dag 01

 

 

4:00 snif en we gingen er nog gelijk uit ook…... Pfff dat kost wel even wat moeite om het bed uit te komen. Gauw even broodjes smeren en dan gaan met die banaan. Ik heb in de auto nog even mijn oogjes gesloten. We waren rond 5:30 uur in het park, alleen zagen we dat de weg van Norris naar Madison gesloten was en dat deze pas om 8:00 uur open ging, dat zou beteken dat we voor roseveld en Lamar Valley helemaal om moesten rijden. Als we hier eerder opgelet hadden waren we vroeger weg gegaan…. We zijn eerst maar wat modder pools gaan bekijken en we zijn vervolgens naar prismatic pool geweest. Hier was alleen niets van te zien want de stoom was heel heftig, door de kou.


1 1


Rond 7:45 zijn we naar Norris gereden. We waren niet de enige. We moesten nog even in de file wachten. Achter ons stond een grote touringcar, hieruit kwam een man op blote voeten met zo’n rare muts op met zo’n staart aan de achterkant en een stok met allemaal dingetjes eraan. Hij liep achter een hert aan die tussen de bomen liep, echt hilarisch.


Eindelijk konden we rijden. De mist trok aardig op en we zagen de zon komen, samen met mooie vriendelijke witte wolken. We zijn hier en daar gestopt voor wat landschap foto’s. Bij Mammots hebben we even een plas pauze genomen. Ook zijn we nog even bij de uil en zijn kuikens gaan kijken. Mama uil was niet thuis maar haar kuikens zaten heerlijk naast elkaar in de boom, schitterende beesten zijn het toch.


1 1


De weg vervolgde naar Lamar valley. Ik was een beetje grieperig dus heb even mijn stoel naar achteren gedaan en mijn oogjes gesloten. Bas zou me wakker maken als hij wat zag. Het duurde niet lang, of ik hoorde Ess er is hier wat…. Er zat een Great Grey owl in de boom, hij zat heerlijk op zijn gemakje een beetje rond te kijken en te dommelen. Echt een feestje voor mij ik vind uilen heel mooi maar je ziet ze zo weinig.


1 1


We hebben hier een tijdje gezeten en zijn toen verder gegaan. Ik lag weer languit in de stoel. Bas stopte zo nu en dan voor foto’s maar ik heb er weinig van mee gekregen. Later vertelde hij me dat hij bij een stel had gestaan in Hayden valley en die konden door hun verkijker een Grizzly volgen (met het blote oog niet te zien) en die had net een baby hertje aangevallen en voor een deel opgegeten….zielig. Ook vertelde ze dat ze laatst hadden gehoord dat een grizzly een heel nestje Coyotes had opgepeuzeld.
Bij zijn volgende stop werd ik wakker. Bas stond met een man te praten en in een keer zie ik in de verte een coyote lopen. Ik ben uit de auto gekomen en vertelde dat er een coyote liep. Ja zegt Bas zag je hem hij liep vlak langs de auto…..huhhhh nee daar heel ver weg op de berg. Ja hoor zegt die man, er loopt er een strak langs je auto maar jij ziet het stipje op de berg…. Ik had die andere niet gezien.

We reden nog een klein stukje Hayden Valley in, hier kwamen we weer in de sneeuw, samen met de blauwe lucht leek het wel wintersport. We zijn in Hayden Vally omgedraaid en naar Tower Falls gereden. Hier hebben we genoten van het uitzicht. We wilde naar beneden lopen maar hoorde halverwege dat je niet helemaal naar benden kon omdat het pad weg was, en dat je dus ook niet dicht bij de waterval kon komen. Toen zijn we maar weer terug naar boven gelopen.


1 1


Eerst even tijd voor een warme chocomelk en een hotdog. We zijn buiten in de zon gaan zitten die uit volle kracht scheen. We hebben elke dag een t-shirt aan, twee truien en een jas. De jas en een trui konden uit het was heerlijk.


1 1
We zijn verder gereden om vervolgens iets verder op te stoppen waar je weer de waterval kon zien. Er stond een stel en die waren op zoek naar Osprey nest. Bas vertelde hen dat deze een stop verder was maar dat er geen jongen in zaten. We reden naar de volgende stop om nog een keer naar het nest te kijken, ik had hem nog niet gezien want ik sliep de eerste keer dat we er langs kwamen. Even later kwam het stel er ook weer aan. Wij zijn weer door gereden naar iets verder op. Hier kon je een stukje omhoog klimmen voor een mooi uitzicht. Hier stond een ranger met een verrekijker, ook een Osprey nest in de gaten aan het houden. Net toen wij weg wilden kwamen we weer de zelfde mensen tegen, we vertelde hen dat hier ook een nest  zat. Voor ons te veel afstand voor de foto, maar zij hadden meer bereik met hun lenzen, dus voor hen misschien wel een goede foto.


