Vandaag werden we weer helemaal fris en fruitig wakker. De rustdag gisteren heeft ons goed gedaan en we zitten weer vol met energie. We zijn vroeg opgestaan en na een snel ontbijtje springen we de auto in. Het weer is helemaal top, de lucht strak blauw en de temperatuur stijgt al behoorlijk.

 

 

Op de planning stond Grand Canyon North Rim, in 2003 zijn we naar de South Rim geweest en even snel tussendoor naar de North Rim, maar dit heeft toen een enorme indruk op mij achter gelaten dat ik nu beslist de North Rim wilde bekijken. Onderweg kwamen we langs een Navajo brug. Hier zijn we even gestopt om te kijken. Onze weg vervolgde naar de Grand Canyon, alleen hoe meer we die kant op kwamen hoe slechter het weer werd. Het begon met wat wolkjes en vervolgens zat het pot dicht en was het nog frisjes ook.

 

 

20 01  20 02

 

 

Het is een heel stuk het bos in kachelen voor je eindelijk bent, maar daar was dan de ingang, maar ook nu moesten we nog een aardig stukje rijden. Bij onze eerste overlook begon het zelfs te regen, nou was ik echt chagrijnig, ik baalde behoorlijk van het weer. We reden een stuk verder en sloegen wat uitkijk punten over vanwege het weer. Hoe verder we echter door reden hoe meer het begon op te klaren. Toen we bij Walhalla overlook waren begon de zon zelfs weer te schijnen, hiermee klaarde ook mijn humeur weer op.

 

 

20 03  20 04

 

 

Bij Walhalla overlook hebben we de auto geparkeerd en zijn we een stuk gaan lopen, je kon hier verschillende kleine routes lopen en dan over het randje heen kijken. Zo stoer als ik was ben ik heel voorzichtig op het randje gaan zitten en vooral niet naar beneden kijken… oke heel even dan ….wow wat een diepte, even snel een foto maken en dan weer van het randje af want het begint te kriebelen in mijn buik.

 

 

Na overal een beetje te hebben gekeken stond er een heel mooi bankje, vanaf deze bank kon je mooi weg kijken over de grand canyon, hier hebben we een kwartiertje gezeten en zitten te genieten, wat is het toch mooi. Er kwamen wat bejaarde Amerikanen voorbij en die vonden dat we er lief bijzaten en iemand vroeg of hij een foto van ons mocht maken, erg grappig. We hebben daarna de bank afgestaan aan deze hoog bejaarde mensen en zijn weer richting de auto gelopen.

 

 

20 05

 

 

Inmiddels was het toch al wel 15:00 uur. We hadden het plan als we een beetje op tijd waren om nog naar Bryce te rijden, maar hier hadden we geen zin in. We zouden doorrijden tot aan Kennab en daar zouden we een hotel zoeken. Zo gezegd, zo gedaan. We wilde in het Brandon motel slapen hier hadden we in 2003 ook geslapen maar dit waren ze aan het renoveren… dat werd ook wel tijd ook….

 

 

We sliepen in de Bob Bon Inn, een soort van tuinhuisje. Hier kon ik gebruik maken van hun pc en internet en kon ik wat mailtjes naar huis sturen. Ook keek ik even naar de weersvoorspellingen maar dat beloofde niet veel goeds voor morgen. Morgen gaan we naar Zion waar we met mijn oom en tante hebben afgesproken vanaf daar zullen we met zijn vieren reizen en ook samen naar huis vliegen…..Dat laatste is voorlopig nog niet aan de orde!

 

 

20 06  20 07

 

’s Avonds zijn we nog even het plaatsje ingegaan, er is niet heel veel leven maar er waren wat kleine winkeltjes open en we hebben even boodschappen gehaald en voor ons avond eten een heerlijke magnetron maaltijd uigezocht. Na deze heerlijke maaltijd was het tijd om te gaan slapen en ging het licht uit.