dag 01

 

 

Vanochtend zouden we om 7:00 gaan ontbijten, helaas het ontbijt begon pas om 7:30 ondanks dat er in het boek van het hotel stond dat het om 6:00 uur zou beginnen. Gelukkig hadden we mueslirepen en yoghurt. We moesten op tijd weg want we zouden vergunningen voor de wave aanvragen. Eerst zijn we langs het kantoor van de hummertour gegaan om te zeggen dat we misschien 5 min. later waren, dit was geen probleem.

Als een razende roeland naar het paria station. We waren niet de enige. Ik dacht eigenlijk dat je hem de derde keer altijd had, maar ze vertelde dat ze laatst iemand hadden die al voor de 8ste keer kwam…. Nou zoveel tijd hebben we niet, we kunnen drie keer meedoen. Ik moest een papier invullen en we hadden nummer 19. Een goed getal want ik ben op de 19e jarig. Het is best spannend zo’n loterij…. Helaas hadden we dit keer geen geluk, ik had het ook niet gelijk de eerste keer verwacht, morgen weer een kans.
We reden snel weer terug naar page waar de Hummer op ons wachtte.  Onze tourguy hete Jay, en deed het erg goed. Helaas hing er wel heel veel bewolking, dat is altijd wel jammer in een slotcanyon. Samen met een zwitsers stel vertrokken we op weg naar de canyons. Het was een bumpy ride, maar wel leuk. Als je ziet waar zo’n hummer allemaal overheen kan…
1 2


We hadden de 5 uur tour geboekt, dus voordat we naar secret canyon zouden gaan gingen we eerst naar Starirecase Canyon en nog een andere canyon. Het was hier behoorlijk klimmen, dat viel best wel even tegen. Staircase canyon moesten we eerst in kruipen. Ook moesten we een heel hoog stuk op. Er hing een touw en daar moesten we aan hangen en omhoog klimmen…. Ik was hier vroeger al niet erg goed in. Bijna bovenaan laat je met een hand het touw los en de andere pakte Jay en trok je het laatste stuk omhoog….oeehhh dat was echt eng. Het is wel leuk overal rond klimmen, alleen ben ik niet zo’n berg geit.  Opeens hoorde ik een klap in de canyon, er kwam een raaf naar beneden gestort, een herrie dat dat ding maakte. Toen we terug naar buiten liepen hebben we hem naar buiten begeleid.


3 4


Na de eerste twee canyons hebben we geluncht.  Heerlijke broodjes en een flesje water. De volgende canyon was secret canyon, deze was echt heel mooi. Hier hadden we anderhalf uur om foto’s te maken. We zijn de canyon een paar keer op en neer gelopen.  Het mooie van deze tour was dat er verder niemand was. Het Zwitserse stel is er een keer ingelopen en heeft daarna buiten gewacht dus de canyon was voor ons vieren.


5 6
Om 13:30 zijn we terug naar Page gegaan, nogmaals liet hij zien wat de hummer allemaal kon, geweldig. We waren en vooral Bas ook weer wat muggenbulten rijker. Er is hier een paar weken geleden zoveel regen gevallen daarom hebben ze zo’n last van muggen.


Terug in Page zijn we naar ons hotel gegaan, even douchen en een beetje bijkomen. Ik ben gelijk in slaap gevallen, ik was zo moe van het klimmen. Toen ik wakker werd was het al 16:00 geweest. Nog steeds zwaar bewolkt. Ben even wat met de hand gaan wassen, ze hebben hier geen wasmachines, en alles wordt weer vies. Daarna zijn we wat gaan eten bij Jack in the Box. Daarna zijn we nog even naar Horseshoe bent gereden. Wat is het toch een mooie plek zelfs zonder zon.  In de verte kregen we wel een glimp van de zon, alleen jammer dat het nu donker werd. 


7 8
We moesten nog even broodjes halen voor morgen, aangezien het ontbijt pas om 7:30 wordt geserveerd. Daarna lekker slapen!!