1 1


Een stukje verder  stonden er allemaal mensen langs de kant, en ook weer een ranger. Even vragen wat ze zien… it’s a black bear! Ik uit de auto met het hele spul. Ik had alleen niet de telelens op de foto camera maar die zou Bas mee nemen als hij de auto een plekje had gegeven.  De beer lag te slapen dus we moesten wachten. Bas zag ik inmiddels aan komen lopen. De ranger stond een heel stuk van ons af en hij liet Bas niet door lopen. Bas legde uit dat ik de 400mm lens nodig had. De ranger was hem een beetje aan het plagen… De ranger riep me en ik kon de lens komen halen, ik ben snel weer terug gelopen. Er kwam beweging in de beer en de ranger liet Bas nu wel gelijk doorlopen. Het was wel loos alarm want hij ging alleen even anders liggen. De ranger vertelde ons dat het ging om een mannelijke zwarte beer van ongeveer 4 jaar oud en woog ongeveer 100 kilo. Deze zwarte beer was gewend zo tussen de mensen te slapen en gaf hem een gevoel van veiligheid. Een andere grizly beer zou hem namelijk gelijk aanvallen en doden. Het was een leuke ranger en hij had veel verhalen te vertellen. Omdat de beer lag te slapen kon je hem haast niet zien, en elke keer als er nieuwe mensen kwamen en aan hem vroegen waar de beer was werden ze naar mij door verwezen, She knows where the bear is…hij wist mijn naam er inmiddels ook bij te vermelden.

Uiteindelijk na 30 min werd hij wakker, en stond op. Hij liep een stukje en hij had jeuk aan zijn rug. Bas heeft hier super foto’s van kunnen maken. De ranger verwees iedereen in zijn auto, Bas en ik mochten blijven staan omdat onze auto heel ver aan de andere kant stond. Wel moesten we bij iemand de auto in springen als hij op de weg kwam.  Wie kwam er ook aan gelopen, de man die we elke keer al tegen waren gekomen met foto’s maken van de Osprey. Hij moest gelijk lachen toen hij ons zag staan. Hij mocht ook blijven staan. Als we een auto in moesten springen konden we bij hem de auto in. Zijn vrouw was op grotere afstand gebleven. De beer verplaatste zich steeds meer en steeds verder van de auto…. Uiteindelijk moesten wij ook van de weg af en wij zijn bij Jake en Terry in de auto geklommen. We zijn een stukje met de beer mee gereden en weer uitgestapt. Helaas zette de beer koers naar boven. Jake en Terry waren zo vriendelijk ons terug te brengen naar de auto die ruim 3 km verder stond. Thanks for the ride Jake en Terry.


1 1


We reden een stukje verder en zagen weer mensen stoppen en een stuk ergens heen lopen. Ook hier zaten drie zwarte beren. Maar ze zaten ver weg en lagen in een diepe slaap. We zijn dus eerst maar verder gegaan. We hadden gehoord dat bij Petrefied forest een mannetjes Moose zat en die hebben we nog nooit gezien. Helaas het was een vrouwtje ook mooi maar we willen graag een mannetje. Ook hier kwamen we Jake en Terry weer tegen. We zijn weer naar de plek gereden waar de drie zwarte beren zaten, maar die waren verder het bos ingetrokken. Wel hoorden we dat er toch echt een mannetjes Moose bij petrefied forrest zat, dus nog maar een keer terug. En ja hoor inderdaad. Zijn gewei was niet zo heel groot, maar ze blijven mooi.


We zijn terug gereden naar tower falls om wat te eten en even lekker van de zon te genieten. Hier aangekomen liep er boven op de heuvel nog een mannetjes Moose. Na wat klimwerk zagen we hem. Bas heeft foto’s gemaakt en ik heb het statief opgezet en gefilmd. Het duurde niet lang voor er een ranger kwam. Bas stond samen met een andere jongen aan de andere kant. De ranger vroeg of ze bij de groep wilde gaan staan anders voelde de Moose zich misschien ingesloten. Het zijn geen aanvallende dieren maar een dier in nauw doet rare dingen. De ranger vertelde Bas dat er ook een vrouwtjes Moose liep met een pas geboren kalf, maar die hadden we natuurlijk al gezien. Ook vertelde de ranger dat grizzly’s wel eens vrouwtjes Elk doden die zwanger zijn en dan eten ze het kalf op want die vinden ze het lekkerst……that’s nasty zei de Amerikaan naast ons.


1 1


Na dit fijne verhaal hadden we honger, niet meer zo veel hoor…. Maar een portie natio’s met cheese ging er wel in. Heerlijk genietend van die zon. Mijn gezicht voelde zelfs iets verbrand aan…..heerlijk. We zijn nog een keer heen en weer gereden maar we hebben geen beesten meer gezien. De koek was op voor ons. Maar ik denk dat we zeker niet te klagen hebben gehad.
We zijn terug gereden richting de west Yellow. We zijn nog wel even snel langs prismatic pool gegaan om te kijken of we hem nu wel konden zien…. Ietsjes beter, maar nog steeds heel veel stoom.


1 1

Met een voldaan gevoel verlieten we Yellowstone, en we waren het samen eens dat we hier zeker weer terug willen komen. Als echte wild live spotters maar ook zeker om te hiken. Dat hadden we ook meer willen doen maar het weer hielt ons een beetje tegen, maar het was er zeker niet minder mooi om!!
We waren om 22:00 uur in onze cabin totaal uitgeput het was een lange dag. Snel douchen en slapen. Toen we in bed lagen hoorden we buiten iets vallen…. Heel raar. En wat later hoorden we het weer… Onze cabin stond midden in het bos zonder buren, dus die waren het niet. Met al die beren verhalen dacht ik dat er misschien een beer langs de cabin liep, opzich niet erg, alleen we hadden nog eten in de auto liggen…. Bas dacht aan een man met een bijl……  Toch zijn we in slaap gevallen……