Vandaag schrijf ik (Bas) een keer het verslag.
één van de tien mooiste treinreizen ter wereld. Zo is deze reis omschreven in de boeken. Om 08:15 zou hij moeten beginnen. Dus vandaar dat we deze dag alweer om 06:40 aan het ontbijt zaten. Voor een vakantie is dat toch wel weer erg vroeg. Je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen. Om 07:45 konden we in onze wagon plaatsnemen. Het was de laatste wagon van de trein en daarbij ook de meest luxe van allemaal. Hij zag er dan ook erg mooi uit. Op het moment dat je aan boord wil stappen werd je opgevangen door een gastvrouw die je de hele dag begeleid. Nadat Esther twee dingen tegen haar had gezegd vroeg ze of ze uit holland kwam. Nadat ze bevestigend had geantwoord zei ze dat haar tante een cadeau voor ons had achtergelaten en deze lag al op onze tafel op ons te wachten. Haar oom en tante hebben dezelfde treinreis ongeveer twee weken eerder ook gemaakt. Zij hadden alleen heel veel pech met het weer. De weergoden waren ons vandaag wat beter gezind. Het was erg mooi weer en dat zou veel goeds moeten beloven voor de reis en de foto's natuurlijk.


16 01 16 02

 


16 03 16 04

 


16 05 16 06


De reis was erg mooi. De foto's zullen alles wel wat beter laten zien dan dat ik het kan vertellen. Dus om een goede indruk te krijgen kan je ze even bekijken. Na een rit van 3,5 uur zijn we in Silverton aangekomen. Dit stadje bestaat echt alleen doordat er drie treinen vol met toeristen stoppen. We konden Silverton twee uur lang gaan bekijken. Dat is eigenlijk een kwartier te lang :-).  Als eerste zijn we wat gaan eten in een plaatselijke diner. Deze zag er van binnen echt geweldig uit en er zit ook nog iemand op een piano te spelen ook. Ze zitten echt te wachten op de trein. Eerst is de tent helemaal leeg en binnen 30 minuten is de tent helemaal vol. De bediening hier is ook erg vriendelijk.


16 07 16 08


Het weer begon toch weer wat te betrekken en we hoorde de eerste donderslagen. Die gaan hier trouwens echt hard!!. De terugreis was weer net zo spectaculair als de heenreis alleen was het weer iets slechter geworden. Het uitzicht was er niet minder om.


16 09


Hierna wilden we Durango nog even verder gaan bekijken. We hadden er alleen niet echt veel puf meer voor en daarbij speelden onze magen ook een beetje op. Dus vandaar dat we om 18:00 weer terug op onze hotelkamer waren. We gaan ons nu voorbereiden op onze reis naar Page. Bekijk de foto's nog even en tot de volgende keer.