dag 01

 

 

Vanochtend vertrokken we weer om 7:15 richting het Paria Station. We zijn we met ons vieren gegaan want we zouden gelijk door naar Blue Canyon. We waren weer nummer 19, we kregen nu 20 en 21. En ja hoor toen er nog 3 permits over waren, werden wij getrokken, das dus 1 te weinig. We hebben ervoor gekozen om het morgen nog een keer te proberen, dan kunnen we eventueel lopen voordat we naar Zion NP vertrekken. Ik vind het leuker om met z,n vieren te lopen.  Als we morgen worden uitgeloot en er zijn nog twee permits dan verdelen we ze onderling.

Vanuit het Paria station reden we naar blue canyon. We moesten eerst even langs het hotel want ik was de ontbijt spullen vergeten. Het weer in Page was weer bewolkt maar hoe meer we weg reden hoe beter het weer werd. Blue Canyon was vorig jaar nog geheim en werd toen Red and White Canyon genoemd. Ik ben heel lang aan het zoeken geweest, maar uiteindelijk werd het bekend gemaakt. Ik was er heel blij mee en vandaag gingen we er dan eindelijk heen. Toch was het nog wel even zoeken maar we zijn er in een keer heen gereden. 

We hebben de auto tussen de rotsformatie gezet en zijn eerst maar gaan ontbijten, nou ja het was bijna lunch. Maar het smaakte er niet minder om. Toen de buikjes gevuld waren zijn we gaan lopen door dit schitterend gebied. Je kan bijna niet geloven dat dit natuurlijk is, je denkt bijna dat er ’s avonds iemand met een beitel en verf zit. Wel hoop ik dat ze iets gaan doen om dit gebied te beschermen, het is heel kwetsbaar.


1 2
Na een tijdje  rondlopen zijn we op zoek gegaan naar Cole Mine Canyon. Ook hier had ik een goede beschrijving van en reden we in een keer heen. Om het even op zijn Hollands te zeggen, mijn bek viel er van open zo mooi. Als ik heel eerlijk ben vond ik het mooier dan Blue Canyon, en dat vonden we eigenlijk alle vier. Er moet wel even duidelijk gezegd worden dat we Blue Canyon ook schitterend vonden hoor. We hadden een beetje grijze lucht met de zon dat maakte het ook extra dramatische denk ik.


3 4


Zo rond 16:00 uur zijn we weer richting Page gegaan. In Tuba City hebben we even een koffie en plas pauze genomen. Het weer was hier ook aan het omslaan en er was een zandstorm, heel apart. Ook boven Page hing nog een grijze wolk maar het was wel aan het open trekken. We hebben gegeten bij Taco Bells. Bas en Hies gaan vanavond naar de film Star Trek. Het is niet mijn film dus ik blijf lekker verslagen bijwerken en tv kijken.