dag 01

 

 

Vandaag was ik weer vroeg wakker. Ik heb tot 5:30 kunnen blijven liggen. Ik keek door het raam en zag allemaal mist en wolken….veel wolken, gauw het gordijn weer dicht. Ik ben aan het verslag van gisteren gaan werken aangezien ik gisteren in slaap ben gevallen. Ik heb de laatste was even uit de droger gehaald en alvast wat spullen naar de auto gebracht. De mist begon wel minder te worden en het leek wel lichter te worden. Ik heb Bas uit zijn bed getrommeld en nog geen 15 min later zaten we aan het ontbijt. We waren helemaal alleen, de rest sliep denk ik nog.


1 2


Om 6:30 zaten we weer keurig in de auto, op weg naar Beartooth Highway. We hoopte dat we er wel wat van gingen zien met die mist. We zagen wel dat de zon probeerde er doorheen te komen, en ja hoor een paar mile verder kwam de zon, blauwe lucht en de mist samen en zag alles er weer schitterend uit.


3 4


Hoe hoger we kwamen hoe meer sneeuw. Je kon zien dat het gisteren nog gesneeuwd had. Onderweg kwamen we een sneeuwschuiver tegen. Hoe hoger we kwamen hoe gladder het tevens werd, en dat vond ik best een beetje eng, Bas niet, nou ja hij rijdt. Het hoogste punt ligt bijna op 4km en daarna daal je weer. We kwamen langs allemaal lakes, maar die waren bevroren, totdat we bij Little Bear Lake kwamen, hier was al een stuk van open, schitterend, samen met de sneeuw, en de zon natuurlijk.


5 6


We vervolgden onze weg en zijn de dirt road naar Lily Lake opgereden.  Hier stond een bord dat er veel Grizly Beren liepen. Eenmaal bij het meer waren er twee mannen aan het vissen. Eentje had me daar een geweer op zijn schouder hangen, dat was voor zelf bescherming mocht er een beer bij hem op visite komen. We zijn dicht bij de man blijven staan, altijd veilig.........


7 8


De weg ging weer verder, en o wat is die weg toch schitterend. Vanaf Beartooth Highway rijd je bijna gelijk Yellowstone NP in. We zouden hier vandaag weinig tijd aan besteden, alleen de weg rijden die we door moeten om naar onze cabin te komen, en als we onderweg wild live tegen zouden komen dan zouden we stoppen. Nou we hebben een paar keer moeten stoppen…..
De eerste stop was een Moose met haar jong. Aan de bewegingen van haar kalf en het bloed wat nog aan haar kont zat was te zien dat het kalf nog niet zo oud was, hoogstens een paar uur.


9 10


Weer een stukje verder was een hele opstopping, ja ja een bald eagle!! Wat een schitterend beest. Bas is gaan fotograferen en ik gaan filmen. Jammer net toen hij wegvloog ging de video camera automatisch uit…. Nou dat heeft wat vloeken teweeg gebracht.


11 12


De volgende stop waar veel mensen zaten zat een Big Horn Sheep, deze hebben we natuurlijk uitgebreid in RMNP gezien, maar deze lag er ook vredig bij. Ook zat hier een klein blauw vogeltje, Blue Bird met zijn nestje, hele mooie vogeltjes.


13 14


De laatste stop was boven op een berg waar heel veel wind stond en het begon te regen en dat was wel jammer want er scheen ergens in de verte een wolf te lopen. We konden hem niet in het vizier krijgen en besloten verder te rijden. Aan de westkant verlieten we Yellowstone NP. We hebben eerst even snel een hamburger gegeten en zijn toen verder naar Island Park gereden waar we onze cabin hadden gehuurd voor vier nachten. We hadden er eerst een hard hoofd in, Tom Tom kende Old Shotgun Road niet. We hebben het gevraagd bij de pomp en die kende het gelukkig wel. Na een aantal mile draaide we een unpaved road op en 2 mile verder waren we op de plaats van bestemming, schitterend!!! Er is ook een ranch met paarden.


We kregen de sleutel van onze cabin. Een heel piep klein huisje met een spa op de porch. Vanaf de porch kijken we zo de ranch op naar de paarden en goede plek voor mij dus. Er vliegen hier allerlei roofvogels dus ook een goede plek voor Bas.


15 16