dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Crossen met onze ATV

Helaas was het nog steeds niet droog! Het regende niet zo hard als gisteravond maar nat zal je er wel van worden. Het was ook behoorlijk fris! We zijn maar gewoon gegaan. We hadden onze Seaworld poncho’s mee dus daar hebben we ons helemaal ingeknoopt het zag er niet uit! Wel hebben we de dure foto apparatuur thuis gelaten, we hebben alleen de video camera mee genomen en onze pocket camera hiermee kan je ook onder water zwemmen dus die kan wel wat regen hebben. Misschien soms jammer voor foto’s maar als de boel stuk gaat daar hebben we niks aan.
De eerste mijlen vielen wel mee maar recht voor ons kwam het bakken uit de lucht. We stonden stil en keken ernaar. Angstiger was dat het ook onweerde. Het was niet veel maar dit bracht wat twijfel. Na even nadenken hebben we besloten als gezonde Hollanders te gedragen die regen gewend zijn en we zijn er door gegaan.

1


En o wat ging het te keer het kwam met bakken uit lucht er was wind en er kwam op een gegeven moment ook nog hagel en dat doet best zeer!!! Zo hard mogelijk doorrijden want we zagen wel dat we naar de blauwe lucht reden. Na een uur door noodweer te zijn gegaan werd het droger en nog een half uurtje later was het droog en weer een half uurtje verder was de ZON!!!! Het weer werd echt steeds beter en we kregen er goed zin in. De smurfen jassen gingen uit. Ik was wel nat geworden maar met de zon droogt het snel.


2


3


4


5


Het laatste stuk van Holle in de Rock road staat in boekje omschreven als onbegaanbaar zelfs moeilijk met een 4 WDR. En het is redelijk onmogelijk. Onze ATV kon ons erover krijgen maar als je met de auto je eraan gaat wagen kijk goed uit!! Vlak voor de Holle moesten we stopen. Het ziet er schitterend uit en het is moeilijk te geloven dat ze daar met paard en wagen doorheen gingen. Ook was hier de zon met wat witte stapel wolkjes heerlijk dus!!


6


7


8


9


0


De truien en jassen gingen uit en de smurfenjassen heb ik even te drogen gehangen. We zagen namelijk wel dat de bui ons volgde dus we hadden die regenkleding nog wel nodig. Het was een hele overwinning dat we er eindelijk waren, het is een soort obsessie geworden om het einde van de weg te halen. De bui kwam wel weer heel dichtbij en we wilden in ieder geval voor  de regen over die moeilijke 5 mijl heen zijn. Het is voornamelijk slik rock en dat wordt glad als het nat wordt. Nou zal het met een ATV niet heel moeilijk zijn maar om meer spannende momenten te verkomen……


11


12


13


14


Het leek erop dat de bui langs ons zou gaan en dus een grote kans dat we toch droog bleven. We kwamen andere ATV'ers tegen…. We vroegen aan ze hoe het weer was aan de andere kant. Hij begon te lachen en zij: You'll be alright ha ha ha….. Nou weten we niet of hij moest lachen omdat het daar regende of om onze blauwe seaworld smurfen poncho’s??!! .
Ik heb daar het stuur over genomen ik wilde natuurlijk ook wel even rijden met zo’n ding. Wel voorzichtig natuurlijk!! We kwamen de weg van 50 mile Bench tegen. Het zag er uit dat het met het weer redelijk goed moest gaan dus ik ben erop gereden. Ik voelde me wel stoer, sommige stukken waren echt heel moeilijk om je pad te zoeken mede door echt mega stenen en gaten en van die hele diepe sporen in de weg. Maar met een beetje navigatie van Bas erbij komt dat best goed! Ook op deze weg moet je echt een goede high clearens 4wdr hebben anders kom je in moeilijkheden en op sommige punten is draaien met een auto geen optie!! Het is opzich geen mooie weg, wat heel mooi is is het uitzicht en de weg is gewoon gaaf om te rijden…. Zelfs met dicht geknepen billen. Het is me gelukt ik heb hem helemaal uitgereden.


15


16


17


18


19


20


Ik mocht van Bas de rest van Hole in de rock road rijden. Dit ging wel lekker. In het begin kwam ik niet over de 30 mph maar de weg werd beter en ook ik haalde de 40mijl. Je kon zien dat het geregend had en daar wordt zo’n weg niet beter van. Ook waren er veel plassen maar ik kon er niet hard doorheen want dan kwam er allemaal modder binnen. Ook reden we inmiddels weer lekker in de zon. In Escalante was de zon gaan schijnen.
We waren om 16:00 uur weer bij de cabin. We zijn eerst maar gaan douchen we zaten onder de modder en stof. Daarna hbben we onze ATV terug gebracht ik ben er met de auto achteraan gereden, nu is het helemaal makkelijk dat we allebei een rijbewijs hebben al moet ik zeggen dat de ATV verhuur maar 5 minuten lopen van onze cabin vandaan is hoor.
Naast de ATV verhuur zat een nieuw restaurant en dat rook wel erg lekker, hier door werden we naar binnen gelokt. We hebben heerlijk gegeten, het was een beef huppeldepup?? en wij dachten eigenlijk dat het een soort steak zou zijn, maar het waren dunne reepjes vlees heel mals en erg lekker!!
In onze cabin hebben we weer een film gekeken die Bas had gedownload, ja je moet wat als je geen tv hebt. We hebben Unthinkable gekeken een hele strakke film wel erg hard. Daarna vielen mijn oogjes dicht.

volgende pagina