Na een goede nachtrust waren we weer helemaal fit. Het was nog even dubben wat we gingen doen vandaag. Het was onze laatste dag en die moest dus nuttig besteed worden. Niemand had eigenlijk nog puf om met de auto te gaan rijden. Ik ben naar de receptie gelopen en heb daar wat folders opgehaald. Daar zat een leuk optie tussen, een twee uur durende tram tour en zo de high lights van San Francisco zien. Hierna konden we nog met de boot onder de golden gate bridge varen. Iedereen was het er mee eens dat dit een leuke afsluiter was.

 

 

Na overleg met de manager van het hotel mochten we tot 16:00 uur onze auto daar laten staan. Dat scheelde want parkeren op Fishermans Warf is duur. We hadden al ontbeten in het hotel en liepen met volle maagjes naar Fishermans Warf. We waren erg vroeg, de eerste tour ging pas om 11:00 uur en we liepen daar al om 9:30. We hebben onze tour besproken bij een toeristenbureau, deze was al wel open. Ook moest er nog even naar de luchthaven worden gebeld om te melden dat we morgen inderdaad terug vlogen en om te vragen of er vertragingen waren. Dit lieten we over aan mijn tante, ze spreekt vloeiend engels, aangezien ze hier negen jaar heeft gewoond. We deden nog wat window shopping, alles was nog dicht. Bas kwam enthousiast naar me toe om te vertellen dat hij een leuk camera-tje voor mij had gezien, dezelfde die ik geleend had van mijn schoon zusje alleen een nieuwer model. Kijk dat waren de woorden die ik wilde horen….

 

 

28 01  28 02

 

 

Na een lekker kopje koffie zijn we richting  de opstap plaats van de tram gelopen. We hadden nog geen kaartjes voor de boot gehaald maar die konden we daar krijgen. We waren er als eerst en konden dus de beste plek uitzoeken. Eerst reden we naar Palace of fine arts, hier mochten we de tram uit voor 15 minuten om een beetje rond te lopen. Helaas had mijn tante die op de wc nodig omdat ze last had van haar maag. Na dit wc bezoek was het gelukkig wel over. De rest heeft daar een beetje rond gelopen. Met de tram reden we nu over de Golden Gate bridge ook hier mochten we 15 min uitstappen om foto’s te maken. Daarna zijn we door de rijke buurten heen gereden en wat een mooie huizen staan daar. Ook zijn we door het centrum heen gegaan en natuurlijk China Town en Little Italy. Ook konden we nog een glimp opvangen van Lombard street. Al met al was het een leuke tour.

 

 

28 03   28 04

 

 

 

28 05   28 06

 

 

Vanuit de tram zijn we naar de boot gegaan. Dit was lekker verkoelend. We zijn dit keer niet onder de brug door gevaren, gelukkig er wel vlak langs

heen.

 

 

28 07

 

 

Van de boot af hadden we nog een uurtje voordat we bij het hotel moesten zijn om de auto op te halen. Konden we nog even shoppen want inmiddels waren de winkels open. Bas en Willem hebben og een mooie jas gekocht voor $20,- van suède. Weer zagen we in een etalage de foto camera staan die ons wel aansprak. Bas ging naar binnen om te vragen wat hij koste. Hij begon geloof ik met $350,- Dat was ons veel te veel. Inmiddels hadden we van thuisfront een sms-je terug gehad dat hij hier rond de €400,- kostte. Bas ging in onderhandeling, normaal is hij hier niet zo goed in…. Maar hij kon hem los krijgen voor $220,- incl een foto tasje van LowerPro. Volgens mij schrok de verkoper er zelf van…. Hij moest wel contant betalen en niet met zijn creditcard. Tot mijn grote verbazing zei Bas dat is een deal… De verkoper schrok er ook wel iets van en probeerde mij nog een andere camera aan te smeren. Ik denk dat hij hem iets te goedkoop weg heeft gedaan. Bas is gelijk gaan pinnen en ik was een Konica 5 mega piksel camera rijker. (thuis aangekomen hebben we hem in de winkel zien liggen voor €470,-)

 

 

Ik was helemaal in mijn sas en dit was een goede laatste vakantie dag. We zijn terug gelopen naar het hotel en hebben de auto opgehaald. Ik was alleen vergeten een planning van de route te maken van ons hotal naar het hotel bij het vliegveld. We hebben de weg gevraagd naar het vliegveld en hadden zoiets we zien vanuit daar wel weer verder. Bij het vliegveld hebben we het gevraagd, we moesten naar het Clarion Hotel, hun wel bekend en we waren er al met al zo.

 

 

Maar dan…dan moet de auto uit worden gepakt. We hebben uit de auto geleefd, we nemen ook nooit de koffers mee naar binnen. Ik heb een weekend tas waar de toilet spullen in zitten en daar doe ik dan kleren in die we nodig hebben voor de volgende dag. De rest wordt allemaal netjes ingedeeld in de auto. We hebben eerst de koffers eruit gehaald er lag van alles op de parkeerplaats, we zijn denk ik 15 minuten bezig geweest om alles in koffers en tassen te krijgen. Natuurlijk hadden we ook weer veel te veel gekocht, vooral boeken…

 

 

28 08   28 09

 

 

Ik weet niet hoe maar we hebben alles op onze kamer gekregen. Daar ben ik de puinhoop gaan uitzoeken. Ik neem ook altijd overal folders en boekjes van mee (leuk voor het foto album), dit was al bijna een volle koffer. Ondertussen dat Hies en ik aan het pakken waren gingen Bas en Willem de huur auto vast inleveren, scheelde morgen ochtend weer. Met een kleine twee uur waren ze terug en had ik aardig de koffers gepakt. Hies was de hele vakantie redelijk georganiseerd gebleven en was zo klaar.

 

Ons laatste avond maal in the USA hebben we beneden in het hotel genomen. Hier zat een leuk eetcafeetje, waar we ons laatste broodje hamburger hebben gegeten. Er was een receptie van een bruiloft aan de gang dit was erg leuk om te zien. Na dit alles hebben we nog wat tv gekeken en zijn we gaan slapen.