dag 01

 

 

Vandaag zouden we het een beetje kalm aan doen, zodat we niet als vermoeide kuikens thuis komen. Natuurlijk was ik wel eerder wakker dan Bas. Ik heb even zitten internetten, wasje opgevouwen even heerlijk gekeutelt, dat is ook vakantie. Het weer zag er super uit, wel wat wolken maar ook veel zon. Het zou vandaag maar 25 graden worden, maar dat is warm zat dan kan je nog eens wat doen.


Na ons zelf gemaakte ontbijtje zaten we om 9:00 uur in de auto. We wilden vandaag Negro Bill Canyon lopen, en Onion creek road rijden, ik had dit in het verslag van Marjan en Jan gelezen en vond het schitterend!! Maar eerst naar Arches NP voor een permit voor Fiery Furnance, deze wilde ik zelf lopen, ik had in het verslag van Henriette en Hans gelezen dat zij dat ook hadden gedaan. Maar daar aangekomen maakte de ranger ons aardig bang, een guided tour was geen optie want die waren zaterdag pas weer open en dan gaan we naar Escalante. Toch maar de instructie video gekeken, Deze ging hoofdzakelijk over het feit dat je echt op de slickrock moest blijven lopen. O ja en dat het makkelijk verdwalen was….oepsie. Na de film kregen we een test en werd ons verteld dat het heel moeilijk is de weg te vinden en dat we absoluut niet van de slick rock afmochten. Ook moesten we er stil zijn, nou dat zijn we altijd wel met hiken, dus dat gaan wel lukken.


Nou met de permits voor vrijdag en knikkende knietje reden we de hw 128 op. Bij Negro Bill Canyon hebben we de auto geparkeerd en zijn aan de wandel gegaan. Eerst maar even gekeken op het informatie bord hoe de poisen ivy eruit ziet zodat we daar niet met de vingertjes aan komen. Bas had er een foto van gemaakt zodat we bij twijfel konden vergelijken.


11


Het is inderdaad een schitterende hike. Langs de beek, een beetje klimmen, mooie stenen wanden, soms zaten er klein arches in. Onderweg kwamen we een man met honden tegen een ervan was een pitbul, deze liep los en kwam al blaffend op ons afrennen, ik hou er niet van!! En stond weer met knikkende knietjes. De hond wilde ook niet echt luisteren en bleef maar blaffen. Uiteindelijk liep hij naar zijn baas…. We waren lichtelijk geïrriteerd na de mensen toe dat ze hun honden niet aangelijnd hadden.


1 1

11


Aan het einde van de trail is er een hele grote arch, morning glory, genaamd.  echt schitterend, hier hebben we een tijdje gezeten. We hadden een paar keer de plant gezien waarvan we dachten dat het poisen ivy was en de man bevestigde dat. We zijn het inderdaad zo nu en dan op de trail tegen gekomen dus pas daar mee op als je het gaat lopen.


1 1


Na een tijdje gezeten te hebben liepen we terug, dat ging sneller en met ruim een uur waren we terug bij de auto. Soms wisten we niet meer heel zeker welke kant we nu op moesten…. O jee dat wordt morgen weer wat!! We hadden best honger maar je ruikte de wc aardig dus wilde we daar niet ons broodje eten. Op naar Onoin creek road, nou was ik alleen de de mile marker vergeten op te schrijven….


1 1


We kwamen langs Castle Valley, ik kon me herinneren dat ik daar ook iets over had gelezen. Dus dit zijn we gaan rijden. Echt schittend. Bovenaan had je een super uitzicht. Hier zijn we even gaan lunchen. Wel was het hier een stuk kouder, je merkt gelijk dat je hoger zat. Weer verder zagen we een heel stuk afgebrand bos. Uiteindelijk vond ik het wel erg lang duren allemaal, maar ik denk dat we iets verkeerd hebben gedaan want we kwamen weer bijna in Moab uit!! We reden door een woonwijk, en wat wonen die mensen toch verschillend, De een heeft een kast van en huis de andere een trailer die nog net niet instort.


1 11


Om 16:00 uur waren we weer bij ons hotel. We hebben even lekker buiten gezeten. Bas heeft zitten internetten en ik heb de stoel even naar achteren gegooid om te genieten van de zon. Rond 17:30 zijn we gaan douchen. We zouden in Moab bij de pizzeria gaan eten. Ook wilde we even in de boeken winkel kijken, ik had van Henriette de tip gekregen over het boek Photographing the Southwest. We hadden al meerdere keren gezocht in de vakantie maar niet kunnen vinden. Uiteindelijk hier wel, deel 1 hadden ze, er waren er dus nog 2. Toch nog even gevraagd in een boeken winkel, deze had ze niet, maar ze belde naar de overkant en die had ze wel. Ik vind het echt service dat ze dat doen, naar de concurrent bellen. Met drie hele mooie boeken rijker besloten we dan maar bij Wendy’s te eten, dat scheelt dan toch weer!!


’s Avonds hebben we heerlijk buiten gezeten. Even een beetje foto’s uitzoeken, want de harde schijf van de laptop raakt vol, en van van sommige dingen zijn zoveel foto’s dubbel daar kan wel wat van weg. Om 22:00 uur werd de rust verstoort door een stuk of 7 gillende pubers, heel irritant. Paps had al gevraagd of het wat zachter kon maar had duidelijk niet de overhand!! Nou ja toch bedtijd voor ons.!!