We waren vroeg wakker en om 7:30 zaten we in de auto. Over route 66 gingen we verder richting Grand Canyon Caves. Eerst kwamen we weer langs Peach Spring, en vervolgens de grotten. Ook hier zat een hotel bij, maar we hadden nu ook goed geslapen. Bij dit hotel zat een kleine supermarkt waar we wat boodschappen konden doen. Buiten aan de picknicktafel hebben we ons ontbijt kunnen nuttigen. De eerste rondleiding door de grot was pas om 9:00 uur dus we waren vroeg zat. We zijn maar vast naar het parkeer terrein gereden. En omdat deze zo groot was, wilde ik ook wel even in deze mooie auto rijden, ik heb geen rijbewijs. Er was nog niemand en het was een grote vlakte moet lukken dan toch…. Het ging best goed.

 

 

12 1  12 2

 

 

Na deze rijlessen ging de boel open, we waren nog steeds de enige dus zouden we een privé tour krijgen. Op zich  niks mis mee, alleen er was helemaal niks aan… en als je dan als enige ben moet je luisteren….. Dit is geen aanrader.

 

 

Onze weg vervolgde over route 66, het blijft een geweldige weg. Tussendoor hebben we nog even moeten tanken, en zijn vervolgens doorgereden tot Sligman. Hier zijn we ook even gestopt… samen met een bus Japanners. Ook hier is Huub Stapel geweest en hier heeft hij zich laten scheren. We hebben het ook gevraagd, en ook deze man wist precies waar we het over hadden. In de kamer waar de scheerstoel staat hingen duizenden visite kaartjes, zo ook die van Huub Stapel, en het knappe was, hij haalde hem er gelijk uit. We hebben hier een nummer plaat gekocht van route 66.

 

 

 12 3  12 4

 

 

De weg vervolgde weer, alleen hield route 66 een stukje op en moesten we de I 40 op. In Williams konden we weer op route 66 en ook in dit plaatsje zijn we gestopt. Ik had in verschillende boekjes gelezen dat je hier de lekkerste hamburgers kon krijgen bij de Twin Sister. Het was even zoeken maar we hebben hem dan gevonden, en het eten was er heerlijk, ook de patat, ze waren wel dun en er zat nog een beetje schil om hmmmm. Aan de overkant zat een kerstwinkel, heel gezellig.

 

 

12 5

 

 

De weg vervolgde en we zijn er net voor Flagstaff af gegaan richting Slide Rock. Hier waren we 2 jaar geleden ook geweest en het was helemaal geweldig. Nu hadden we zwemkleding meegenomen. Het was de bedoeling om daar een beetje te relaxen en langs en door het water te wandelen. Ik moet wel zeggen dat het water ijs koud was. Voor de foto ben ik tot aan het nekje er in gegaan, maar lekker was het niet.

 

 

12 6  12 7

 

 

Na de middag te hebben door gebracht in Slide Rock zijn we dezelfde weg weer terug gereden naar route 66. In Hollbrook zijn we gestopt en hebben we een hotel gezocht. We hadden mazzel er was nog plek in het WigWam hotel, dit is een Historische Landmark. Het heeft wel de vorm van een tent maar het is gewoon van steen. Er zit ook een badkamer in en een tv… enne mooi hoogpolig bruin tapijt…

 

 

12 8  12 9

 

 

Ze hadden hier ook wasmachines dus was het een mooie gelegenheid om te wassen. Dit doet Bas meestal, en ik zou vast broodjes smeren. Het duurde best een tijdje voor Bas terug kwam. Ik hoorde iemand langs onze Wig Wam lopen maar dat kwam van de andere kant. Er werd op de deur geklopt. Er zat een rampje in de deur en daar hing een gordijntje voor. Ik vroeg, Bas ben jij dat… kreeg geen antwoord en er werd nog een keer op de deur geklopt,… Bas ben jij dat…. Weer geen antwoord. Ik deed heel voorzichtig het gordijntje open en schrok me kapot… Een zwerver… mony do you have mony…. Ik op mijn beste Nederlands.. ik begrijp je niet hoor.. go to the front desk…. En heb maar weer gauw het gordijntje dicht gedaan. Het duurde een paar seconden maar ik hoorde dat hij weg liep. Met mijn hart in mijn keel zat ik op het bed. Tien minuten later kwam Bas terug… gelukkig. Hij moest nog 1 wasje ophalen, maar ik ben maar even met hem mee gelopen.

 

Na de deur goed op slot te hebben gedraaid zijn we gaan slapen, ondanks alles ging dit nog wel redelijk, ben wel een paar keer wakker geworden…