dag 01

 

 

Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen tot 7:30. Ik vond het best knap aangezien vooral ik hier altijd vroeg wakker ben. Ik keek door het raampje voor het weer….. kleine vlokjes sneeuw en donkere wolken oepsie dat beloofde niet veel goeds voor vandaag. We hebben rustig aan gedaan, broodje gegeten enzv. Toen ik weer naar buiten keek zag ik dat het gestopt was met mot sneeuw, we hadden een heuse sneeuwstorm!! Hele grote vlokken en het ging heel hard, binnen no time was alles wit.


1 2


Rond 9:30 gingen we op weg naar het park met veel sneeuw. En ja hoor Yellowstone was helemaal wit!! Een aantal wegen was afgesloten vanwege de sneeuw, het zijn de hoger gelegen delen in Yellow waar we niet in konden. Nou als er dan toch iets uit de lucht moet komen dan liever sneeuw. Het zag er schitterend uit. Vandaag gingen we in yellowstone opzoek naar beesten, ik kan je alvast verklappen dat het aardig is gelukt!!
We reden via Mammoth naar Lamar Valley. Toen we een stukje in het park reden stonden er een aantal auto’s langs de kant, en vaak als dat het geval is is er iets te zien. Het gas gaat eraf en er wordt goed gekeken… en ja hoor een coyote in de sneeuw op jacht naar voedsel…..schitterend. Op dat moment vergeet je de kou en de sneeuw, kleed je je dik aan en ga je filmen en foto’s maken.


3 4


Een stukje verder heb je een Bold Eagle nest zitten. In een bepaald stuk mag je niet stoppen, maar een stukje ervoor wel. De Bold Eagle zat op zijn nest. Je kon hem aardig zien maar foto’s maken van deze afstand heeft geen zin. We zijn weer verder door het witte yellowstone gereden. Het volgende wat we tegen kwamen is een Bizon. Zie je heel veel, maar in de sneeuw ziet hij er extra gaaf uit.


5 6


Hoe verder we naar Mammoth reden hoe droger het werd, je zou zelfs zweren dat de zon probeerde er door te komen…. Bij Mammoth hebben we een senic drive gereden en zijn we even uitgestapt om een klein stukje te lopen…. En ja hoor daar was de zon, het was koud, maar de zon brande heerlijk. Het blijft een mooi gezicht de pools van Mammoth.


7 8


Hierna zijn we naar het visitor centrum gereden, van Bart van het AA forum hadden we gehoord dat hier een uil met twee kuikens moest zitten. Binnen hebben we even gevraagd waar ze zaten. De ranger heeft ze ons aangewezen, en ja hoor daar zat het kuiken, erg fotogeniek, mams was wat minder goed te zien. Onder de boom op het gras veld lag een hertje. Bas stond redelijk dicht bij haar, maar ze trok zich er niks van aan. We hebben een half uur bij de uil gezeten om te kijken of we mams beter op de foto konden krijgen., helaas dat is niet heel erg gelukt, maar we zij hier nog twee dagen dus we gaan het nog wel een keer proberen. Bart bedankt voor je tip!!!


9 10


De weg vervolgde richting Roseveld. We waren al aardig in onze nopjes met de beesten die we gezien hadden maar een beer zou toch wel erg leuk zijn. Wel was het weer aardig aan het opklaren, de sneeuw smelt voor je ogen.  In Lamar valley zijn we gisteren ook geweest, en op de zelfde plek zat de Bold Eagle weer, wat een schitterende vogels zijn het toch. Een stukje verder was weer een opstopping…. Misschien nu een beer?? Even vragen aan iemand want wij zagen niks, het waren Badgers, een stuk of vier en ze waren erg leuk met elkaar aan het spelen. Hier hebben we een tijdje gezeten en zijn verder gereden.


11 12


We kwamen steeds dichter bij het einde van het park en zagen een bordje met “Beartooth Highway Closed” oepsie hebben wij gisteren geluk gehad. Ik vond het gisteren ook al erg glad boven maar was wel blij dat we er door konden, en ik zei nog tegen Bas als de sneeuw aanhoud zal het me niks verbazen als ze de weg dicht gooien!!


We zijn omgedraaid, we wilden kijken of de weg naar Canyon inmiddels open was zodat we naar Hayden valley konden. Ik was inmiddels wel een beetje moe geworden en als de zon dan in de auto schijnt worden mijn oogjes zwaar. Ik heb mijn stoel heel even naar achteren gedaan en Bas zou me wakker maken als hij iets zag. Het volgende wat ik weet is dat Bas zei; Ess een beer. Binnen een seconde stond ik buiten met alle camera’s. Er stonden veel auto’s en je mag overal parkeren als je maar niet op de weg staat. Bas had al gauw een plekje gevonden en we konden de beer goed zien, het was een zwarte beer. De rangers hielden alles in de gaten. Er was een man met een kamper die vertikte het om te luisteren, en parkeerde zijn kamper op de weg. Hij wilde even gauw een foto maken, maar dit ging niet door de ranger hielt zijn hand voor de camera,  en verzocht hem de camper daar weg te halen!! Ik vond het wel een goeie…


