dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Lake Tahoe en The Loneliest road of America
Eerst wil ik even iedereen bedanken voor de leuke mailtjes en de berichten in het gastenboek, altijd leuk om te lezen!
Vanochtend zaten we wederom vroeg  in de auto. Om 7:00 uur reden we richting Eagle Falls en vanaf daar wilden we naar Eagle Lake lopen. Ze hadden vandaag een fietstocht voor wielrenners georganiseerd rondje Lake Tahoe (72 mijl, 3500 deelnemers en 1 persoon op een 1 wieler????), dat gingen wij ook doen alleen dan met de auto….:)
Helaas hadden ze de weg afgezet tot 8:30. We zijn daar maar gaan zitten en kijken naar de wielrenners. Was wel leuk om te zien. Sommigen hadden iets op hun helm zitten waardoor je kon zien waar ze vandaan kwamen, of dat ze bij een groep hoorde. Ook kwam er een ligfiets voorbij, iemand op een fiets met 1 wiel, en de leukste een tandem race fiets voor vier personen, paps voorop mans achterop en de kids in het midden.

1


2


We moesten nog ons ontbijt naar binnen werken en dat hebben we daar  maar even gedaan. Om 8:30 konden we weer verder. Voor de trail naar Eagle Lake heb je een permit nodig maar die kan je daar ter plekke zelf invullen. Het was ook vandaag nog Trail Day en konden we dus weer gratis het trail op. Het  is niet ver lopen 2 mijl one way, dus totaal 4 mijl. De heenweg is af en toe even klimmen maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Vanaf boven had je weer een mooi uitzicht over Lake Tahoe. Het weer was weer super! Alleen smolt hierdoor veel sneeuw waardoor er veel water over de paden liep. Ik had met mijn wandel schoenen hier niet zo veel last van maar Bas zat te soppen in zijn gympies! Dat wordt straks weer stinksokken drogen op het dashboard. Bas de vogelaar is weer druk bezig geweest met vogels voor zijn lens te krijgen….het is hem ook wel weer gelukt.


4


3 5
6


7


8


9
11


12 13


14


15


16


Hierna zijn we het hele meer rondgereden op sommige plaatsen stonden aardige optrekjes niet vervelend om daar in te wonen en dan zo mooi aan het meer.  Op een paar plaatsen zijn we gestopt voor wat foto’s en even te genieten van Lake Tahoe. Op een plek moest je behoorlijk klimmen. Bas wilde een foto van mij maken net op die steen waar ik niet durfde te komen… Na wat overhalen, ogen dicht en het toch maar proberen…..

12


43


435 535


535 35


56


Toen we rond waren vertrokken we naar de 50 East richting de loneliest road of America….. en lonely is het zeker. Het eerste stuk heb ik niet mee gekregen, ik had vannacht zo beroerd geslapen dat ik even de binnenkant van mijn ogen heb bekeken, maar Bas vertelde dat hij veel verschillende vogels had gezien. Het tweede stuk was ik weer wakker en het  leek wel een klein beetje op Death Valley met een heuse zout vlakte. Ook stond er een hele bijzondere boom, een boom waar schoenen aan groeide? Hier hebben we ook de 100 graden gehaald! Hiernaar gingen we door de bergen met hier en daar wat sneeuw en dus ook aardig wat groen, dat bedenk je niet zo gauw bij Nevada….. We hebben zelfs een paar druppels op onze vooruit gehad, ach die moest toch schoon.


768


87


98


0980


897


76 65


Om 19:45 arriveerde we in de wereldplaats Ely. Al snel hadden we een hotel voor niet te veel dollars gevonden. Voor $45,- incl tax slapen we vannacht. Ook hebben we even naar onze route zitten kijken en hebben we hem wat omgegooid. We gaan vandaag naar Great Basin National Park en vanaf daar rijden we naar Moab. Hier blijven we drie nachten, dan gaan we via burr trail naar Escalante ook hier blijven we drie nachten. Van Escalante gaan we via mokidugway naar Monument Valley. Volgende dag van Monument Valley naar Grand Canyon en dan dan van Grand Canyon naar Las Vegas. Vanaf Las Vegas volgen we onze geplande route weer. Waarschijnlijk zijn we een dagje eerder in Las Vegas. We vinden het toch wel relaxed om ergens meerdere nachten te slapen. En vluchten voor het weer hoeft niet het is overal mooi. We hebben via internet snel even een cabin geboekt in Escalante waar we vorig jaar ook hebben geslapen, gelukkig hadden ze nog plek.

Nou onze luikjes vallen dicht!

volgende pagina