dag 01

 

 

Vanochtend zouden we op tijd opstaan, om 7:00 uur. Ik was natuurlijk al wat eerder wakker maar Bas had wat moeite om op te staan….. Eerst heb ik mijn mail gechecked, ik had gisteren nog een mail naar Hanz en Henriette gestuurd over Fiery Furnace, ik maakte me toch iets zorgen over het verdwalen. Gelukkig had ze op tijd mijn mail gelezen en vertelde ze me dat het geen groot gebied was…. Dat scheelt al weer een hoop!!!


Bas is toch zijn bedje uitgekomen om 7:15. Vandaag gaan we naar Arches NP, Ik wil eindelijk wel eens naar Delicate Arch en we hebben permits voor Fiere Furnace. Maar eerst een ontbijtje. We hebben de ontbijt spullen mee genomen en gepicknickt bij Gardens of Eden. Hier hadden ze een heel blikje Nederlanders opgetrokken….. Een bus vol, allemaal oudere. We zijn dit jaar nog nooit zoveel Nederlanders tegen gekomen…..zucht!


1 2


Na ons ontbijt zijn we daar nog een stukje rond gaan lopen, het is daar altijd mooi. Via natural trail zijn we naar de parkeerplaats gelopen, er was inmiddels ook een bus vol Fransen aan gekomen en we wilde de crowds een beetje tegen gaan.


3 4
Omdat het in Fiery Furnace altijd koel is zijn we eerst naar Delicate Arch geweest, hier wilde ik altijd al een keer heen hiken. Mensen mogen me een watje noemen, maar het was best pittig, het is niet lang, maar het is wel even klimmen. Ik had het idee dat ik zo af en toe aan het zuurstof moest. Ik voelde het zout in mijn ogen van het zweet!! Maar eenmaal daar is het schitterend, en zeker het luie zweet waard. We hebben ongeveer een uur daar zitten uitpuffen en genieten. Het weer was heerlijk, gelukkig niet al te warm, ongeveer 25 graden. Rond deze tijd van het jaar kan het hier ook 35 al zijn.


5 6


De weg naar benden gaat een stuk makkelijker, maar je moet nog wel opletten, ik ben toch al geen berg geit dus ik struikel nog al eens…. Bij de auto hebben we gauw de airco aangezet. Met een koel blikje drinken en een zak chips….. Even bijkomen.


Volgende stop was Fiery Furnace. Ik had voor de zekerheid pen en papier mee genomen zodat ik de weg kon noteren mocht het moeilijk worden. Het eerste deel is inderdaad duidelijk maar dan…. Je mag alleen op steen lopen. Dat leek ons een onmogelijke opgave…. Dus we hebben een beetje moeten smokkelen. Elke keer liepen we vast en het was ook niet echt spectaculair. We wilde net weggaan en toen zag ik een soort van trap naar boven. Als je hier op bent kom je verder. Je komt hele mooie stukken tegen. We zijn ook en hele grote arch tegen gekomen. Je moet soms door smalle gleuven en steile trapjes. Goed oppassen dat je niet wegglijd. Ook moet je goed onthouden hoe je loopt want het is inderdaad makkelijk verdwalen. Ik had pen en papier mee om evt. de route uit te tekenen, maar Bas kon het wel onthouden. Ook had hij tussendoor foto’s gemaakt met zijn vinger erbij die ergens naar wezen.


7  8


Na twee en een half uur waren we echt moe!! We waren verbrand dat was al bij Delicate Arch. En mijn benen wilden gewoon niet meer van al dat klimmen. Toch was her af en toe even goed kijken waar we vandaan kwamen maar we waren er vrij snel uit. Om 16:00 uur zaten we in de auto met de airco weer op volle toeren. We zijn terug gegaan naar ons hotel. Nog even langs de supermarkt voor wat laatste boodschappen. Hies en Willlem komen vanavond ook aan in Moab en we gaan bbq.


9