dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Esther achter het stuur naar Yosemite NP

Vanochtend was Bas om kwart voor vijf al wakker. En ook ik moet dan gelijk wakker worden!! Het gevolg, om zeven uur zaten we strak gepakt en wel weer in de auto. Dit verliep niet heel soepel vanochtend. Er was een klein paniek momentje….de tom tom was pleiten. We wisten zeker dat hij op de hotel kamer lag, maar waar?? Toch maar even in de auto kijken, terwijl Bas dat ging doen heb ik de foto tassen nog een keer omgekeerd en wat kwam daar dan toch uit een klein vakje naar boven Tom Tom.

Met Tom Tom vertrokken we vanochtend in San Francisco naar Filbert street, deze straat heeft een heel hoog percentage. Bas riep, Es wil jij rijden het is niet druk…..Nou ik heb bedankt! Daarna hebben we ook Lombartstreet gereden, ook voor deze heb ik bedankt en Bas heeft lekker gereden. Voor de lezers die denken huhhhh… Ik heb net twee weken mijn rijbewijs en nog nooit in een automaat gereden.


1

 2


Vanaf Lombart street zijn we nog een keer naar Alamo Square gegaan. Gisteren stond daar het hele veld nog vol met toeristen, vanochtend waren we de enige.


3


4

Vanuit San Francisco zouden we naar El Portal gaan, waar we voor vier dagen een cabin hebben gehuurd om uitgebreid Yosemite NP te bekijken. We zijn over Gilroy gereden zodat we eerst in de outletmall konden shoppen. Hoe meer we richting Gilroy reden hoe meer de zon kwam. En in Gilroy zelf was deze er helemaal. Bas heeft drie spijkerbroeken gescoord en ik een capri broek en een polo bij Tommie.

Voordat we verder reden hebben we eerst even boodschappen gedaan. We kunnen straks vier dagen zelf koken… Nou ja koken wel heel makkelijk, maar ook wel eens lekker. Na het shoppen en de boodschappen vervolgde de weg. En vlak nadat we waren ingestapt kwamen we een fruitkraam tegen. Hier hebben we heerlijk aardbeien en kersen gescoord.


5


Vanaf daar ben ik dan gaan rijden. En das toch even anders dan in een schakel wagen. Ik werd gelijk al goed getest. Ik reed op de snelweg en vlak voor me draait een agent de weg op. Eerst dacht ik dat hij me ging aanhouden, maar hij reedt met een lage snelheid midden op de weg. We moesten er dus achter blijven. Het bleek dat een paar mijl verderop een brand was langs de snelweg. Maar zodra we daar voorbij waren begon iedereen gas te geven….Lekker dan!


6


7


8


We reden door een plaatsje toen de man voor mij behoorlijk in de remmen ging. Het was een weg waar je ook tegemoet komend verkeer op dezelfde rijbaan hebt. Er liepen twee kleine hondjes op onze rijbaan. Ik kon maar een heel klein stukje naar links uitwijken vanwege tegemoet komend verkeer. Gelukkig heb ik ze niet geraakt.

Na anderhalf uur  rijden was ik het best zat. Ik zit nog redelijk verkrampt achter het stuur en dus hebben we weer geruild. Over de schitterende 140 reden we naar Yosemite NP. Bij indian flat was ons eindstation voor vandaag hier hadden we een cabin gehuurd. Helaas kwam de man met het slechte nieuws dat ze al een week geen water meer hadden….. Duhhhh wat?? Hij kon ons een hotel kamer met kichen aanbieden  in het Yosemite view hotel net een mijl voor de ingang voor hetzelfde geld met een keuken. Ik twijfelde maar ja geen water. Bas was gelijk om.

We zitten nu in een familie room twv van 500 dollar. We hebben een heerlijk balkon dus toch het idee van het buiten leven.


9


10

 

Voor morgen hebben we een reservering voor panoramatrail. Het weer is super en het belooft mooi te blijven. Helaas geen internet, maar we werken eraan!!

volgende pagina