Vanochtend ging om 7:00 de wekker, het is voor het eerst dat we wakker moeten worden van de wekker, een teken dat we aan het tijdsverschil beginnen te wennen. Vandaag stond Disney World op het programma. Ze hadden voorspeld dat het vanmiddag wel eens kon gaan regenen maar we gaan met goede moed op weg. Eerst nog even een heerlijk ontbijtje prikken bij Sizzler.

 

                             photo.jpg 


Om 9:15 zijn we in het park, met Tom Tom rijden we er zo naar toe. We stonden in Pluto 16 en dat moesten we goed onthouden....we vergeten dat soort dingen nog wel eens en dan kunnen we de auto niet meer vinden....en je wilt niet dat dat hier gebeurd??? Als je op de parkeerplaats bent dan ben je er nog niet neeeee.... eerst met een karretje en dan nog met de boot. (je kan ook voor de monorail kiezen). Dan door de entree, dit gaat met je vinger afdruk zodat je je kaartje niet kan verkopen.
Eenmaal in het park krijg je gelijk het Disney gevoel, en ik moet eerlijk zeggen dat miste ik een klein beetje bij Epcot. Er liepen heel veel mensen op main street usa.....we hadden het idee dat het behoorlijk druk was. Maar eenmaal voorbij het kasteel werd het weer rustiger. We wilde eerst zoveel mogelijk attracties pakken en dan rond gaan lopen. Eerst zijn we naar Peter Pan geweest, in Parijs vind ik deze attractie al geweldig maar hier vind ik hem nog mooier. Daarna hebben we de film van mickey gekeken met zo'n 3-D bril, deze was ook helemaal geweldig. Natuurlijk wilde ik daarna gelijk naar het huis van Winnie de Pooh, ik spaar van alles van Pooh Beer en heb thuis een vitrine kast vol met snow globes en andere collector items. Het was dus leuk om een keer bij Pooh beer op bezoek te gaan, ja ja Disney brengt het kleine kind in je naar boven. Vervolgens zijn we naar sneeuwwitje gegaan.


photo17.jpg   photo31.jpg


Vanuit daar zijn we naar het andere gedeelte gegaan van het park. Naar Big Thunder Mountain en Splash Mountain. Voor Big Thunder Mountain hadden we een Fast pass en bij Splash Mountain zijn we in de rij gaan staan, 20 min. da's goed te doen. En wat een geweldige attractie zeg, alleen bijzaak is dat je zeik nat kan worden. We hadden redelijk mazzel gehad. Toen we eruit kwamen hebben we gelijk weer Fast Pases gehaald voor Splash Mountain hier wilde we nog wel een keer in. We konden inmiddels zo door lopen naar Big Thunder Mountain ook een super leuke attractie. Dan voor de tweede keer in Splash Mountain......Tja dan heb je iets minder geluk, we waren drijf nat, er was geen kleding puntje meer droog....en Bas wilde het nu een keer filmen met de nieuwe film camera......tja ook die was nat!!!! Even zag het er naar uit dat hij deze vloedgolf niet had overleefd, maar het blijkt dat er alleen water is gekomen in de zoeker, gewoon goed laten drogen.


d.jpg  photo43.jpg


Hierna hebben we nog de Jungle ride gedaan en Pirates of de caribean. Het was 14:30 en om 15:00 begon de parade, dus we moesten vast een plekje gaan uitzoeken, en we waren niet de enige.  Het begon ook een heel klein beetje te spetteren maar had nog niet veel betekenis. De parade was helemaal leuk, de muis van Assepoester kwam me een hand geven......zo blij als een kind...


photo66.jpg photo94.jpg


Na de parade begon het te regenen......We hebben nog wel Monsters Inc. gedaan en Lilo en Stich, de laatse viel ons tegen. Het hield op met zachtjes regen en begon hard te regenen en hebben we besloten om naar huis te gaan. Nu zijn we met de mono rail naar de auto gegaan en we wisten zelfs nog waar we stonden.
In de auto moest Tom Tom weer aan de bak, maar Tom Tom had er geen zin in....tja en dan. We moesten gokken welke kant we de I4 moesten hebben en dan gok je altijd verkeerd....... Na een behoorlijke D-Tour had Tom Tom in de gaten dat we niet zonder hem konden en begon deze weer te werken.....


Thuis hebben we even snel wat warmers aangetrokken want het was best aan het afkoelen. We zouden naar Florida Mall gaan. Tom Tom ingesteld en off we go.... alleen stopte Tom Tom er weer een paar keer mee. Maar goed uit eindelijk kwamen we in de buurt. We hadden alleen het idee dat we niet in het gezelligste gedeelte terecht waren gekomen....er liep een jongen over de straat en die was een ijzeren ketting aan zijn broek een het maken en daar hing nog veel meer aan waar je niet in aanraking mee wil komen.....maar gewoon moed houden. En dan stopt Tom Tom er weer mee.....We moesten hem resetten alleen jammer dat dat in een wijk met trailers moest wat er niet echt heel fris uit zag......Tom Tom deed het weer....Volgens Tom Tom waren we plaats van bestemming maar geen Mall en ook geen teken van een Mall.......


We waren er aardig beu van en besloten om maar weer naar huis te rijden. Onderweg kwamen we wel op International Drive uit. Hier zijn we gestopt bij een grote souvenirs winkel. Allemaal leuke dingen voor weinig geld. Hier heb ik een pen van Pooh gescoord...tja wat moet je er mee.....schrijven??? Ook hebben we een Rand McNally Atlas aangeschaft aangezien Tom Tom ons al een aantal keer heeft laten zitten.
Eindelijk waren we weer thuis zonder kogel gaten.........Bed tijd......