dag 01

 

 

Nou dat vroeg opstaan is gelukt, en zonder wekker!! Om 5:15 waren we klaarwakker. Ook voor vandaag stond er slecht weer op het programma. Meestal is het weer op een slechte dag in de ochtend nog wel redelijk. We zaten om 6:00 uur dus in de auto naar RMNP. Net voor het park werden we getrakteerd met drie zeer fotogenieke Big Horn Schapen. In eerste instantie zag het er naar uit dat ze weg liepen, maar ze kwamen terug en liepen steeds verder naar beneden. We hebben er een half uur gestaan en uiteindelijke liepen ze over de weg. Ze wildendenk ik ook vroeg RMNP in!


1 2


We willen graag bear Lake lopen en dan kijken hoe ver we kwamen na de andere lake’s. Dat is een beetje afhankelijk van wat het weer zou doen. Helaas kwamen we erachter dat de batterij van de fotocamera niet goed was opgeladen en moesten we voorzichtig zijn met foto’s maken.


Zelfs met zware bewolken is het schitterend!! Er lag nog veel sneeuw bij bear lake maar dat heeft ook zijn charmes. Het was nog windstil waardoor de spiegeling in het water erg mooi was.


3 4


We zijn verder gelopen naar Nymph lake. Poehee dat was wel klimmen, en dat met weinig zuurstof. Ik had er wel minder moeite mee dan gisteren. Ook Nymph lake was een plaatje.


5 6


We hadden de schik te pakken en ondanks dat het behoorlijk glad was over de sneeuw, zijn we verder gelopen naar Dream Lake. Ook hier hebben we zitten genieten. Het was heel rustig omdat we zo vroeg waren dus we konden echt genieten van de omgeving. Wel begon het al iets te spetteren.


7 8


Toch wilden we door naar Emerald lake, maar daar ging het fout. Door de sneeuw is het lastig de trail te vinden. We waren behoorlijk verkeerd gelopen, tja dat heb je dan wel weer als er weinig mensen lopen. We hadden besloten om terug te gaan naar de auto. Het werd steeds donkerder.

9


Bij de auto heb ik voor ons eerst maar eens wat lekkere broodjes gesmeerd. We hebben wel ontbijt in ons hotel maar niet op het tijdstip dat wij weg zijn gegaan. Net toen we in de auto ons broodje zaten te eten kwam het met bakken uit de lucht!!
Hoe meer we weer naar de uitgang reden hoe droger het echter weer werd. We zijn hier en daar gestopt om foto’s te maken. Ook kwamen we nog Nederlanders tegen die bij ons in het vliegtuig hebben gezeten. Het was wel jammer RMNP kwam steeds meer in de wolken. Toen we het park uitreden was het ook echt gebeurt met het weer. Het kwam met bakken uit de lucht.


10 11

 

12 13


We hebben lekker gegeten bij Claire’s. Ik kon daar om 13:00 nog ontbijt krijgen. Ik ben gek op een amerikaans ontbijt dus dat heb ik maar gedaan. Bas had een Turky Wrap maar hij vond hem niet heel lekker.


14 15


Om 14:00 waren we in ons hotel. Even lekker internetten en tv kijken, lekker relaxen. Morgen rijden we naar Rapid City.
Het krijgt toch nog een vervolg vandaag!! Tegen een uur of 4 begon het helemaal open te trekken en we zagen zelfs de zon!! We zijn toch nog even de auto in gesprongen om RMNP in rijden. We hebben nog wat laatste mooie plaatjes kunnen schieten.  We hebben ook nog even bij de pikas gekeken, maar hier was het heeeeel koud en ik kreeg het net als gisteren weer benauwd. We kwamen nog een Amerikaans stel tegen. Bas vertelde hen over het vliegtuig van Air France dat is neergestort. Waarna de man vertelde dat ze weer voor het eerst sinds 9-11 hadden gevlogen…. Lekker  tactisch!!

 

16 17


18 19


Rond 19:30 reden we het park weer uit en heel vlak langs de weg liepen nog herten. Die moesten ook nog even op de foto. Bas stond er bijna naast. Heb hem maar even helpen herinneren dat ook deze beesten aanvallen!!


20


Nu naar bed, want morgen hebben we een lange rijdag.

.