Wij zijn vandaag om 5:30 opgestaan en na een snel ontbijtje zaten we om 6:00 uur in de auto. Dit is voor mij doen eeeeeeerrrrrrrrrggggggggggg vroeg. Toen we het park inreden werd het erg mistig, dit was wel heel mooi om te zien. (als je er wat van kon zien.) Er liepen heel veel beesten, alleen nog geen beren.

 

 

We wilde eerst naar Old Faithfull, gelukkig was het hier niet meer mistig. Wel was het heel koud en het had vannacht ook aardig gevroren er lag allemaal ijs op de houten vlonders. We hoefde niet lang te wachten op Old Faithfull, 10 minuten en toen begon ze. Echt geweldig.

 

 

15 1

 

 

Na Old Faithfull zijn we daar rond gaan lopen. Allemaal mooie pools en geisers. Er zijn er ook nog twee afgegaan, Daisy en ….. (dat weten we niet meer). We kwamen een man tegen bij een geiser en hij had een walkie talkie, we vroegen of hij bij het park hoorde. Nee, hij was een geiserspotter........, hetzelfde als een vliegtuig spotter alleen hij deed het met een groepje met geisers. Een aantal mensen stond verspreid door het park en hielden in de gaten als er een geiser ging spuiten, dan werd iedereen via de walkie talkie op geroepen en kon iedereen kijken naar de geiser, heel apart. Er stond ook een geiser die maar eens per jaar tot eruptie kwam. Dat had die persoon ook al een keer gezien. Dat is toevallig zei Bas nog......niet echt zei die man ik kom hier al ruim 20 jaar dus dat zou dan wel een keer mogen....echt fanatiek die lui.

 

 

15 2  15 3

 

 

Na onze wandeling hebben we een kopje koffie gedronken in de Old Faithfull Inn. De serveerster wist veel over het park te vertellen. Zo ook dat de beren niet het gevaarlijkst zijn in het park. De meeste ongelukken gebeuren met Buffelo’s. Mensen beseffen niet dat deze dieren eigenlijk een kort lontje hebben en gauw aanvallen. Bij deze koffie corner zat ook een souvenirswinkel. Hier hebben we het NP Monopoly gekocht, hartstikke leuk. Ook hebben we een heel leuk boekje gekocht over wildlife in Yellowstone en Grand Tetons.

 

 

15 4

 

 

We zijn in de auto gestapt en hebben andere delen van het park bekeken. Het viel ons elke keer weer op hoeveel beesten hier zitten, en hoeveel vogel soorten. Nadat we bij verschillende punten zijn geweest zijn we naar de noord ingang van Yellowstone gereden, de ingang van Jogi Beer. Hier wilde we een foto van ons samen maken en dus moest het statief worden opgezet. Ik ben vast in positie gaan staan en Bas had 10 sec om bij mij te komen. Hij moest hier voor wel de berg op rennen…. Nou dat was al een foto op zich.. ha ha ha. Er stond een auto met een gezinnetje te kijken naar hoe wij dit aan het doen waren en die konden er ook smakelijk om lachen… De foto is wel gelukt….

 

 

15 5

 

 

We zijn weer terug het park in gereden. Volgens de Ranger moesten we richting Tower Falls om beren te spotten. En inderdaad, we reden op de weg er naar toe…. En ja hoor een beer. Vlak langs de auto. Ik heb snel mijn raampje open gedaan om een foto te maken en heel snel mijn raampje weer dicht gedaan. Een man die was uitgestapt vertelde ons dat even verderop een Grizly beer liep en een moeder met twee jongen. Dat wilde we natuurlijk wel zien. Het was daar erg druk, en we konden de auto niet kwijt. We mochten hem wel ergens in de berm zetten maar hij mocht niet op de weg staan….tja dat ging niet lukken. We zijn een stukje doorgereden en daar zat in de verte de Grizly beer, te uhhmm poepen… We hebben dit op film…?

 

 

15 6

 

 

Opnieuw zijn we naar boven gereden en laat er nou net een plekje vrij zijn gekomen bij de moeder beer met haar twee jongen. We hebben daar de auto geparkeerd. We keken de berg af naar beneden, en daar lagen ze met zijn drieën te slapen. We wilde ze natuurlijk wel even wakker zien maar dat duurde drie kwartier. Ondertussen begon het ook nog te regenen, maar we zijn als echt bikkels blijven zitten. Boven ons op de berg liep ook nog een beer. Gelukkig hield de parkwacht alles goed in de gaten… Moederbeer en haar twee jongen kwamen steeds verder naar boven, maar halverwege ging het spul weer slapen. We hadden hier ander half uur gezeten en het was nu tijd om verder te gaan.

 

 

15 7  15 8

 

 

We reden langs de Mammoths en wat liep daar…. Een beer over de parkeerplaats. Ik heb alle camera’s verzameld en ben er achteraan gegaan. Bas zou de auto wegzetten en naar mij toe komen. Deze beer was echt heel dicht bij. Samen met een andere meneer konden we heel dicht in de buurt komen zonder dat de beer geïrriteerd raakte. Ik mocht van Bas niet verder lopen en heb dat dan ook maar niet gedaan. Helaas liep de beer weg tussen de bomen.