dag 01

 

 

Gelukkig heeft Bas goed geslapen, het koste hem wel wat moeite op te staan. Hies, Willem en ik zaten al buiten aan de koffie en thee. Het is nog iets wat bewolkt maar het trekt steeds verder los en het beloofd een mooie dag te worden.


Om 8:30 hebben we afgesproken om te ontbijten. Bij de cabins hebben ze een een heel leuk restaurantje. We kunnen lekker buiten op het terras zitten, ook hier zaten humingbirds. De juffrouw kont onze bestelling opnemen maar wij zijn eigenlijk te druk met de humingbirds te bekijken.


Na een heerlijk broodje stappen we in de auto, we nemen onze auto want we hebben 4WD. Vandaag gaan we hole in de rock road rijden. We willen Spooky en Peekaboo canyon gaan bekijken. Het is echt een hobbelweg en we worden behoorlijk door elkaar geschut. Na een klein uurtje rijden stoppen we bij de parkeer plaats van de slotcanyons en pakken onze spullen voor de hike.


1 2

Allememagies iemand had me wel mogen vertellen dat het zo’n klim werk was om er te komen. Na beneden komen is niet zo erg maar we moeten straks weer omhoog!! Maar goed daar denken we nu nog maar niet aan. Onderweg komen we een grote hagendis tegen die een kleine hagedis aan het oppeuzelen is, vervolgens komt er nog zo’n grote hagendis aan en deze wil het eten  afpakken, het was een heuse  actiefilm!!


3 4


Na dit alles vervolgende onze weg naar de slot canyons. De eerste was peekaboo, er kwam net een stel meiden uitlopen en die zaten onder de modder…… Jammer maar peekaboo stond tot de knieen vol met water. Ook was het er al niet makkelijk inkomen omdat voor de ingang ook een plas met water lag. Bas wilde het toch gaan proberen maar we zouden wel eerst naar Spooky lopen.

Na een mijl kwamen we bij deze slotcanyon, gelukkig hier stond geen water in. De canyon wordt steeds smaller. Het is niet een van de mooiste die ik gezien heb maar hij is wel erg leuk. Willem werd een beetje claustrofobisch en wilde niet verder. Bas, Hies en ik zijn tot het einde gekomen. Je moest er daarna uitklimmen. Bas is nog een stuk omhoog geklommen maar Hies en ik niet. We moesten dus weer de zelfde smalle weg terug. Gelukkig hadden we niets gegeten en waren we nog slank.


5 6

We zijn weer terug naar Peekaboo en Bas probeert erin te klimmen. Schoenen en sokken uit en gaan. De plas voor de ingang was niet zo diep, maar het was wel erg glad. Hij klom erin met zijn blote voeten. Maar na het eerste stuk klimmen kwam hij weer vast. Ook daar moest je weer klimmen en er lag weer een grote plas, alleen redde hij dat niet. Bas kon wel naar binnen kijken en zei dat het erg mooi was. Ik heb ook mijn sokken uitgedaan en wilde ook de klim wagen. Maar in de plas was het zo glad dat ik gewoon niet verder kwam. Terug komen was nog niet makkelijk, het was glad, dus Bas moest echt goed uitkijken waar hij zijn voeten neerzette. Je er af laten glijden was niet echt een optie omdat het in het water glad was. Gelukkig was hij veilig uit het water. Nu moesten we even de voetjes laten drogen in de zon…..


7 8


We liepen weer verder en we moesten aan de klim omhoog beginnen. Dat was wel zweten…. Bas heeft Hies en mij een stukje omhoog geduwd, dat helpt altijd wel…. Toen we boven waren hebben eerst even geluncht. We hadden nog brood en fruit. We hebben er heerlijk in de zon gezeten. Het was 13:30 dus we hadden nog wel even tijd. We wilde naar het einde rijden van hole in the rock road vanaf daar kan je Lake Powell zien.


9 10
De reis vervolgde, de weg was erg slecht dus opschieten zat er niet in….. Na ruim een uur rijden waren we maar een paar mijl verder. We hebben ook besloten om om te draaien. We zouden terug rijden en dan konden we nog naar Devils garden. Hier kwamen we rond 18:00 uur aan. Het is er schitterend. We hebben er een tijdje rondgelopen en foto’s gemaakt. Het is net een speeltuin, geweldig.


1112


We zijn terug gereden naar onze cabin. Hier hadden ze een bbq, met worst en bier, jammer alles was op nou ja bier was er nog wel maar we hadden meer interesse in die worst. We zijn aan de overkant pizza gaan eten en die smaakte erg goed. Daarna was het tijd voor een douche, we zaten onder het zand en Bas ook nog onder de modder!!  Het douche water was gewoon rood van het zand.
Hierna nog even lekker buiten zitten laptoppen en proberen het verslag bij te werken, ik loop een beetje achter.