dag 01

 

 

Vanochtend was het vooral voor Bas vroeg dag…… Hij wilde de zon opkomst  zien  bij Horshoe Bent. Willem is mee gegaan, zo vroeg in de ochtend. Eigenlijk viel het een beetje tegen, je kan er beter net iets later komen. Maar ja zoveel tijd hadden ze niet want we moesten weer op tijd naar het paria station voor vergunningen voor de Wave. Dus om 7:10 zaten we weer in de auto.
We zijn gelijk met z’n vieren gegaan omdat we daarna naar de Wahweap Hoodoos wilden. We waren redelijk vroeg voor de loterij en inmiddels hebben we een bekend gezicht. We hadden nummer  12, 13 en 14. Er waren in het totaal 19 nummers dus dat was niet te veel. Helaas werd ons nummer getrokken toen er nog maar een permit was, en we wilden er minimaal 2, liefst 4 natuurlijk. Helaas het mocht niet zo zijn!! Volgende keer beter. We gaan er niet om mokken we hebben genoeg andere mooie dingen gezien, en zo hebben we nog wat om voor teru€g te komen.

Ons volgende doel was dus Wahweap Hoodoos. We hebben een sluiproute op deze manier hoef je maar 30 minuten te lopen in plaats van 4,5 mijl. Wel was het even onzeker of deze weg nog open was.  We gingen het gewoon proberen. Eerst hebben we aan het begin van de cottenwood road even een broodje gesmeerd, het is net kamperen.


1 2


Met volle buikjes gingen we deze best pittige weg over. Soms moest je door een wash en dan was het heel voorzichtig rijden, zelfs met high clearence schuurde de auto soms ergens lang. Wel zijn het leuke wegen om te rijden. Alle hekken die evt. dicht zouden zitten waren zelfs open. Precies volgens de beschrijving kwamen we uit bij de wash.


3 4


Na 25 min. lopen kwamen we de Wahweap Hoodoos tegen. Ze zijn schitterend. Inderdaad is de eerste groep het mooist. We hebben hier een klein uurtje rond gelopen en foto’s gemaakt. We waren er als enige, heerlijk is dat. Daarna zijn we weer terug gelopen naar de auto. Het begon al aardig op te warmen in de zon. Er hingen wel wat vriendelijke wolkjes maar dat doet het  altijd wel mooi op de foto.


5 6


Toen we op cottonwood road uitkwamen zijn we even voor een plaspauze gestopt. Daarna zijn we naar Lone Rock gereden in Lake Powell. Je kan met de auto helemaal het strand op. Het water was heel mooi blauw met de zon erop. We werden er wel voor gewaarschuwd dat het zand mul was dus we moesten oppassen dat we niet vast kwamen te zitten. Maar het is goed gegaan, we hebben heerlijk pootje gebaad….. Na een klein uurtje en wat yoghurt en fruit verder zijn we verder gereden.


7 8


We zijn gestopt op een punt waar je heel mooi zon opkomst en zon ondergang kan zien. Hier heb je een super uitzicht over Lake Powell. Hierna zijn we Page ingereden en hebben we een ijsje bij de Mac Donalds gehaald, Hies en Ik hadden een Mac Flury met Oreal koekjes en Willem en Bas hadden een Sunday.


9 10


Na dit verkoelende ijsje zijn we naar een punt gereden waar we de dam goed konden zien. Hier brak een wolkje los en kwamen er wat druppels naar beneden. Het waren er niet heel veel. We zijn terug gegaan naar het hotel om even bij te komen. Na een tukje en een douche waren we weer helemaal fris en hebben we gegeten bij de Sonic.


11 12


We hebben niet vanuit de auto gegeten maar daar op een terrasje.  Er waren allemaal old timers en andere mooie auto’s. Het paste er wel bij. Na onze lekkere hamburger zijn we nog even naar Walmart gegaan. Hier heb ik nog hele leuke sandalen gekocht en nog maar een factortje 50 met oog op het verbranden!! Toen we de Walmart uitkwamen zagen we een hele mooie oranje lucht van de zons ondergang. We zijn snel de fotocamera’s op gaan halen en naar het sunset en sunrise punt gereden maar we waren te laat, de zon was weg!!
Dan is het tijd om lekker te gaan slapen!! Weltrusten!!