dag 01

 

 

Nou daar was ze dan vanmorgen de ZON!! Ja das even wennen, het deed bijna zeer aan de ogen. We waren vroeg op al om 5:00. We wilden op tijd in Badlands NP zijn, je weet nooit hoe lang de zon blijft schijnen.

 

1 2

 

Om 5:30 zaten we in de auto richting Badland NP. Onderweg kwamen we veel mist tegen en dat was een mooi gezicht, de zon was ook druk bezig er doorheen te branden. Onderweg moesten we weer tanken, ja onze stoere bak slurpt wel, die houdt wel van een neut brandstof, maar goed dat wisten we van te voren.
Ik had gisteren op internet gekeken op de site van Badlands NP en daar stond dat het park pas om 7:00 uur open ging, Wij waren er al om 6:30 en zagen dat we er gewoon in konden. O o o wat een schitterend park…… We zijn er via de 240 in gereden. Vanaf daar zijn we eerst een stukje links gegaan een unpaved road op, de Sage creek rim road.  Als je ergens uitstapt , kan je vaak wel een stukje de badlands op lopen, alleen kleefde de klei, of aarde waar de badlands grotendeels uit bestaan wel verschrikkelijk aan je schoenen, heel apart. We kregen het er haast niet vanaf!!

 


3 4

 

Vanaf de unpaved road zijn we de park weg opgegaan. Op heel veel punten zijn we gestopt. Er hing zo hier en daar nog wat mist en dat was een heel mooi gezicht! Ook kwam de zon er goed door, het was nog wel fris zo vroeg maar de zon was heerlijk. Bij een viewpoint heb ik dan ook mijn stoeltje uitgeklapt en even lekker genoten van het zonnetje.

We reden langs een veld waar allemaal Prairie hondjes zaten erg schattig. En wat zat er tussen op grond een uil!!  Een kleine uil maar wel erg mooi. Aan de Andere kant liepen Prohorn Antelope maar die zijn moeilijk te fotograferen omdat ze heel snel weglopen.


5 6

 

Weer verder de Badlands in, hebben we Saddle pas trail gelopen. Erg leuk maar wel veel klimmen. Door de regen was de klei soms erg glad. Ik ben al niet zo’n berg geit!! Bas ligt altijd helemaal in een deuk als hij mij ziet klimmen….. Maar goed ik ben ook geen woes… Ik laat me niet kennen, dus ook ik heb het helemaal naar boven gehaald. Daar kwamen we aan de achter kant op een hele open vlakte. Bas zag een heel mooi vogeltje en daar is hij best druk mee geweest om deze op de foto te krijgen maar het is gelukt!!  Uiteindelijk moesten we weer naar beneden…. What goes up most come down…. Maar met veel geklauter is het gelukt.

 

7 8

 

Eenmaal weer bij de auto zijn we verder gereden. We zijn even gestopt bij het visitor centrum om een pinnetje voor de verzameling te halen en even een plas pauze in te lassen. Ook heb ik geprobeerd mijn schoenen schoon te maken….onbegonnen werk!!

We dachten dat we nu het park uit zouden rijden maar niets is minder waar….. Weer beginnen die schitterende Badlands. We zijn dan maar weer gestopt en hebben Window trail en een stukje Notch trail gelopen.  hierna zijn we dan echt het park uitgereden. We wilden nog langs Wall maar het was inmiddels al 12:30 en we wilden ook nog naar Custer state park, dus Wall hebben we laten vallen. Alles waar we twee dagen voor hadden moesten we nu een beetje in een dag doen door de regen die we gisteren hadden.

 


9 10


Richting Custer State park kwamen we langs onze cabin en zijn daar eerst even gestopt om even te relaxen. Bas viel met zijn modder pootjes gelijk op bed in slaap. Ik ben even lekker op het balkon gaan zitten met mijn Baily’s ijs!! Na ruim een half uur ontwaakte de schone slaapster en zijn we richting Custer SP gegaan. Het weer zag er nog steeds goed uit en de zon begon lekker warm te worden.

We zijn via de 16a, Iron Moutain Road, naar Custer SP gereden, wat een schitterende weg zeg. Je rijdt door een paar hele krappe tunnels. Vanaf een tunnel zag je Mount Rushmore in de verte. We zijn bij een view point gestopt en ook vanuit daar kon je Mount Rushmore zien heeeeeel in de verte. Vlak voor Custer SP kwamen we “ wilde” ezels tegen. Als je je raam open draaide kwamen ze eraan, ze dachten natuurlijk dat we wat lekkers hadden.

 


11 12


In Custer SP hebben we de wild-live loop genomen. We zagen in de verte wat Prohorns en natuurlijk veel Bizons. Die Bizons steken soms met hele kudde’s de weg over en dan kan je mooi wachten. Er stond er een tussen met jong en volgens ons was deze net geboren. Er kwamen ook park rangers aan die stopte maar we waren er inmiddels  net voorbij en konden dus niet zien wat ze gingen doen. Ook kwamen we een aantal mooie vogels tegen. Op een parkeerplaats hebben we even de stoeltjes uit de auto gehaald en hebben  even lekker in de zon gezeten.

 


13 14

 


15 16


We hebben de tweede helft van de wild live loop over unpaved road gereden. We zijn rechtsaf de 3 opgegaan en toen weer rechtsaf de 4 op. Hier kwamen Prohorn heel dichtbij. Hij of zij wilde bij een groepje aansluiten maar hij kwam er niet tussen, dit monde uit in een gevecht met een andere Prohorn, en dat leverde voor ons weer leuke kodak momenten op. Later zagen we in de verte nog een coyote lopen tussen de prairie hondje hij was vast opzoek naar een lekker hapje.


17 18


Vanaf de Wild live loop reden we de Needles Highway….. Ook een plaatje, ik ben heel veel uitgestapt om foto’s te maken en te filmen. Het werd al laat 19:30 maar het licht viel daardoor wel mooi. We wilden nog naar Mount Rushmore maar het was 20:30 toen we de Needles Highway af kwamen en we waren best munt. We zijn dus maar terug gereden naar onze Cabin.

 

19 20

 

Hier hebben we een soepje gegeten en we hadden nog worstjes en ijs. Ook hebben we al onze foto’s gekeken we hebben er ruim 400 gemaakt. We waren zo moe dat er geen puf meer was voor een verslag, sorry!!