dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Yosemite National Park


Vanochtend werden we wakker (vroeg natuurlijk) maar de spierpijn viel mee. We voelen onze kuiten wel maar het is niet zo erg als drie jaar geleden.
Fris en fruitig zaten we om 7:00 in de auto en reed IK (esther) het park in. De ranger zat nog niet in zijn hokje dus we konden zo door. Ik heb een paar keer de turnout gebruikt aangezien ik slow travic ben…uhhmmm.

Zo vroeg in het park is het lekker rustig en is het goed vertoeven. Helemaal met het weer. Lekker zonnetje erbij, gaat helemaal goed komen. Maar zodra het 10:00 uur is geweest breekt de hel los!! Overal mensen, auto’s, kleuterklasjes op je trail enzv.  Toch jammer dat een park zo overvol raakt en dit komt denk ik mede door alle kampeerplaatsen in het park.


1


2


We wilden de drukte wat ontvluchten en zijn helemaal naar Mariposa Grove gereden. Onderweg werden we nog getrakteerd op twee beren.  Er stonden mensen vluchtig langs de weg geparkeerd en de beren rende net het bos weer in. We probeerde nog een glimp van ze op te vangen. Ik pleurde bijna op mijn bekske door een tak die uitstak…. Maar goed alles voor de beer. De foto’s zijn echt slecht maar toch plaats ik er maar een.


3


4


Eenmaal bij Mariposa Grove wilde ze geen auto’s meer toe laten. Men zei dat het te maken had met de drukte, maar zodra het wat leeg liep ging het hek weer open. Dit duurde maar twee minuten en we konden gaan. Onderweg stonden twee lifters die wilde lopen in plaats van de shuttle bus nemen. We zijn zo aardig geweest om te stoppen…. Bleken dit toch Nederlanders te zijn… ha ha ha. Ze moesten zich een beetje opvouwen in de auto maar het is beter dan lopen.

5


6

Die mega bomen blijven schitterend. Het was wel druk maar we konden er aardig omheen fotograferen. Hierna zijn we terug gegaan richting El Portal en zijn tussendoor nog even naar Glacier Point gereden. Nog een keer genieten van het uitzicht en de sneeuw. Het weer was heerlijk, ondanks dat er af en toe een wolkje kwam maar deze was best gewenst, konden we even afkoelen.

7 8


9


10


11 12


143 14


15


Ze zijn met de weg bezig dus je moet zo nu en dan even wachten. Gelukkig hebben we satelliet radio en hebben we komedie op staan en hebben ons slap gelachen.

16


Na nog wat stops waren we om 16:00 bij het hotel. Lekker zwemmen was vandaag de bedoeling! En daarna even lekker zonnen. Vervolgens heb ik een lekker broodje worst gemaakt met salade, lekker relax dex.
Nu zit ik in de lobby waar er internet is voor 9 dollar en Bas is aan het wassen. Hij riep me net er waren twee wasbeertjes de prullenbakken aan het legen. Erg leuk om te zien. Geen foto’s want het is donker.
Zo lekker slapen en morgen onze laatste dag Yosemite NP.

volgende pagina