dag 01

 

 

Helaas was er vanochtend geen zon!! Dit hadden we al gezien gisteren op het weerbericht dus we waren er op voorbereid. De bewolking was niet heel dik, dus we hadden er nog wel een beetje goede hoop op. Wel hadden we inmiddels besloten om maar niet de Narrows te lopen. Ik wilde nog een keer angels landing proberen. In 2003 had ik deze ook gedaan maar het laatste stuk klimmen durfde ik niet. Ook Hies wilde het gaan proberen.

Met de shuttle gingen we van het hotel naar de ingang van Zion NP. Het was wel grappig want nu liep je door de controle. Alleen hoefde je vandaag niet je pas te laten zien. Ivm de crises  in Amerika hebben ze op sommige weekenden een aantal National Parken gratis. Vandaag en morgen waren Zion NP aan de beurt. Je raadt het al het was dus lekker druk!!  Voorbij de entree pakte we de shuttle naar de Grotto, hier start de wandeling naar Angels Landing.

Poeh Poeh is dat even klimmen!! Dat valt dan toch altijd weer tegen. In mijn herinnering was het korter….. Gelukkig was het niet heel warm en dan is het ook best fijn als er een wolkje voor de zon zit. We hadden afgesproken dat als we weer naar beneden moesten dat de wolk dan weg zou zijn….viel dat even tegen, maar dat straks.
1 2


De laatste 0,6 mijl is klauteren over stenen. Op zich geen probleem, alleen jammer dat het op zo’n hoogte moet. De richel is vaak niet breder soms 2 meter en links heb je afgrond van ongeveer 300 meter en rechts ook, dan heb je best kriebels in je buik. Het laatste stuk  klauteren ziet er heel eng uit. Hies is hier gestopt. In 2003 ben ik daar ook gestopt. Maar nu ben ik verder gegaan….bikkel.


3  4


En ik heb het gehaald, ik heb boven op Angels Landing gestaan!!  Ik was er helemaal blij mee. Bas en Willem hebben het natuurlijk ook gehaald, maar die waren er ook al een keer geweest. Voor Bas was het zelfs de derde keer. Boven liepen hele eigenwijze Chipmunks, een liep er over mijn schoen. Ook begon boven zoals afgesproken het zonnetje te schijnen.


56


Na 15 min. zijn we aan de afdaling begonnen. Dit is voor je conditie niet al te zwaar, maar mijn spieren en knieschijf kwamen een beetje in protest. Sommige stukken ben ik op de billen naar beneden gegaan en dat ging best goed. Uiteindelijk kwamen we weer waar Hies was gestopt. Hier had ze heerlijk in de zon gezeten. We wilden met de rest van de afdaling beginnen, hoorde we onweer….. Oepsie, nou dan zit je niet heel lekker zo hoog op de berg. We probeerde een beetje door te lopen want het begon ook iets te druppelen, en dan worden de stenen glad. Als je weer op het pad bent valt het wel mee.


De regen  leek niet echt door te zetten. Het onweer wel, af en toe hoorde je een klap. Net toen we het stuk in Refrigerator Canyon liepen begon het echt te plenzen. Gelukkig zit er hier een gat in de canyon en dus konden we hier schuilen. We waren net hol bewoners, maar we stonden wel droog. We hebben onze appeltjes hier maar even op gegeten. Na een kwartiertje werd het droog en konden we verder. Ook kwam de zon er inmiddels weer bij. Het was een beetje kwakkel weer, maar niet koud.


7 8


We hebben de shuttle nog even door het park genomen, maar daar hebben we niet zo veel van mee gekregen we lagen half te slapen in de shuttle. Bij het visitor centrum zijn we weer op de shuttle naar springdale gegaan. We zijn gelijk maar door gegaan naar Blondies voor weer een heerlijk diner. Het smaakte weer erg goed.

We zijn terug gegaan naar ons hotel om even te relaxen en om alvast de koffers in te pakken. Dan hoeven we in Las Vegas niet alles los uit de auto te halen. Gelukkig hadden we een extra koffertje van Hies en Willem want met al dat geshop werd het wat krap.
Om 18:00 zijn we weer op de shuttle gestapt naar Zion NP. Het weer was helemaal opgeknapt en het begon goed warm te worden.  We hebben ik de bioscoop van Zion de documentaire over Zion NP gekeken, nou dit viel een beetje tegen……. Het scherm was wel heel mooi groot, maar het ging echt over de geschiedenis van Zion en zijn holbewoners, niets voor ons.


9 111213

Voordat we gingen slapen hebben Willem en ik nog even een lekker ijsje genomen en die smaakte weer goed. Daarna was bedtijd!! Tot morgen.