dag 01

 

 

Laat ik beginnen met te zeggen dat het weer een BERE leuke en voor Bas een BERE spannende dag was. Toen ik vanochtend uit het raampje keek was het droog!! Maar daar had je het dan ook wel mee gehad. We hebben rustig aan gedaan en om 9:15 zijn we in de auto gestapt naar Yellowstone. Hoe dichter we bij Yellowstone kwamen hoe meer zon er door kwam.

Eerst zouden we naar Old Faithfull gaan, die mag je niet missen als je naar Yellowstone gaat. Op dezelfde plek als gister zagen we weer een  Coyote lopen. Deze keer liep hij over de weg. Hij was behoorlijk aan de loop en we hadden niet de telelens erop.


1 2


Richting Old Faithfull kwamen we langs de rivier, het was erg leuk te zien hoe de buffelo’s door  de rivier liepen. Ook zat er een paartje Canadian Goos met jonkies. Bas was druk bezig zijn Osprey (visarend) te fotograferen.


3 44


We zijn naar de parkeerplaats van Old Faithfull gereden, hier begon het een ietsie pietsie te miezeren. We zijn via de winkeltjes naar het trail van de pools bij Old Faithfull gelopen. In die winkeltjes kwamen we weer de mensen tegen die bij ons in het vliegtuig hadden gezeten, altijd leuk…… We hebben eerst ergens maar eens iets warms gedronken en een broodje hotdog gegeten.


5 6
We zijn langs de pools en geisers gelopen, erg mooi. Het zonnetje was er ook bij gekomen en de donkere wolken trokken weg. We zijn helemaal door gelopen tot Biscut Basin, erg leuk je gaat een stuk van de trail af en komt dan weer langs een aantal hele mooie pools, eentje was er helemaal blauw. Foto’s maken was wat lastig, er stond aardig wat wind en dus waaide de stoom door de foto.


7 8

 


9 11


Bij Biscut Basin kwam de donker wolk helaas weer teug . We hebben Biscut Basin niet bezocht en besloten zo rap mogelijk de 2,5 km weer terug  te lopen. Jammer…. De wolk barste los. Gelukkig was het hagel, daar wordt je niet zo nat van omdat het gelijk van je afvalt. Bas loopt veel sneller en die heb ik door laten lopen, ik ben aardig wat slecht weer gewend dus ik heb er niet zo’n last van. Bas stond al in het restaurantje op me te wachten. Via de winkels en de Lodge zijn we naar de auto gelopen.


11 1


We zagen dat Old Faithfull met ~5 min moest uitbarsten, inmiddels kwam er net een stukje blauw over en zijn we toch maar even gaan kijken…..we waren niet de enige. Toen we weg liepen bij Old Faithfull begon het weer te miezeren, wat een geluk zeg!!  We zijn via west tumb, lake village, canyon village terug  richting west ingang gegaan.


1 1


We zijn nog even gestopt bij Artistic point, hier begon de zon ook weer even te schijnen, en wat gaf dat een mooi beeld zeg met de gele stenen en de waterval, er liep een jongetje voor ons en die zei: daarom noemen ze het park Yellowstone……


1  1


Toen we bijna bij de uitgang waren ontstond er een file…… Bas keek en zag een eindje verderop mensen op de weg. Nou loop maar vast want er is iets groots aan de hand. Snel de telelens erop gedraaid, video camera in mijn zak, kleine camera in mijn zak en rennen. Onderweg maar even gevraagd wat er aan de hand was…. Er liep een Grizzly!!  Doorlopen dus……. Op plaats van bestemming zag ik drie hertjes lichterlijk in paniek, en een coyote snel de berg op rennen. De Grizzly beer was  tussen de bomen gegaan en was uit zicht. Hij liep naar de volgende open plek. Ze was niet alleen ze had haar jong van ruim een jaar oud bij haar. Het duurde even maar de jonge Grizzly liet zich even zien, en deze was best dichtbij. Al snel was er een ranger ter plaats en vroeg wat er allemaal aan de hand was. De jonge Grizzly was weer terug gelopen naar de andere kant. Bas stond daar met zijn foto camera. Op het moment dat dit gebeurde begon iedereen naar de andere kant te rennen, in de commotie werd een mevrouw omver gelopen, en viel plat op haar gezicht. Iedereen wilde naar de beer, ik ben naar de vrouw gelopen, je kan iemand toch niet laten liggen!!! Ik vroeg aan haar of ze hulp nodig had, maar ze bleef liggen en gaf geen antwoord. Familie van haar kwam eraan lopen en toen ben ik toch maar naar de beer gegaan. Iedereen kwam inmiddels in paniek terug…. It’s comming this way, get in your car….. Maar waar was Bas…. Die stond oog in oog met het Grizzly jong. Ook de ranger was in lichtelijk in paniek, zoveel mensen en hij was alleen om iedereen in bedwang te houden. De jonge Grizzly sprong de weg op en was ook wat in paniek, hij maakte rare sprongen op de weg en wist niet zo goed waar hij heen moest, gelukkig zaten de meeste mensen in hun auto….. Bas zag ik daar nog staan foto’s maken….maar ook die draaide zich om om naar de auto te gaan. De moeder beer zat nog in het bos en hebben we verder niet gezien. De ranger vertelde aan Bas dat de moeder al een paar nep aanvallen naar mensen had gedaan. Het was een heel spannend moment. Voor Bas helemaal, hij voelde zijn hard in zijn keel kloppen toen de jonge Grizzly zo dichtbij was.


1 1


Vol adrenaline reden we het park uit. Even snel de beelden op de foto camera kijken. Op een foto paste de beer niet eens zo dicht bij was hij.  Een andere foto was wel mooi beeldvullend…. ( voor de kenners: de onderste foto is uit de hand genomen op 400mm met een sluitertijd van 1/40…. Daar was Bas best een beetje trots op dat de foto van de beer die stil staat wel scherp was…..met een wat verhoogde hartslag) De foto’s van de jonge Grizzly op de weg zijn bewogen, het was al wat aan de donkere kant en dan is het met een telelens uit de hand onmogelijk dat soort foto’s maken. Hierna hebben we even snel illegaal het verslag van gisteren geupload en zijn naar onze cabin gereden.
Hier hebben we even lekker gerelaxt in onze spa. We zaten er 20 min in en toen begon het te onweren, dan toch maar weer naar binnen. Het ging behoorlijk te keer. Ik ben niet bang voor onweer, maar in het bos in een houten huisje is het iets minder prettig!! We zijn snel gaan slapen, morgen willen we vroeg het park in……om 04:30 zullen we ons uit bed gaan slepen.


1 1111