Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. We moeten ons pas om 12:30 te melden bij de organisatie van het raften. We maken ons wel een beetje zorgen over de warmte..... Het zou vandaag in de 100 worden en das best warm. Afwachten maar. Eerst een ontbijtje. In dit hotel kreeg je er een ontbijtje bij....het was wel een beroerd ontbijtje...


We hadden nog wel eventjes. We wilde eigenlijk gaan zwemmen maar we wisten dat we genoeg water gingen zien vandaag dus zijn maar gaan rondrijden in Page. We zijn naar een uitkijkpunt gegaan waar je de Glen Canyon Dam mooi kan zien. Er was hier ook een ander stel. De vrouw was over enthousiast over Bas zijn camera en toen ze er een foto mee ging maken van ons was het alleen maar oohhh wauw op z'n Amerikaans ha ha ha. Bij het uitkijk punt zat een ranger waar je van alles aan kon vragen. Vanaf daar kon je ook de raftbootjes zien liggen. We vertelde haar dat we dat vanmiddag gingen doen en dat we een beetje angstig waren voor de hitte. We moesten snackjes mee nemen, drinken hadden ze aan boord. Wij hadden echt zoiets van eten.... De Amerikaanse vrouw die er ook nog stond gaf ons twee muslie repen voor onderweg...das toch wel heel aardig.


18 01 18 02


We zijn daarna langs lake powel gereden en hebben hier en daar foto's gemaakt. Wij zijn nu twee keer in Page geweest en hebben daar twee keer pech met het weer gehad nu was het echter super weer. We zijn van de senic views naar Subways gegaan om wat te eten zodat onze buikje goed vol zouden zitten. Ik had daar een heerlijke salade genomen echt een aanrader.


18 03  18 04


Helemaal voorbereid zijn we ons vervolgens gaan melden bij de raft organisatie. We moesten een half uurtje wachten. Onder tussen kwam iemand vertellen dat we via een tunnel in de Glen Canyon Dam met een bus naar beneden werden gebracht. Hier waren veiligheids regels aan verbonden, en we moesten onze tassen voor de tunnel afgeven en beneden bij de bootjes kregen we ze weer terug. De Glen Canyon Dam is de één na grootste dam in Amerika...even ter info, ik wist dat namelijk niet.


Eindelijk stapte we dan in ons bootje. We waren er helemaal op voorbereid, hoedjes op, zonnebrillen, factor tien, een sjaal die je nat kon maken en in het je nek kon leggen, snackjes....alles. We hadden een mooi plekje voor op de boot. Ze noemen het raften maar het is meer floaten. Het water is koud....maar 8 graden. Daardoor denk ik dat het redelijk aangenaam was. Op het moment dat we gingen varen was het heerlijk. Je kon één voet in het water laten bungelen, dit niet te lang anders krijg je kramp door de kou. Na een anderhalf uur varen hadden we een pauze en konden we even van de boot af, je mocht zwemmen....jehh wrigt....veel te koud. Er zijn echter ijsberen die er in rennen. Daar stil staan was wel heel heet. We waren dan ook blij dat we weer aan het varen waren. Fris en water was aan boord en kon je net zoveel drinken als je wilde.


18 05  18 06
18 07  18 08


Het eind punt was in Lees ferry, hier stapte we op de bus.  In Lees Ferry begint eigenlijk de Grand Canyon. Het is daar een hele mooie omgeving, goed om te onthouden. We waren niet verbrand en het was zeker niet te heet. Om 18:30 waren we weer in Page. Vanuit Page zijn de naar Bryce NP gereden. Het laatste stukje was in het donker en dan moet je zo opletten dat er geen hertjes op de weg springen. We waren om 21:00 in Bryce helaas was het hier alleen een uurtje later dus het was al 22:00. Dat blijft wennen hoor elke keer die gewijzigde tijd. We slapen in Ruby's Inn, erg mooie kamers met een grote koelkast....
Het was wel gelijk bedtijd want morgen ochtend gaan we paardrijden...yeehaw... Bas heeft er erg veel zin in...???