Weer werden we vroeg wakker. Ik keek naar buiten en dat zag er niet best uit… Het was heel grijs, zeg maar donker grijs het waaide en regende. Dit had ik gisteren al gelezen op internet dus we waren er op voorbereid. Ook nu hebben we het plan om nu nog naar Bryce te rijden voor we naar Zion zouden gaan afgekapt. We zouden alleen via coral pink sand dunes naar Zion rijden.

 

 

We hebben rustig aan gedaan, we hadden tenslotte de tijd. We hoefde alleen naar Zion NP, hier  zouden we vandaag Hies en Willem ontmoeten. We hebben geen tijd afgesproken, wel hadden we in Nederland al voor ons vieren voor twee nachten de Zion Lodge geboekt.

 

 

Eerst maar eens even de auto een beetje opruimen wat kan het dan toch een zooitje worden, het lijkt wel een halve camper. Voor we kennab uitreden, zijn we nog even langs de supermarkt gegaan om nog wat extra lekkere dingen te halen.

 

 

21 01

 

 

Corel Pink Sand Dunes vonden we erg tegen vallen maar dit kwam misschien ook door het weer, het regende waardoor het wandelen ook niet erg aantrekkelijk was. Dan maar in één streep door naar Zion. Eenmaal in het park keek ik mijn ogen weer uit, wat was het toch schitterend zelf als het zo grijs is.

 

 

Bij de ingang kregen we een rode kaart, deze moesten we voor het raam doen en dan mochten we met de auto doorrijden naar de Zion Lodge. Normaal gesproken mag je hier niet komen met de auto en moet je met de shuttlebus. We hadden het idee dat Hies en Willem er nog niet zouden zijn ook omdat ze Van Bryce afkwamen dat is dus langer rijden dan onze rit. We zijn daarom maar even gestopt bij het visitor centre. Inmiddels was het gestopt met zachtjes regenen en kwam het met bakken uit de lucht, ook begon het nog even flink te onweren. Gelukkig zat er een grote winkel bij en kon ik me wel even goed vermaken, Bas was alleen wat eerder uitgekeken…

 

 

21 02

 

 

Bij de informatie balie van het visitor centrum zagen we tot onze spijt dat de riverwalk voorlopig nog was afgesloten. Hij zou de eerste dagen ook nog niet open gaan. Angels Landing Trail was vandaag ook afgesloten maar zou morgen weer open zijn, aangezien het weer aan het einde van de middag op zou knappen. Morgen zou het weer een stralende dag worden.

 

 

We zijn naar de Zion Lodge gereden om te kijken of we misschien al in konden chekken maar helaas moesten we wachten tot 15:00 uur. Wel konden we aangeven dat we de kamers graag naast elkaar wilde. Ook hier hadden ze een grote souvenirs winkel met allemaal dezelfde spullen maar het blijft leuk te kijken tot ergernis van Bas. We zijn een deur verder gegaan en hebben een patatje besteld en wat drinken. We zaten onze frietjes te eten toen ik Bas in één keer hoorde zeggen tegen de mensen die naast ons zaten, ook Nederlanders zeker? Vragend keken ze Bas aan, jullie hebben mayonaise op de patat en het zijn bijna alleen Nederlanders die dat hebben…. Het was hun enige dag in Zion en die was nu in het water gevallen.

 

 

 21 03

 

 

Gelukkig was het wat minder hard gaan regen. We zijn buiten onder het afdakje gaan zitten, hier konden we mooi Hies en Willem spotten. En ja hoor we zaten daar 15 minuten en daar kwam een man met een cowboy hoed aan, ome willem…. We hadden elkaar natuurlijk veel te vertellen. zij waren inmiddels ook al drie weken in Amerika geweest. Na wat gebabbel en een blikje rooth beer konden we onze kamer op.

 

 

21 04  21 05

 

 

 

Inmiddels was het droog en er was zelfs een flauw zonnetje bij gekomen. We besloten om de shuttlebus naar weeping rock te nemen, dan hadden we toch nog wat aan de dag gehad. Vanaf de shuttlebus stop moesten we en klein stukje omhoog wandelen. Wel was het wat glad door de regen.  Dit vind ik altijd een heel mooi plekje van het park. We hebben een tijdje boven gestaan en van het uitzicht genoten. Hierna zijn we naar beneden gegaan en met de shutteelbus terug naar de Lodge. Inmiddels hadden we honger gekregen en hebben we hamburgers met patat en milkshakes gehaald. Ze gingen sluiten dus we konden het daar binnen niet opeten maar we konden het mee nemen naar onze kamers dat was immers een paar stappen verder. We hebben heerlijk op het balkon met een mooi uitzicht ons eten opgegeten.

 

 

 

21 06

 

 

Om deze calorieën er nog even af te werken hebben we nog de lower emerald pools gelopen. Ik vertelde mijn tante dat we hier 2 jaar geleden een slang hadden gezien, maar dat had ik beter niet kunnen vertellen ha ha ha.  We zijn weer terug naar onze Lodge gelopen en heerlijk gaan slapen, we moesten morgen veel wandelen.