Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen, nou ik was al om 6:00 uur wakker maar Bas heeft nog even gelegen. Om 8:00 kon ik het niet meer houden en ben opgestaan, alvast wat dingetjes opgeruimd enz. Om 8:30 kwam de schone slaapster ook op gang. We hebben de laatste donuts opgegeten en zijn op pad gegaan.


Het weer was weer schitterend, geen wolkje, mooie blauwe hemel. Vandaag was maar een kort ritje naar Zion NP. Wat een mooi park is het toch. Heerlijk als je daar weer binnen rijdt. Bij de ingang hoorde we ook het heugelijke nieuws dat de Narrows open waren en dat ze zeer goed te lopen waren. We hadden eigenlijk afgesproken om met Marjan en Jan en Rob en Annie (van het AA forum) Angels Landing te lopen, maar ik denk dat als zij dit goede nieuws horen dat ze ook graag de Narrows lopen.


20 01 20 02


Voor de tweede tunnel heb je een korte hike naar een overlook, die hebben we gelopen. Elke keer als we er andere jaren voorbij reden zat ik daar naar te kijken en nu wilde ik hem doen. Leuk hike iedereen aan te raden en het uitzicht is prachtig. De hike is lekker kort en is dus op een warme dag als deze goed te doen.


20 03 20 04


We hadden besloten om Zion vandaag verder niet in te gaan. Onze muntjes raken aardig op. We zijn naar ons hotel gegaan en hebben ons zelf getrakteerd op een middagje zwembad...heerlijk. We hebben op onze onderwatercamera de film functie uitgeprobeerd en die werkt erg goed. Best grappig je zelf onder water zien zwemmen.


20 05 20 06


Na twee uur aan het zwembad waren we rood genoeg geworden, althans ik dan Bas word gewoon steeds bruiner... ach mooi rood is niet lelijk alleen een beetje pijnlijk..... We hadden om 18:00 uur met Marjan, Jan, Rob en Annie afgesproken......We hadden dus nog even maar onze maagjes begonnen al wel een beetje hol te klinken. We hebben een lekker ijsje gegeten.


We wilde eerst nog even naar het visitor center rijden voor info over de Narrows. Of je een permit nodig hebt en over hoe hoog het water stond. We rijden door de ingang heen en wie staan er aan de ingang van het park Marjan en Jan. Marjan had onze auto herkend...hij blijft apart?? Ze waren Rob en Annie kwijt. Ze had daar al een uur op hen staan wachten....gelukkig was het niet zo warm??? Ook zij waren van plan de narrows te lopen maar wisten ook niet of je permits nodig had. We zijn naar het visitor center gereden voor inf. Geen vergunning, laag water, helemaal goed.


We reden terug en Marjan stond er nog steeds. Geen Rob en Annie. Ze begon zich best zorgen te maken. Wij zijn een stuk de richting opgegaan de kant waar ze vandaan moesten komen, ik bedoel die villa met wielen kan je niet mis lopen toch.... We zijn best een stukje weg gereden maar niks....Terug bij de ingang zijn we met Marjan naar hun Camp plaats gegaan en hebben we daar wat gedronken. Jan had besloten om op de kampeerplaats naast die van hun te gaan zoeken.
Tien minuten later kwam Jan met een grote vrachtwagen erachter aanrijden...gevonden ze waren al helemaal gesetteld op de anderekampeerplaats....misverstandje. We hebben even binnen gekeken in de villa van Rob en Annie, wat een ding zeg en dan kan je hem nog helemaal uitschuiven ook.


We hebben even bijgekletst en zijn op zoek gegaan naar iets te eten. Spotted dog waar we heen wilde was heeeeeel druk. Ik weet niet hoe het heet waar we terecht zijn gekomen maar het was best lekker. Vooral het toetje was erg lekker...... We hebben Jan en Annie terug gebracht naar hun villa. Morgen weer optijd op. Bas is net nog even naar buiten gerend, je kan de space shuttle over zien vliegen..... Bas wil ook nog even een stukje tikken, dus hier Amerika door de ogen van Bas....

Morgen zouden we met z'n zessen Angels Landing gaan lopen. Aangezien het morgen dus 40 graden gaat worden leek het ons allen verstandiger om de Narrows te gaan lopen. Dit is een vlakke hike door het water. Dat zal toch wel wat aangenamer moeten zijn dan Angels landing. Als het water maar niet zo koud is als de Colorado river (8C). Tevens schijnen er dit jaar alweer drie doden te zijn gevallen op Angels landing. Da's dan weer best een toepasselijke naam voor zo'n hike. Alleen komen de Angels dan pas na de landing. één persoon is overleden doordat hij wat stoer aan het doen was. De andere twee zijn er vanaf geblazen door de wind. We hebben pas geleden ook nog een keer gesproken met een ranger over het aantal ongelukken in de parken. De grand Canyon schijnt koploper te zijn met minimaal 4 doden per jaar. Hiervan zijn de meeste zelfmoord. Het uitzicht is er dan ook wel erg mooi. Het volgende is geen grap het gebeurt zelfs dat men er af valt tijdens het nemen van een foto. Dus echt door het bekende nog een stapje naar achter schat overlijden nog steeds mensen. Dit jaar dus geen Angels Landing maar in de toekomst gaan we hem zeker nog een keer lopen.