dag 01

 

 

Vanochtend werden we vroeg en krabbend wakker. We zijn gisteren zo vaak gestoken, ik weet niet of het door de muggen komt of door wat anders! Ook zit ik onder de zonallergie, die sneeuw was best fijn J. Het ontbijt ging pas om 8:00 uur open. We hadden alles wel klaar zodat we na het ontbijt gelijk weg konden rijden.


Onze eerste stop was Kochachrome Basin State park. We hebben daar twee trails gelopen,  we hebben Grand parade trail gelopen en Angels trail. Leuke kleine hikes. Hierna zijn we verder gegaan. We zijn cottenwood road opgegaan, via deze weg wilden we naar Page. Er stond een waarschuwingsbord bij het begin van de weg, dat er in ieder geval High clearens en eigenlijk 4WD voor nodig was.


1 2


Op sommige plekken was de weg bumpy maar over het algemeen was het best te doen. We zijn eerst gestopt bij een mooie grote arch. De kleuren waren prachtig. Onze weg vervolgde en hij was schitterend. We zijn verschillende keren gestopt voor een foto.


3 4
Net voor het einde was de weg echt heel slecht en het laatste stuk door de Badlands kon Bas even racen.  We waren er iets eerder door dan Hies en Willem en dus hebben we even de stoeltjes opgezet. Het was behoorlijk warm in de zon.


5 6


Vanuit cottonwood road zijn we rechtsaf gegaan naar Toadstool Hoodoo gegaan. Het was 16:00 uur dus lekker warm. We hebben ons goed ingesmeerd, petjes opgedaan en veel water mee genomen. Ik had de route beschrijving uitgeprint en meegenomen. Het is maar een klein stukje lopen, maar geen schaduw, dus dat maakt het best vermoeiend.


7 8


Als je vanuit de Wash omhoog klimt zie je hem staan, heel mooi. Er staan nog veel meer mooie steen formaties. Hies en Bas waren er klaar mee en zijn in de schaduw gaan zitten. Willem en ik hebben er rond gelopen en foto’s gemaakt. Hies en Bas zijn eerder terug gelopen naar de auto om af te koelen in de airco. Toen Willem en ik daar later aan kwamen lagen ze bijna te slapen, stoelen naar achteren en de oogjes dicht.


9 9


We zijn naar ons hotel in Page gereden waar we verlangde naar het zwembad….. jammer die was er niet!!! De kamers zijn wel mooi groot met een koelkast. We zijn maar gaan afkoelen onder de douche.  Ik zit onder de bulten van de zon en bas onder de bulten van de muggen. Van muggen hebben we dit jaar heel veel last!! Na onze opfris beurt zijn we naar Walmart gegaan voor boodschappen en om even lekker rond te lopen. Toen we stonden af te rekenen kwamen we er achter dat het hier een uur vroeger is.
Om 21:00 waren we weer op de kamer, maar toen kwam het volgende dilema, op de site van paria visitor centrum staat dat we om 9:00 kunnen inschrijven voor permits maar hier is het een uur vroeger. En om 9:00 Arizona tijd hebben we voor morgen de hummertour geboekt. Het was een heel ingewikkeld verhaal maar na wat zoeken en puzzelen kwamen we eruit. Nou dat was best vermoeiend, nu lekker gaan slapen.