Vandaag staan de everglades op  het programma. We hopen behoorlijk wat beestjes tegen te komen. Liever geen insecten maar daar schijn je er hier nogal wat van te hebben. Natuurlijk wilden we zoals het echte toeristen betaamd ook een ritje op een boot maken met zo'n grote propeller.

1  2


Hier zijn we dan ook als eerste naar op zoek gegaan. We kwamen uit bij een gator farm, hier moest je eerst naar binnen voordat je op een powerboot kon stappen. gelijk bij binnenkomst zie je overal gators liggen. Bij binnenkomst konden we als eerste de boot op. We kregen allemaal instructies mee en we zouden wel eens erg nat kunnen worden. Het nat worden was achteraf gezien nergens voor nodig. Omdat die eikel die de boot bestuurt een aantal leuke manoeuvres uit wilde voeren zijn er een aantal erg nat en vies geworden......wij gelukkig niet. In het begin zie je behoorlijk wat gators en schildpadden liggen. We zagen zelfs een verdwaalde leguaan.


3  4

Wanneer het gas echt open gaat dan zie je geen enkel beest meer. Het gaat dan ook wel echt hard door hele smalle doorgangen. Veel foto's hebben we niet kunnen maken. Wel hebben we aardig wat kunnen filmen. Na weer een paar echt te voor de hand liggen grappen van onze guide konden we weer van de boot af. We hebben nog even op de farm rond gekeken. Buiten de kleine gators is er niet echt veel aan.


5  6

Op naar het park dus. We hebben hier een trail gelopen dat redelijk aan het begin van het park zit. Het was wel erg mooi. De beesten die er zitten zijn wel echt aan mensen gewend. Niet dat ze op je af komen voor eten maar ze storen zich totaal niet aan je. Ik stond op een gegeven moment een meter van een aalscholver af die z'n ogen lekker dicht had.


7  8


9  0


Een blauwe reiger staat ook gewoon op een meter van je af. Hij is druk bezig met het jagen op vis. Eerst zie je z'n hoofd van links naar rechts gaan. Volgens mij om in te kunnen schatten waar de vis zich exact bevindt. Daarna schiet z'n nek uit om een vis te kunnen vangen. Schitterend om te zien. Je ziet te veel om op te noemen. De mooiste vogel die ik hier heb gezien is een swallow tailed kite. We zagen er een stuk of 6. Net iets te laat met de fotocamera dus de foto's zijn niet al te duidelijk. Esther had geluk met het fotograferen van een gator. Hij begon te gapen. Je kon zo een meter in het beest kijken. De rest was allemaal te laat om een foto te maken.


10

We hebben hier verder eigenlijk weinig last gehad van insecten. Wel begon het al behoorlijk benauwd te worden.

Na de Everglades zijn we richting de Keys gereden. Hier hebben we op Key Largo een hotel voor twee dagen geboekt. Morgen gaan we eens door een glassbottem boat kijken naar een koraalrif. Dat zal ook wel leuk worden.