Vanochtend kregen we om 7:00 uur een wake-up call, ik keek echter op mijn horloge, en zag dat het pas 6:00 uur was. Blijkt dat we gisteren in een andere tijd zone terecht zijn gekomen....tja dat moet je even weten. We waren eigenlijk nog best wel een beetje moe, maar we hadden een strakke planning. Doordat het weer in Tombstone wat roet in het eten had gegooid liepen we een klein beetje achter op schema. Vandaag moesten we eerst nog White Sands NM bezoeken en dan door rijden naar Carlsbad en daar de grotten bezichtigen.


Eerst moesten we naar Wal-Mart voor boodschappen. Wat een geweldige winkel is het ook, dat is met recht een super store. Er stond een man bij de ingang en hoorde ons praten en vroeg of we uit Duitsland kwamen?? Dit word wel meer gevraagd. We vertelde dat we uit Nederland kwamen en de man werd helemaal enthousiast. Bas moest hem een hand geven, en hij vroeg heel geïnteresseerd waar we allemaal waren geweest. Hij vond dat we daar maar moesten gaan wonen.....


13 01  13 02


In Wal-Mart hebben we lekker even rond gelopen. En wat vond ik daar Scrap spullen. Er moet straks weer heel wat gescraspt worden we hebben al 3000 foto's en we zitten pas op de helft!! Ik heb afgelopen kerst van Bas een nieuwe snijmachine gekregen, voor de scrappers onder ons de Cricket. Bij ons kost een cartridge met sjablonen €80,-  Bij Wal-Mart $59,50 en nu waren ze in de aanbieding voor $45,- dat scheelt dus de helft....... Ook de snijmatjes voor deze machine kosten in nederland €19,95 hier 2 voor $7,99!!! Daar hebben we dus ook maar een stapel van mee genomen, je snapt wel dat ik helemaal heppie de peppie bij Wal-Mart eruit kwam. Natuurlijk waren we de boodschappen niet vergeten.

Na de Wal-Mart zijn we door gereden naar White Sands NM. Bij het visetor centrum heb ik een pin gescoord voor de collectie. Wat een gaaf park. Bas had eerst zijn bedenkingen erbij maar toen we er door heen reden vond hij het ook super gaaf. Het is net of het heeft gesneeuwd. Het was niet druk dus we hebben een plekje voor ons zelf uit kunnen zoeken waar we eerst heerlijk hebben ontbeten. Op knal groene stoeltjes in het witte zand en boven ons de blauwe lucht, het lijkt wel poëtische..... Natuurlijk moetsen we ook die zandheuvels in klimmen. Nu was het mazzel dat het hier gisteren had geregend want dan kon je beter over het zand heen lopen. Je zag ze ook op grote schijven onder de kont naar beneden schuiven, sneeuwpret??

 

13 03  13 04

 

          13 05

 

Van White Sands NM zijn we richting Carlsbad NP gegaan. Richting Cloudroft ga je de bergen in, en vanuit daar heb je nog een super uitzicht over White Sands. Door de bergen rijden was schitterend, het werd heel groen en het zag er heel rustgevig uit. Zo rust gevend dat we even moeste stoppen omdat we een beetje oezie woezie werden. Op een parkeerplaats hebben we de stoeltje uitgeklapt en even een Joghurtje gegeten. De weg vervolgde weer. Langs de weg kwamen we een kraampje tegen. Eigenlijk waren we hier gestopt omdat Bas moest plassen. Dit is hij daar echter vergeten. Wel hebben we er wat lekkers te drinken gehaal en pistache noten. Ook deze man was erg vriendelijk en geïnteresseerd waar we vandaan kwamen. Toen we weg gingen kregen we allebei nog een appel mee.

 

13 06   13 07


Onze volgende stop was Artesia. Inmiddels moest ik ook voor een plas pauze. We zijn daar gestopt bij de Mac Donalds voor een ijsje en natuurlijk de plas....  We stapte daar de auto uit en wat een stank zeg...jak... Er staat hier een fabriek en daar produceren ze geen bloemetjes. Je zal er maar wonen.
Na het ijsje en de plas vervolgde de weg naar Carlsbad. Eenmaal in Carlsbad hebben we eerst een hotel gescoord. We slapen in de Carlsbad Inn. Bas vond het eerst een beetje een vaag gebeuren maar het is een net hoteletje. We hadden besloten om gelijk door te rijden naar de grotten omdat deze niet meer zo lang open waren en we wilde graag de grote loop lopen.
Om 16:00 uur stonden we benden. Wat een geweldige grot. Ik kan het niet omschrijven dus ik plaats ik wel een aantal foto's Bas had zijn cam,era op een statief gezet en sommige foto's hebben een sluitertijd gehad van 30 seconden, dit gaf wel super foto's. Om 18:30 gingen we weer met de lift omhoog. Bij de giftshop hebben we ook hier weer een pin gescoord.


13 08 13 09


13 10 13 11


Onderweg terug naar het hotel zagen we in één keer een groot beest op de weg liggen. Er had iemand een hond aangereden en was door gereden. Het arme beestje lag nu op de weg. Ik kreeg er kippenvel van. In het hotel hebben we eerst even foto's gekeken en zijn daarna opzoek gegaan naar eten. Het is de Piza Hut geworden. Samen hebben we één piza genomen. De biedeing hier was zeer vriendelijk en heel genitreerd in waar we heen gingen en waar we vandaan kwamen. Na het eten zijn we naar het hotel gegaan. Na dit verslag weer te hebben getikt is het bedtijd. Bas wil eerst ook nog graag een stukje tikken, dus bij deze. Vandaag heb ik een beetje veel foto's geplaatst maar ik kon niet zo goed kiezen, dus een beetje geduld met inladen??

Na twee weken door het land te hebben gereisd zijn we toch wel een beetje "uitgerust". Nergens hebben we aan hoeven te denken en het nieuws is ook eigenlijk allemaal langs ons heen gegaan. Dan toch maar weer een keer naar het nieuws kijken zou je dan zegen.

Het meest belangrijke wat er volgens de Amerikanen op dit moment speelt is.... Paris Hilton.... Het nieuws wordt er compleet door beheerst. Ik heb al interviews gezien met verschillende familieleden. Meerdere specialisten zijn aan het woord geweest ivm deze ernstige zaak. Toeval zou je denken dat dit het nieuws deze maand beheerst. Twee jaar geleden toen we hier waren was het een en al Michael Jackson wat de klok sloeg. Zijn rechtzaak werd zelfs nagespeeld op TV omdat er in de rechtzaal niet gefilmd mocht worden. Hoe dan ook wij maken alles mee mbt Paris Hilton (Zoveel als we zelf willen tenminste). Hoe dan ook waarschijnlijk gaan we de vrijlating ook nog meemaken want ze zou rond de 25ste vrijkomen. De maand erna kan ze dan interviews gaan geven en vertellen dat ze nu meer volwassen is geworden. Maar het blijft toch wel leuk vermaak. Oh ja ergens aan het einde van de nieuwsuitzending zag ik dat de situatie in het middenoosten is ontploft en dat WOIII op de stoep staat.....ach dat is hier maar een bijzaak. Wel hebben we duidelijk kunnen zien dat één of ander balkanland Bush als een rockster heeft toegejuicht. Ach je blijft lachen hier als je de tv aanzet. Verder is het echt een superland.