Vanochtend hebben we eerst lekker uitgeslapen, dat hadden we na de wandeling van gisteren ook wel verdient. Toen ik echter mijn bed uitstapte merkte ik dat ik niet zo goed meer kon lopen uuhhmmm, ik had had enorm veel spierpijn in mijn kuiten, ook mijn boven benen waren niet gecharmeerd van de wandeling van gisteren. Gelukkig had Bas ook pijn!! Niet dat ik hem dat gun maar dan ben ik niet weer het watje!!


Al strompelend heb ik een de tafel gedekt in ons hotel. We hadden nog van alles, muffins, Yoghurt, Appels, Crackers met Jam. Bas is na het eten even een wasje gaan draaien en ik ben weer verslag gaan tikken. 


photo.jpg   photo3.jpg


Om 11:00 uur zijn we in de auto gestapt of zal ik zeggen gestrompeld? Het weer was weer strak blauw en het was zo'n 21 graden. We zouden vandaag naar Sequoia NP gaan. Hoe meer we richting Sequioa kwamen hoe warmer het werd.
In Fresno moesten we voor de eerste keer tanken. Er was in het tankstation een beetje ruzie ontstaan. Mensen hadden betaald alleen zat er uiteindelijk geen benzine in de auto. De pomp bediende weigerde om buiten te gaan kijken. Hierdoor raakte deze mensen behoorlijk geïrriteerd wat ik me wel kan voorstellen. We zijn gauw door gegaan en even gestopt bij Mac Donalds zodat we twee dagen konden up-loaden. In San Francisco hadden ze ons er afgegooid omdat we teveel aan het up-loaden waren, we probeerde namelijk onze foto's in mappen op mijn site te zetten maar dit is 6GB das misschien wel wat veel. In ons hotel van vannacht moesten we $10,- betalen das wat veel. Dus vandaar de Mac Donalds, Twee uur WIFI voor$2,95 das redelijk.


We wisten alleen niet zo goed hoe het werkte, Bas  vroeg het aan een man die daar aan het schoonmaken was maar die had geen top dag zullen we maar zeggen. Zijn antwoord was I don't know and I don't care...... Achter ons zaten ook mensen te internetten dus Bas op zijn beste Engels. Ze antwoorde wel in het Engels maar ja ja ze waren gesnapt het waren ook Nederlanders...ha ha. Zij hebben ons netje uitgelegd hoe het werkte en daar gingen de verslagjes weer.... Ook heb ik natuurlijk even de berichtjes in mijn gastenboek gelezen en ik was weer erg blij met alle leuke berichtjes, bedankt hiervoor.


Eenmaal een stukje verder besloten we even een zijweg in te slaan en kijken waar we uitkwamen. We konden niet te ver weg want Tom Tom had er vandaag geen zin in. We kwamen langs een hele grote ranch met ik denk wel meer dan honderd paarden echt geweldig. Ik begon natuurlijk al helemaal te snuiven. Bas zei dat we er wel naar toe zouden rijden om te vragen of we rond mochten kijken. Helaas kon dit niet want de baas was er niet en die moet toestemming geven.


photo8.jpg  photo9.jpg


Onze weg vervolgde en we zaten weer op de route naar Sequoia NP. We zijn wel even gestopt bij een fruit kraam, die je hier heel veel langs de weg ziet. Hier hebben we heerlijke nectarines gegeten. Ook hebben we nog pruimen mee genomen.


photo11.jpg  photo13.jpg


En toen waren we in Sequoia NP. Door al dat getut onderweg hadden we niet super veel tijd meer in het park we kwamen er om 16:00 uur in rijden. Het is een hikers park en daar hadden we toch geen zin in vadaag, onze benen waren nog aan het staken van gisteren. Het is wel super mooi al om er door heen te rijden. Langs de weg zag ik een man foto's maken en ik was aan het zoeken wat hij aan het fotograferen was......EEN BEER. Ik riep heel hard BAS EEN BEER. Bas reed gelijk de berm ik en ik rende met mijn videocamera de auto uit. Ja ja we zijn hier in getraind, twee jaar geleden hebben we in Yellowstone NP ook heel veel beren gezien. Helaas had de beer het op het lopen gezet, en was hij verdwenen. Andere mensen hadden hem ook gezien en waren ook gestopt. Daar was ik blij om want Bas had hem niet gezien, en dan weet hij zeker dat ik echt een beer heb gezien.

 

photo46.jpg   photo55.jpg


We zijn gestopt bij General Sherman Tree, hier zijn we onder veel protest van mijn benen heb gelopen. Moesten we daar ook nog trapjes af..... Maar wat is die boom tocht groot. Het was lekker rustig in het park. Ik weet nog van vier jaar geleden dat het beren druk was. Bas zou allen terug naar boven lopen en mij beneden bij de invalide parkeerplaats ophalen??? Ik was ook een beetje invalide....We reden verder door het park en zijn op nog wat uit kijk punten gestopt. Buiten het park hebben we een hotelletje gezocht. Onze geboekte hotels zijn nu voor een week afgelopen en moeten we zelf op jacht. Toch heeft dit altijd wel wat. De eerste twee hotels vonden we wat duur en bij de derde zijn we gestopt. Dit was een super leuk hotel Sierra Lodge. De man waarvan het was was ook erg aardig. Hij was wel eens in Utrecht en Maarsticht geweest. Hij liet ons gelijk zien waar allemaal leuke restaurantjes waren. Ook was een zwembad en ik kon gebruik maken van Internet.


photo74.jpg   photo78.jpg


De kamer was leuk, lekker oudbollig maar wel met openhaard. Niet dat we die gaan gebruiken want het is wat te warm. Wel wilde we nog even een plons in het zwembad nemen. We hadden ons snel ongekleed. Eenmaal bij het zwembad was het water wel wat aan de koude kant...dus de watjes die we zijn zijn we maar weer naar onze kamer gegaan. Er zat ook een lekkere mexicaan in de buurt. Ik ben gek op Mexicaans eten, alleen Bas is er niet zo dol op. Toch heeft hij zich zelf opgeofferd en zijn we naar de mexicaan gegaan. We hebben daar heerlijk buiten gegeten bij fakkels en een live muzikant, echt romantisch. Na het eten was het bedtijd we waren allebij weer helemaal munt.