dag 01

 

 

Vanochtend om 8:00 uur hadden we met Hies en Willem afgesproken dan zouden we weg rijden. Bas had weer slecht geslapen en had , moeite zijn mandje uit te komen. We moesten nog even wat bij de supermarkt halen, maar ik ben maar even alleen gegaan, kon Bas nog even zijn oogjes sluiten.

Om 8:00 reden we dus weg uit Moab, eindpunt van vandaag was Escalante.  Ik heb het eerste stuk even 30 min. mijn stoel naar achteren gezet en even de oogjes gesloten.  We zouden eerst naar Goblin Sate Park gaan, Hies en Willem waren hier nog nooit geweest. Net toen we binnen reden zagen we weer zo’n pronghorn lopen, deze zag er wel iets anders uit dan die we in de Rocky’s hadden gezien.


1 2


Op de parkeerplaats van de Goblins was het behoorlijk druk!! Toen wij er in 2007 waren waren we bijna als enige daar. Het is wel leuk tussen de Goblins want  je mag overal lopen en klimmen. Dat klimmen viel voor mij zwaar had behoorlijk spierpijn van gisteren. Na ruim een uur te hebben gelopen zijn we naar de auto gegaan en verder gereden.


Onderweg stopte we bij een scenic turnout waar je door een buisje kon kijken en dan kon je op het bordje lezen waar je naar keek, erg grappig. De weg vervolgde naar het bekende tankstation in Hanksville  “ Hollow Mountain”  Hies en Wilem wilde hier eigenlijk een bakje koffie drinken maar ik stelde voor om het bij Capitol Reef NP te doen, kunnen we wat gezelliger zitten.


3 4


We reden verder en het landschap veranderde in een soort prachtige badlands. De ene foto naar de andere werd geknipt. Hele mooie kleuren zaten er zo nu en dan in de badlands. Vanaf de weg zag ik een bord staan en kon je er een stukje in rijden. Het heet Factory Butes, echt schitterend. Hier heb ik ook even een stukje gereden, als een geoliede machine reed ik …echt waar. Ik hoef niet meer te lessen kan zo afrijden…


45 5


Speelkwartier was voorbij en de weg vervolgde. Het was aardig mooi weer, er was alleen een donkere wolk die met ons mee reisde, en toen we Capitol Reef binnen reden bleef deze boven ons hangen, wel was het droog. Het waaide alleen wel flink. Bij Capitol Reef zouden we even een kopje koffie drinken, maar dat ging niet door, dat hadden ze niet. Nou dan maar een yoghurtje  en wat fruit.


67 7


Door Capitol Reef zijn we gewoon heen gereden, we hebben allebei dit park al eens eerder bezocht. Vlak na Capitol Reef begint de Scenic by way 12. Het eerste stuk rijd je door Dixie National Forest, hier zijn we in 2003 ook al door geweest. Het is een schitterend stuk. Wij zijn een paar keer op een scenic  view gestopt. Je kon merken dat we hoger zaten want het was gelijk weer een stukje frisser…… Na wat onderbroekenlol zijn we verder gereden. Onderweg in Dixie Forest kwamen we heel veel hertjes tegen.

8 9


Uiteindelijk kwamen we Burr Trail tegen. Hier zijn we opgereden . Helaas had die donkere wolk ons ingehaald en toen we een foto stonden te maken van het bord Escalante NM voelde we wat druppels. Gauw door rijden naar de zon. Het begon erg mooi met witte stenen, en hoe verder we kwamen hoe mooier het werd. Uiteindelijk hadden we de zon weer helemaal voor ons zelf.  We stopte zo af en toe om mooie foto’s te maken.


0 1


Aan het einde van Burr trail zat een restaurant, hier hebben we eerst maar even de buikjes gevuld. Voor het raam zaten Humingbirds, hele leuke vogeltjes. Na onze maaltijd zijn we naar Escalante gereden, en het werd weer schitterend!! Ik weet niet hoeveel moois je ogen in een dag aan kunnen. Het werd er al donker dus we moesten wel een beetje doorrijden. Om 21:00 uur waren we in Escalante Outfitters. Hier hebben we een Cabin waar alleen een bed staat. Douches en toilets zijn gezamenlijk. Altijd gevaarlijk maar het zag er keurig uit. Dus nog snel even een douche en dan lekker slapen.


1 111