Na een wat moeizame nacht waren de luikjes dan wel weer helemaal los. Buiten was het prachtig weer. Het was vandaag de bedoeling om richting Farmington te rijden zodat we morgen bij Rocky Mountains NP uit zouden komen. Nou zaten wij alleen naar the weather channel te kijken en werden daar niet zo blij van. Die kant op zou het enorm slecht weer zijn, veel regen, veel wind… Dit zou ook nog wel een paar dagen aanhouden. Tja wat doe je dan, gooi je de route om of neem je het risico. Ik vind een buitje niet erg maar als ik de weer mevrouw moest geloven dan werd het nooit meer droog. We besloten om gewoon te rijden en we zouden wel zien.

 

 

13 1

 

 

Eerste stop was Petrified Forest NP. Dit viel ons allebei een beetje tegen en we waren er dan ook zo door.  We zijn over de I 40 richting Sanders gereden. Vanaf Sanders zijn we de 191 op gegaan richting Ganado. Hier ben ik een stukje kwijt want door mijn slechte nacht rust heb ik mijn oogjes even dicht geknepen. Toen ik wakker werd waren we al aardig in de buurt van Canyon de Chelly…. En bij het slechte weer. Het was inmiddels zwaar bewolkt en het waaide verschrikkelijk. Ook begon het iets te miezeren. We hadden nog steeds niet besloten wat we zouden doen. Bas werd er niet echt vrolijker van.

 

 

13 2  13 3

 

 

We zijn Canyon de Chelly NM rechts ingereden. Ik was er erg van onder de indruk en vond het erg mooi. Bas was meer een beetje aan het mokken, over wat we nou gingen doen. Toen we aan het einde van de parkweg waren zijn we terug gereden, en Bas had geen zin om de andere kant te bekijken. Toen hebben we maar besloten om vanaf hier gelijk door te rijden naar Yellowstone, althans kijken hoe ver we zouden komen.

 

 

 13 4

 

 

Aan de achterkant van Monument Valley werd het weer al weer iets beter en daarmee klaarde ook het humeur van Bas op… Gelukkig. Echter ten hoogte van Moab was het weer heeel slecht, hagel, regen en wind. In Moab moesten we tanken, en de man achter de pomp zei dat het nog wel twee dagen ging duren en dat het weer normaal wel beter was rond deze tijd van het jaar. Voorbij Moab op de I 70 werd het weer droog, dit is trouwens een prachtige weg. Vanaf de I 70 zijn we de I 15 opgegaan en nou was het voorlopig alleen maar rechtdoor. Het begon al wel donker te worden, en we hadden al wel veel in de auto gezeten dus ik wilde wel stoppen. Bas wilde in ieder geval nog doorrijden tot aan Salt Lake City. Als het aan hem lag helemaal tot aan Yellowstone NP. Mijn oom en tante, Willem en Hies zaten ook in Amerika en zij zaten in Boise, hier sliepen ze een paar dagen bij vrienden van hun. Over een week zouden we elkaar ontmoeten in Zion NP. Wel hebben we via smsjes even contact gehad over het weer in Yellowstone… het scheen er te sneeuwen..???

 

 

13 5   13 6

 

 

Om 23:00 reden we Salt Lake voorbij en hebben we een hotel gezocht, het was nu echt tijd om te gaan slapen.