Vandaag hebben we eerst een beetje uitgeslapen. We hadden alleen alcatraz op het programma staan en voor de rest zouden we wel kijken. Wel hadden we het idee gekregen naar Muir Woods NM te gaan. Eerst moesten we nog even naar Yosemite NP bellen want we wilde voor morgen middag de bus naar Glacier Point reserveren. In eerste instantie wilde we ontbijten in het hotel maar dat zag er niet zo uitgebreid uit, geen Sizzler zullen we maar zeggen, maar wel twee keer zo duur...????

Om ongeveer 9:00 uur zaten we in de auto, op weg naar pier 33 om kaarten voor Alcatraz. Het weer was super, strak blauwe lucht, de wind was ook gaan liggen. Bas ging de auto parkeren en dan kan ik vast in de rij gaan staan voor de kaartjes, want die was best lang.


photo.jpg   photo2.jpg


We konden al om 11:00 uur met de boot. We hadden nog steeds niet ontbeten, en dus hebben we daar wat gegeten. Kopje thee, met chocolade broodje en een croissant ham kaas. Dat heeft de buik wel lekker gevuld. We moesten de auto alleen nog wel even ergens anders parkeren want deze mocht maar 2 uur staan waar die nu staat. We wisten dat er aan Fishermans Warf één parkeerplaats is die redelijk goedkoop is...nou ja goedkoop voor San Francisco begrippen. $12,- en als je vanaf 15:00 uur komt betaal je $6,-


Om 10:50 sprongen we aan boord van onze boot en deze vertrok netjes op tijd. We konden nog wel boven op het dek alleen moesten we wel staan. Het weer was heerlijk, bijna geen wind en volle zon. Het was ook super helder en das in San Francisco toch altijd nog even afwachten.


photo11.jpg  photo19.jpg


Alacatraz was erg leuk, we hebben het elke keer uitgesteld omdat het niet zo trok. Maar het is echt een aanrader. Het eerste stuk hebben we netjes van de audio tour gelopen (deze is er zelfs in Nederlands), maar al snel gingen we onze eigen kant op. Bas wilde een foto van mij maken in een cel, en riep heel hard "hé Ess ga eens op dat bed liggen" Hij had zijn koptelefoon op en aan staan en had niet in de gaten dat hij zo hard praatte. Normaal is dat niet zo erg maar net nu stonden er een zooitje Nederlanders bij.....iedereen moest er eg om lachen...?? Ben niet op het bed gaan liggen, gewoon achter de tralies gaan staan.


photo60.jpg  photo77.jpg


We hebben er ook nog heerlijk buiten rond gelopen en hebben de boot van 14:00 uur terug genomen naar het vaste land. Inmiddels was het weer behoorlijk gaan waaien. We zijn naar de auto gelopen en onderweg kwamen we langs pier 39 waar we nog even wat hadden gegeten bij Boudins. Bas had een uitgehold brood en daar hadden ze soep ingedaan, erguuhhh lekker. Ik had fruit en een muffin, ook lekker.


photo100.jpg


We zijn in de auto gesprongen en zouden langzaam richting muir woods rijden. We hadden het dakraampje in de auto open, bruin worden terwijl u rijd...wat wil je nog meer. We moesten over de Golden Gate bridge. Gelijk over de brug rechts zijn we even gestopt. Hier heb je een parkeerplaats en vanaf daar kan je mooie foto's maken. We zagen dat er auto's aan de linkerkant van de weg helemaal omhoog reden, en vanaf daar moest je een mooi uitzicht hebben, en dus zijn we ook die kant opgegaan. En inderdaad super...... Het was ook nog steeds heel helder dus we konden de hele stad zien.

 

photo115.jpg   photo118.jpg

 

We zijn in die buurt een beetje gaan touren en zijn bij een mooi stukje strand uitgekomen. Ook hier zijn we even rond gaan lopen. Er waren hier hele grote golfen en ze waren er dan ook wak boarden. Wel was er hier veel wind en aan de frisse kant. Maar goed met de jas goed dicht is dat geen probleem. Als we de zee inkeken zagen we heel af en toe een zeeleeuw zwemmen, heel apart.

 

photo141.jpg  photo151.jpg

 

Vanuit hier zijn we naar Muir Woods gereden. Het is en mooie berg weg daar naar toe. In het park zelf was het niet druk. We hebben daar de route van anderhalf uur gelopen. Helaas was Bas het statief vergeten en viel foto's maken nog niet mee. Het is een erg indruk wekkend stukje bos. We konden gelijk heerlijk genieten van de stilte...nee we zijn nog niet boven de 50, maar stilte is af en toe best lekker.

 

photo160.jpg  photo167.jpg


Vanaf Muir Woods zijn we naar ons hotel gereden. Onderweg hebben we boodschappen gedaan en een koelbos aangeschaft. Ik heb in Florida nog wel eens lopen zeuren op de Tom Tom maar ik moet zeggen dat hij het super heeft gedaan in San Francisco. Het complimentje gaat dus naar de Tom Tom, en als deze het doet is het echt super rijden.