Vanochtend heeft Bas besloten om zijn telefoon als wekker te testen, en hij werkte om 6:30 begon die te trillen, op te lichten en muziek te maken..... Hij doet het... alleen een beetje vroeg!! Maar ja dan slaap je niet meer zo.... Dus om 7:00 waren we eruit!

Vandaag stond Ocala op het programma. We wilde naar Silver Springs, wat natuur bekijken in Florida. Maar dat gaat allemaal niet op een lege maag en dus zijn we eerst naar de Sizzler geweest voor ontbijt. Ome Willem en ik zijn GEZONDE eters zeg ik altijd maar, maar helaas worden we altijd afgeschilderd als Bronto en Sauris.... jammer!!

1  2

Vanaf Kissimmee was het toch nog wel anderhalf uur rijden. Eindelijk waren we dan in Silver Spring State Park. We wilden graag met de glass bottom boot, maar daarvoor moesten we in het park Silver Springs zijn, dit bleek echter een soort van amusement park te zijn en dat was voor ons niet de bedoeling, puur natuur waren we naar opzoek.

We hebben het hier en daar gevraagd, en uiteindelijk zijn we bij een visitor centrum uitgekomen, deze verwezen ons naar Juniper Springs. Dit was nog wel een stukje rijden.

Daar aangekomen liepen we heel enthousiast met de snorkels en handdoeken en badkleding naar de springs. Je kon hier maar in 1 spring zwemmen, maar er liep wel een pad voor een mooie hike. Eerst hebben we al onze badspullen maar weer terug gebracht naar de auto want we leken wel een stel pak ezels!!

3  4

Wat een schitterde de trail zeg, helemaal niet lang, maar we hebben er heel lang over gedaan omdat we heel veel beesten hebben gezien. Heel veel soorten vogels, hele mooi hagedisjes die van kleur veranderde van gif groen naar bruin, en eekhoorntjes, wasbeertjes, en wat voor een wasbeertjes, laat ik het netjes omschrijven ze waren zich aan het voortplanten!!! en hoe, daar nemen ze goed de tijd voor!!

5  6

Aan het einde van de trail was een hele grote spring, prachtige kleur water. Het was alleen een beetje jammer dat je via dezelfde weg weer terug moest lopen. We hebben nog even wat aan de spring gezeten om te drinken en wat chipjes te eten. Deze hebben we gedeeld met een heel brutaal eekhoorntje en een snaai graag wasbeertje. We weten dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat je ze voert....maar goed.

7  8

Hierna zijn  we richting huis gegaan. We zijn nog een keer gestopt bij een visitor centrum voor informatie over meer springs, ons is Alaxander Springs aangeraden hier kan je ook mooi met een kano op pad. Deze hebben we dus in het schema gezet. Onderweg naar huis zijn we nog in een plaatsje gestopt nu weet ik alleen niet meer wat de naam is, maar je had hier een houten steiger over het water lopen en je keek dan tegen een moeras kant aan. En ja hoor onze eerste Alligator hebben we daar gezien, en een tweede zagen we er ook nog liggen, helemaal leuk. Ook hier zaten weer hele mooie vogels, ook zaten er schildpaden en een konijn!

9  10

Om 19:00 uur kwamen we aan in de villa, we waren moe maar we wilden nog wel wat eten. We zouden naar naar appel bee gaan maar daar was het erg druk en zijn we dus maar doorgereden. Vervolgens zijn we ergens maar wat pizza's gaan eten. Nu met volle buikjes naar bed. Weltrusten en tot morgen.