Vanochtend ging om 7:00 uur weer de wekker. Gelukkig voelde ik me al een stuk beter. Ik had nog wel wat hoofdpijn maar daar kunnen we de dag mee door komen. We hadden ontbijt in het hotel dat zat bij de prijs in.  Het was ook een lekker ontbijtje met van alles en nog wat. Niet zo'n duf continental ontbijtje.


Na het ontbijt zijn we de auto ingesprongen richting Page. Het weer was goed, strak blauwe lucht en ik had op internet al gezien dat het in Page heel warm zou worden. We hebben nog even getwijfeld of we eerst naar monument valley zouden gaan, maar we wilde proberen of we voor morgen nog een vergunning voor de wave konden krijgen. Proberen kan altijd.


We zijn even gestopt bij Four Corners. Hier waren we nog nooit geweest. Het is wel een gek idee dat je in vier staten staat. Na Four Corners zijn we in één streep door gegaan naar Page. Dit gedeelte van Amerika vind ik altijd erg mooi. Omdat het hier weer een uurtje vroeger was waren we om 13:00 uur in Page. We zijn gelijk doorgereden naar het Paria Station voor permits...maar helaas vanochtend waren er 22 mensen geweest voor de verloting. Over 2 jaar weer een kans.


17 01

 

We zijn terug gereden naar Page en gelijk even langs het visitor center gegaan voor informatie voor cottenwood road. Helaas werd dit afgeraden door de lange droogte waren de wegen erg zanderig. Ik kon het niet geloven. Ik had zoveel leuke dingen voor morgen op het schema staan en alles zat aan cottenwood road.
We zijn eerst maar naar horsehoe bend gereden. Het was een klein stukje lopen maar in de hitte valt het niet mee. Toen we er aan kwamen en ik zag horseshoe bend schrok ik ervan, wauw wat is dat mooi. We hebben hier een tijdje gezeten en Bas heeft wat foto's gemaakt. Ik vertelde hem dat je hier ook met een raftbootje langs kon. Dat vond hij wel een goed alternatief voor morgen en daar was ik het wel mee eens. Dus morgen gaan we echt bruin worden op het water. Of we verbranden levend..


17 02  17 03

 

Na Horshoebend zijn we naar antelope canyon gereden. We hebben al een keer een tour gehad naar de upper canyons nu zijn we naar de lower canyons gegaan. Hier mag je zelf in. Het was helemaal niet druk we zijn maar twee keer mensen tegen gekomen. Iemand bracht ons naar de ingang van de canyon, dat was een geul in de grond waar je in moest klimmen. In deze canyon moet je meer klimmen en je soms ergens doorheen frunniken. Om 17:00 uur ging de canyon sluiten en om 16:45 kwamen we eruit, keurig optijd dus.

 

17 04  17 05

 

17 06  17 07


Naar de antelope canyon zijn we gauw nog naar de tourist information gegaan om te vragen waar we morgen konden raften. Gelukkig was het daar in de buurt we waren bang dat het om vijf uur ging sluiten. We konden alleen nog mee met de tocht van 13:00 uur. gevaar wel dat het erg warm is en de zon de hele middag op je bol staat. Daarna moeten we ook nog naar Bryce rijden. Toch hebben we besloten om het te doen.


Inmiddels waren onze maagjes aan het knorren en zijn we naar de Mac gegaan. Na een lekkere hamburgen en een mac flurry zijn we gaan inchecken in ons hotel dat zat schuin tegen over de Mac. Je had kamers die op lake powell uitkeken maar dat zat er voor ons niet in want die waren al vol. Quality Inn heeft hier mooie grote kamers. Ze hadden geen WIFI maar we konden een kabel bij de frontdesk ophalen en konden dan internetten.


Eerst zijn we nog even gaan zwemmen, Dit heeft niet heel lang geduurd want Bas wilde graag de zonsondergang bekijken bij Lake Powell, en dit ging in één keer heel erg snel. We zijn als een speer het zwembad uitgegaan, kleren aan gedaan en naar de senic vieuw net voor Whaneweep Marina gereden. We waren nog net op tijd. En het was echt schitterend.


17 08 17 09


Voor dat we weer terug zijn gegaan naar ons hotel hebben we eerst even een petje en een hoedje gehaald voor morgen op het water. Nog wat lekkere dingetjes. In ons hotel ben ik begonnen met tikkwn maar had geen zin meer om het af te maken ik was zo moe. Bas had al wat foto's erop gezet en alvast up geload. Ik heb nu vanochtend de tekst er verder bij gezet