13 14
Na de beer commotie stonden de ogen op scherp, elke steen lijkt op een beer!! We probeerden de weg naar Canyon in de hoop dat deze open was. Zo zag het er wel uit. Toen we een klein stukje reden zagen we een hele opstopping….. wat liep daar dan, een vos. Hup daar ging ik weer met alle toeters en bellen. Hier waren de rangers ook al, de zelfde als van de beer. Bas moest weer een goed plekje zoeken voor de auto en ik schoot alvast een de eerste plaatsjes. Daar kwam bas aan en nam de foto camera over en ik ging filmen…. We hadden ons 8GB kaartje vergeten die lag nog in de cabin en  we hadden er alleen een van 1GB en 2GB mee, en de eerste was vol. Bas had een goede plek dus ik ben naar de auto gehold om een nieuw kaartje te halen. De vos was aan het jagen. In een keer had hij er tabak van en rende de weg over de berg in.


15 16


Onze dag kon niet meer stuk!! We werden steeds vrolijker. Een stuk verder zagen we een Mountain goat, een vrouwtje, en deze had een jong, echt een schatje…. Al gauw werd het druk. Een vrouw vertelde ons dat een stukje terug twee grizzly beren liepen maar dat je van de ranger er niet bij mocht.


17 18


 Toch wilde we het proberen en zijn weer omgedraaid. Je zag het al gauw eer stond een hoop volk. Ik mocht gewoon uitstappen en Bas moest een plekje voor de auto gaan zoeken, dat was de derde keer al dat we dezelfde groep rangers in korte tijd tegen kwamen hij herkende ons en moest lachen. Ik keek naar beneden en zag op zeer korte afstand twee grizzly beren. De ranger vertelde dat het een setje was. Ook had hij in zijn hand een busje traangas voor beren, just in case!! Ik stond redelijk dichtbij. Ik moest ook iets naar achteren, en toen het vrouwtje naar boven begon te lopen ben ik achter een brede meneer gaan staan!! Het duurde even maar daar kwam Bas. Hij heeft weer de foto camera overgenomen en ik heb het statief op gezet en ben gaan filmen. Ik had nog 15min film op mijn kaartje, nou het is vol gekomen…. Elke keer moesten we een stapje naar achteren. De commotie werd groter toen een man een zwarte beer op de heuvel boven ons spotte. Nu werd het echt spannend. Het verkeer kon er niet meer langs iedereen moest wachten. Wel mochten de mensen uit de auto als ze maar achter de savety line bleven. Elke keer als de beer leuk keek of iets deed hoorde ja alle camera’s klikken, iedereen begon dan weer te lachen. Ja hoor daar kwam de zwarte beer aan die stak over en liep langs de Grizzly’s die hier geen problemen mee hadden. Even later staken de Grizzly’s over naar de andere kant. Boven op een heuvel gingen ze lief doen tegen elkaar. Na een tijdje verdwenen ze en zijn denk ik kleine beertjes gaan maken. Iedereen moest weer in de auto want er kon weer gereden worden. Al met al heeft dit ruim een uur geduurd, echt schitterend om te zien.


19 20


We reden weer verder en zagen toch dat de weg naar de canyon dicht was en moesten alsnog weer draaien. We reden weer langs het veld waar we de vos hadden gezien, nu stond er een Coyote…. Helemaal leuk en druk aan het spelen. Al gauw was er weer een opstopping en daar hadden we de rangers weer. Hij moest lachen dat we er weer waren…. Buisy day… zei hij lachend….


21 22


We moesten verder rijden… Toch nog een keer draaien om te kijken of hij er nog was, De Coyote niet maar stond de zwarte beer er die toen straks langs de grizzly’s was gelopen!! Onze beide kaartjes waren vol, er moesten dus wat slechte foto’s afgehaald worden om nieuwe te kunnen maken.


23 24


O O O wat en dag, dat we zoveel in drie dagen zouden zien konden we alleen maar dromen en nu in 1 dag!! Het was 19:30 en besloten naar huis te rijden, we hadden geen film en geen foto’s meer!! Toen we weer bij Mammoths waren stond het licht er zo mooi op dat we toch nog een keer door de foto’s zijn gegaan om wat te wissen zodat we nog wat foto’s konden maken.


25 26
Om 21:00 uur waren we het park uit. Gelijk daarna heb je een pizzaria waar je kan internetten voor 20 cent per minuut!!! Belachelijk, maar we hadden honger en wilde graag de verslagen van de vorige twee dagen uploaden, alles voor de fans!!
Om 22:00 uur waren we in onze cabin, we hebben de foto’s gekeken en zijn gaan slapen, moe en voldaan!!