dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Naar Escalante via Little wild Horse canyon,  Bulfrog road en butt trail

Het kan even wat verwarrend zijn maar de banners boven de site kloppen niet meer. Ook de knoppen aan de zijkant niet omdat we onze route anders zijn gaan rijden. We kunnen dit hier niet oplossen en dus moet het even zo.

Om 6:30 ging de ontbijt zaal open. We waren gedoucht en de auto was weer gepakt we konden dus zo wegrijden na het ontbijt…. Was het dan niet dat Bas nog even moest drieten!! Er hing wat bewolking maar dit maakte de temperatuur iets aangenamer dan gisteren.

Bas heeft eerst gereden maar die heeft het vandaag zwaar dus heb ik het stuur overgenomen zodat hij een tukje kon doen. Onze eerste bestemming was Little Wild Horse Canyon. Ik had Tom Tom op Hanksville ingesteld omdat ik wist dat er een bord langs de weg stond met Goblin valley. Dit bord kwam alleen een beetje laat. Snel kijken niemand achter mij…. En remmen maar…. Bas schrok ervan (even voor de duidelijkheid het was geen noodstop ofzo). Huh wat nu!! Hij was wakker en kon blijkbaar niet meer slapen, nou ja we waren er bijna.

Nou ja bijna we waren natuurlijk eerst weer verkeerd gereden. De zon was er inmiddels weer. We heben de auto geparkeerd en zijn op stap gegaan. We dachten dat we bij de ingang waren maar al gauw bleek dat dit verkeerd was deze zat helemaal dicht. We moesten daar boven langs en dan nog een stuk door de wash en daar waren we dan. Bas was niet echt onder de indruk van de canyon ik vond hem wel heel mooi maar ik ben gek op slot canyons. Wel weer jammer van al die klo… muggen de little fuckers hebben me zelfs in mijn oor gestoken! We zijn ruim anderhalf uur de canyon ingelopen en toen zijn we omgedraaid en terug gegaan dit gaat altijd sneller en met een ruim uur waren we weer bij de auto.

1


2 3


4 5


6 7


86


11 1


Snel de airco aan want we waren inmiddels weer over heated!  Bas is weer gaan rijden en we zijn richting Hanksville gegaan. Hier hebben we getankt en een ijsje gehaald. Ze waren hier van Disney om een film op te nemen, deze komt pas over twee jaar uit, dus dat duurt nog even.

Net voor CapitolReef NP zijn we Bulfrog road op gereden. Ik moet zeggen dat ik hem niet heel bijzonder vond. Hij was leuk om te rijden, maar dat was het dan ook. Aan het einde werd de weg beter maar daar was dan ook de kruising met Burr trail. Deze blijft schitterend, echt erg mooi. Ook hier was het heel groen en schitterende rode bloemenvelden en die roken lekker! Na Burr trail draaiden we scenic route 12 op ook een schitterend stuk weg. We zijn een paar keer gestopt voor de foto. Het waaide verschrikkelijk en af en toe kwam er een zand wolk voorbij.


2


1234


453 535


345 65


43


21


23 4


5
67


Rond 16:00 uur reden we Escalante in en zagen we onze cabin staan.  Bas wilde even Escalante door rijden. Terwijl hij dat zei waren we erdoor!! We kwamen wel langs een cabin waar ze ATV’s verhuurde. We zijn info gaan vragen en hebben er voor zaterdag 1 gehuurd. Dan willen we hole in de rock road helemaal doorrijden en als er tijd is naar Little egypt. Er moet ook een makkelijke manier zijn om hier bij te komen is ons uitgelegd. Eigenlijk konden we de ATV zaterdagochtend pas om 8:00 uur ophalen maar we hebben uitgelegd dat we graag vroeg op pad willen, nu mogen we hem vrijdag avond al komen halen.

We zijn naar onze cabin gegaan en hebben nog even lekker buiten gezeten. We sliepen in de zelfde cabin als vorig jaar. Na een verfrissende douche waar al het zand weg spoelde zijn we naar subways voor een broodje gagaan. ’s Avonds hebben we een film gekeken die had Bas even gauw gedownload. Morgen kunnen we lekker uitslapen.


88

 

volgende pagina