dag 01

 

 

Vannacht hoorde ik het al, regen, regen, regen en nog eens regen…. Vanochtend was ik om 6:00 wakker, regen , regen, regen, de lucht zat potdicht!! Daar kwam geen zonnestraaltje door. Bas lag nog een beetje te dommelen. Ik las onder tussen het verslag van Roland en Marloes en zag het woord SHOPPING MALL….. Tja je moet iets doen als het regent. We hadden voor vandaag eigenlijk Mount Rushmore en Custer state park op het menu maar niet met dit weer!!!


1


Bas ontwaakte langzaam (schone slaapster) en hij was het er mee eens om naar de Rushmore Mall te gaan. Gelijk maar even gekeken of ze hier ook een Michaels  hadden. (Michaels is een winkel waar ze scrapspullen verkopen)….Ja gelukkig, gaat het vast toch nog goed komen vandaag.

Eerst maar even een ontbijtje. We reden om 8:30 richting Michaels, eerst zijn we even gestopt bij het visitor center om informatie over Custer state park te vragen en het weer voor morgen, gelukkig beloofd het beter te worden….nou ja slechter kan ook haast niet!!

Het koste even wat moeite maar we hebben Michaels  gevonden. Na anderhalf uur te hebben rond gekeken en mijn mandje vol te hebben geladen, heb ik Bas uit zijn lijden verlost en zijn we naar de kassa gegaan, nou ja ik weet niet of dat een verlossing was…. En Caatje ik heb een cartridge voor je!!

Op naar de Rushmore Mall, TT stuurde ons midden in een woonwijk…..you have reached your destination…. Uhhh dat denk ik niet. Even anders intikken en we komen daadwerkelijk uit bij de Mall. We hebben hier heerlijk rond gelopen. Ik heb er een heerlijk ijsje gescoord en even lekker op de massage stoel gezeten. Ook nog een portemonnee gekocht  en een trui, die hebben we hier nu wel nodig, het is bere koud!! We hebben nog even lekker wat gegeten en om toch wat calorieën te verbranden een paar potjes air hockey gedaan. Ik heb natuurlijk dik verloren!!


2 3


Toen we buiten kwamen regende het nog steeds, echt niet geloven het was inmiddels al 13:30. We reden weg en zagen een hele grote boekenwinkel, ik weet niet meer hoe deze heet. We zijn allebei wel gek van reisboeken, dus ook daar maar even naar binnen. Na een uur te hebben gestruind door de winkel kwamen we met 5 boeken aan de kassa, het was 5 boeken halen 4 betalen, ja daar zijn we gevoelig voor!! We hebben daar nog een kop koffie gedronken, en zagen dat het dan toch echt droog was geworden.


4 5

We zijn door gereden naar Mount Rushmore, toen we bij het welkomstbord stonden wilde ik dat gaan  filmen en kwam tot de ontdekking dat we de videocamera niet mee hadden. We vroegen ons even af of die wel in de cabin zou liggen of nog bij bv bear country. Toch eerst maar even naar de cabin gereden……. Gelukkig daar lag hij in de andere tas!!!

En weer stonden we bij het welkomstbord. Na wat foto’s zijn we doorgereden naar boven…. O nee he, de presidenten hingen half in de wolken. Toen we er kwamen zagen we ze helemaal niet meer!! Is het eindelijk droog, dan dit……


6 7

We doen echt heel erg ons best om positief over het weer te blijven maar dit was wel een domper. Na het museum te hebben bezocht waren ze nog steeds niet te zien. We besloten om maar het plaatsje keystone door te lopen. Het zag er wel geinig uit maar het waren echt allemaal souvenirswinkels. Het was inmiddels 18:30 en we besloten terug te gaan naar de cabin. Net toen  we weg reden begon het dan toch open te trekken en we zagen zelfs blauwe lucht en zon…..ja das even wennen, ik dacht dat de zon met vakantie was, we hebben hem al zo lang niet gezien.

Bas kwam met het heldere idee om terug te rijden naar Mount Rushmore. Daar aangekomen zagen we een klein randje. Eerst maar even een bakje soep om warm te worden. En ineens……ja daar waren ze…. Hup rennen met de camera’s naar buiten, filmen, fotograferen, de hele mik, je weet niet hoe lang ze te zien zijn.


8 9

Uiteindelijk hebben we dan toch nog gezien wat we vandaag wilden zien. Morgen hebben ze iets beter weer beloofd dus we willen vroeg naar Badlands NP rijden.
Nog even een paar plaatjes van de wolken…..


10 11

.