dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Yosemite Nationalpark, Hetch Hetchy

Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen, om 9:00 uur kwamen we ons bedje uit rollen. We hebben even een broodje gegeten en zijn op pad gegaan. Vandaag stond Hetch Hetchy op de agenda. Dit is een stukje Yosemite wat veel minder vaak op het programma van de mensen staat. Hierdoor zou het er ook een stuk rustiger moeten zijn.

 
1 2


3

Hetch Hetchy is een klein Yosemite wat ze vol hebben laten lopen met water door er een dam te plaatsen. Dit is voor water en stroom voorzieningen voor San Francisco en omstreken. Jonh Muir heeft er heel lang voor gevochten dat dit niet zou gebeuren maar heeft zijn strijd verloren. Men zegt zelfs dat dit zijn dood is geweest. Er is nog steeds strijd over dit reservoir en men hoopt nog steeds dat de dam verplaatst gaat worden hij is inmiddels al aardig oud en zou binnen 20 jaar aan vervanging toe zijn. Als dat zou gebeuren heeft het gebied 100 jaar nodig om zich te herstellen.

Nou dat was even een stukje informatie. De weg er naar toe was schitterend. Hoe meer we daar kwamen hoe meer wolken. Daar aangekomen zijn we naar de dam gelopen en vanaf daar kan je een aantal watervallen zien. Ook een grote Wapama Falls. Bas zei kom lopen we er even heen…. Ik dacht eigenlijk dat hij een grapje maakte dus ik op mijn sandaaltjes er achteraan.

4 5


6 7

Door de tunnel en hij bleef maar lopen….. Het was geen grapje hij wilde naar de waterval…. Op zich niet erg alleen had ik dus die sandalen aan. We hadden weinig drinken in de tas en volgens mij was het best een stukje maar volgens Bas viel het mee. Het was wel erg leuk lopen, langs veel mooie wild flowers, stroompjes en kleine watervallen. De ene keer iets omhoog de andere keer iets omlaag. Maar niet extreem….. of we beginnen er aan te wennen. Het scheelt ook dat het bewolkt was. Af en toe was er wel zon maar op het moment dat het te warm werd was hij weer weg.

8 9


10


11


12


13 14

Hoe dichter we bij de grote waterval kwamen hoe natter de mensen werden. Een man sprak ons aan dat we de camera straks wel in de tas mochten doen. Hoezo? Je moest onder de waterval doorlopen…. Nou ja moeten dan had je het mooiste uitzicht. Een nadeel je wordt nat!! We hadden zoiets van we zien wel. Voor de waterval deden mensen regenkleding aan en bergde hun spulletjes op. En nu? We hadden wel de luxe camera tas mee daar kan een regenzeil over die zit vast onder de tas. Bas had besloten zijn t-shirt uit te doen, en volgens hem moest ik dat ook maar doen….NOT, dat gaan we even niet doen.
Een, twee….. rennen…… Ken je dat als je uit de sauna komt en je moet dan onder die koude douche…. Nou zo voelde het!! Maar als je eenmaal erdoor bent dan valt het wel mee. Ik had onze onderwater camera vast en heb snel een paar foto’s gemaakt onder deze koude douche. Het water van deze waterval is niet warmer dan 5 graden… brrr. Na de vijf bruggen die hier doorheen liepen waren we dan ook soaked!!   We hebben wel verschrikkelijk gelachen we leken wel gek op de sandalen zonder regenkleding.


15


16


17 18


19 20


21 22

We zijn nog een stukje verder gelopen maar het uitzicht werd er niet beter van en we besloten weer terug te gaan. En weer door de koude watervallen. Toen we terug liepen liet de zon zich steeds vaker zien waardoor we sneller droogde. Bas had mazzel en kon zijn droge t-shirt weer aan doen. Ik liep gewoon al druppelend door. Wat wel jammer is, we zijn helemaal lek gestoken. Ik ben trouwens van de week denk ik met mijn hand door de poisenous Ivy of iets dergelijks gelopen hij is helemaal dik en er zitten allemaal blaasjes op en het brand als de ziekte!!


23


24 25

Onderweg kwamen we nog een slang tegen. Hij was niet zo groot hoor, maar dat hoeft van mij ook niet zo. Toen we terug waren bij de auto heb ik eerst maar even droge kleren aan gedaan. Bas was al weer helemaal droog. We hebben nog een tijdje op de dam gezeten en er kwam een goldeneagle over vliegen. Helaas hebben we hem niet voor de camera gekregen. Rond 17:00 uur zijn we weer terug naar Yosemite valley gereden. We hebben nog wat stops gemaakt en wat foto’s en zijn naar ons hotel gegaan. Hier hebben we heerlijk een magnetron maaltijd gegeten met een salade.

26


27


28 29


30 31


Nu maar afwachten of de Tioga Pass morgen opengaat. De ene ranger zegt van wel de andere zegt van niet. Op de site staat nog steeds morgen ochtend om 8:00 uur. We zorgen er gewoon voor dat we er dan zijn en we zien het wel.

volgende pagina