dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Dit jaar zijn we net als vorig jaar meerdere dagen op één verblijfplaats gebleven. Zo konden we rustig overal van genieten.


San Francisco to Los Angeles
We zijn begonnen in San Francisco, hier zijn we twee dagen geweest en wat is het toch een heerlijke stad. Ook zijn we een dag in de nabije omgeving van de stad wezen kijken, vooral langs de kustlijn.


Daarna hebben we Yosemite NP bezocht. Hier zijn we meerdere keren geweest maar altijd maar een dag of zelfs maar een halve dag, en nu hebben we hier drie hele dagen rond gelopen met als hoogte punten, Panoramma trail en Hetch Hetchy. Ook hadden we erg veel geluk, de dag dat we weg wilden ging de Tioga Road open.


Via Mono Lake zijn we naar Lake Tahoe gegaan, ook hier was het schitterend, je kan hier erg mooi wandelen. Vanaf Lake Tahou hebben we de lonelyest road of America genomen naar Ely, Nevada… en Lonely was deze road zeker, ook erg mooi. We hadden voor Ely gekozen omdat we naar Great Basin NP wilden. We waren onder de indruk van het park en met als hoogtepunt de grotten bijhet park.


Vervolgens zijn we een paar dagen in Moab geweest, hier is zoveel te doen…. Hier hebben we op onion creek road nog spannende momenten beleefd, iets te spannend voor mij maar goed, alles is goed afgelopen.


Van Moab zijn we over Bullfrogroad en via Burr trail naar Escalante gereden. Bullfrog road vonden we niet spectaculair maar Burr Trail blijft schitterend. Ook in Escalante was het weer genieten, alleen daar hadden we wat slecht weer, maar ondanks het weer zijn we met de ATV op pad geweest en hebben Hole in the Rock road helemaal gereden.
Na Escalante zijn we via Moki Dugway, Monument Valley en Grand Canyon, Rout 66, naar Las Vegas gereden. In Vegas hebben we geschoten met een hand geweer en ik zelfs ook nog met een machine geweer, dat was voor mij helemaal een aparte ervaring, ik houd niet zo van pistolen…. Maar desondanks wel leuk om het één keer te doen. Ook hebben we hem even goed uit de broek laten hangen en flink geshopt….


Hierna konden we afkoelen in San Diego en hebben we een dag besteed aan de schitterende zoo waar we echt zijn getrakteerd door de panda want die was zo actief!  Zelfs een koala in actie gezien…nou ja actie in beweging dan.


Dan toch uiteindelijk naar ons eindstation, Los Angeles, toch ook wel een leuke stad. Hier zijn we in 2003 geweest en daarna nooit meer. In Long Beach hebben we zelfs nog Dolfijnen zien zwemmen. En de laatste uurtje hebben we op een van de grootste outletts van Amerika doorgebracht … En ja dan moet alles in de koffers, gelukkig mochten we nog een keer met twee koffers per persoon reizen!


Het was weer een super vakantie en hebben weer genoten! Hier kunnen we weer een jaartje op teren!