dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

San Francisco: Muirwood Beach, Muirwood Overlook en Poging Alamara Falls.

Tja die eerste nacht blijft lastig!! Ondanks dat je moe bent wil je lichaam er niet zo aan geloven. Vanaf 1:00 uur heb ik elk uur voorbij zien komen en om 4:45 waren we beiden echt klaar wakker. We zijn er toch maar uit gegaan. De koffers moesten nog omgepakt worden en we wilden dan toch wel op tijd weg.  Het weer is schitterend, blauwe lucht en het zou 22 graden worden.

Het is memorial weekend en het zal best druk zijn vandaag en zeker met dit mooie weer.

Aan de overkant zat een Ihop had ik even mazzel. Na ons ontbijt zaten we om 7:15 in de auto. Vandaag was voor de omgeving van San Francisco een stukje HWY1 op zoek naar Alamara Falls. We reden eerst door San Francisco en kwamen bij de Golden Gate Bridge. Vlak daarvoor zijn we gestopt. Je begrijpt natuurlijk al wel dat we er bijna alleen waren, dat is wel een voordeel als je zo vroeg bent. We liepen door een parkje omhoog om een goed uitzicht te krijgen over de brug, hier kwamen we Hummingbirds tegen nooit geweten dat die ook  in San Francisco voorkwamen.


1 2


3


4


5


De weg vervolgde over de brug. Het was eb dus de gebieden die normaal overstromen zien er nu moerassig uit. Hierdoor zaten er veel vogelsoorten. Onze eerste stop was Muirwoodbeach. Hier had ik van gelezen dat het in de weekenden als het mooi weer was het behoorlijk druk kon zijn.  Nu nog niet!! In eerste instantie liepen we het strand  op en hadden we zoiets van tja. Honden mochten hier ook lopen dus ik stond al bijna in de dogpoop! Maar we liepen een stuk verder en door de eb waren er kleine rotsen bloot komen te liggen, hier zat van alles op, mooie mosselen, hele mooie zeesterren, en we kwamen zelfs een zeeanemoon tegen. Voor ons liepen twee jongens waarvan een zo’n rubberentuinpak aan had. Zij zaten een stuk verder en bleven daar kijken naar iets. Bas wilde natuurljk wel weten wat ze zagen….. Nou ze hadden vooral elkaar gevonden en zaten daar dus te zoenen. Bas is heel stilletjes maar weer weg gelopen…..


6


7


8


Volgende stop was Muirwood Overlook. Hier hadden we echt heel mooi uitzicht over de kustlijn. Men zegt als het helder is dat je San Francisco kan zien liggen, maar er hing een laag nevel dus dat ging niet door.


9


10


11


Ons volgende doel was Alamara Falls. Hiervoor moesten we Polomarin Trailhead volgen. Inmiddels was het 11 :00 uur.  Het eerste stuk ging door de duinen van de kust, De ene keer liep je naar beneden en vervolgens was het behoorlijk klimmen. Na een goed stuk werd het meer klimmen wat gunstig is voor de terugweg. Het was nog n iet heel druk op het trail dus we kwamen niet al te veel  mensen tegen.  Overal hoorde je vogels en we kwamen ook hele leuke tegen die zich heel  moeilijk op de foto lieten zetten tot frustratie van Bas!! Ook vlogen er constant gieren over…. Inmiddels liepen we door het bos en hier was het echt klimmen. Ik had het zwaar!! Sinds ik in december bronchitis heb gehad blijf ik soms druk voelen als het zwaar word.  Toen moesten we kiezen links of rechts. Natuurlijk had ik de beschrijving in de auto laten liggen…..Iedereen was aan het twijfelen en we kozen rechts iedereen liep braaf mee. Maar na een tijdje werd het stil!! Er was niemand meer!! Het was zwaar!! Klimmen klimmen en nog eens klimmen. We begonnen te twijfelen, we hadden nog geen meer gezien en inmiddels moesten we toch wel bij Bass laken zijn. We zijn omgedraaid en terug gelopen. Terug ging makkelijker want dat was naar beneden. We kwamen weer bij de splitsing en namen de andere kant. Binnen en paar passen kwamen we langs een meertje, we hadden dus de eerste keer verkeerd gekozen. De andere zijn er alleen wat sneller achter gekomen!! Na een stuk dalen kwamen we bij Bass Lake. Super mooi meer. Er waren zelfs mensen aan het zwemmen.


12


13


14


Inmiddels waren de muntjes op, vooral bij mij. We hebben besloten om niet verder te gaan maar terug te lopen naar de auto. Dit was tenslotte ook weer 4 kilometer terug, klimmen en dalen. Gelukkig meer dalen…..

We kwamen om een uurtje of 15:30 weer bij de parkeerplaats. Deze stond nu helemaal afgeladen. O wat was het druk!!  We hebben de lange broek ingewisseld voor de korte want het was erg warm geworden. We reden terug richting de stad en het leek wel of iedereen op weg naar de stad en het strand was.

De laatste keer dat we in San Francisco zijn geweest, zijn we naar een punt gereden waar je echt een super uitzicht over de brug en de stad hebt. Toen waren we daar als enige samen met een stel uit Duitsland. Nu was elke parkeerplaats helemaal afgeladen. Het viel eigenlijk nog wel mee ook hoeveel last je dan van elkaar hebt. Iedereen heeft de tijd en er raakt niemand opgefokt.


15


Na nog een paar foto’s te hebben gemaakt zijn we nog wat verder gereden naar de lighthouse. Hier waren wij nog nooit geweest. Hier was het wel rustiger maar nog steeds behoorlijk druk. Er lagen wat harbor seals te rusten op de rotsen. Ineens kwam er ook nog een hert tevoorschijn met naar het leek twee jongen. Daarna zagen we nog een redtailed hawk van echt heel dichtbij. Na weer van het uitzicht te hebben genoten zijn we nu maar echt op weg gegaan naar ons hotel.


16


17


18

Tom tom deed zijn werk weer uitstekend. We hebben wel eens wat wegen met hoge percentages gehad. Maar waar we nu overheen zijn gekomen sloeg echt alles. Op het allerlaatste moment zie je pas hoe de weg naar beneden loopt. Je hebt meer het idee dat je er vanaf valt dan dat je naar beneden rijdt. De straat heet Filbert street.

Uiteindelijk zijn we dan toch bij ons hotel gekomen. We hebben ons ingechecked en hebben daarna de auto maar om de hoek in een garage geparkeerd. 43 dollar voor parkeren bij het hotel per dag en 25 dollar om de hoek….nog geen drie minuten lopen. De keuze was snel gemaakt.

We zijn nog ff Fishermanswarf over gelopen en hebben daar nog wat gegeten bij Johnny Rockets. Hierna zijn we naar bed gegaan en hebben gelijk in 1 ruk doorgeslapen tot de volgende dag 06:20.


19


20


21


22
.

 

 

volgende pagina