Om 8:00 uur reden we San Diego uit. Voor vandaag hadden we een leuke route op de planning staan naar Truxton, via Route 66. Wel met een omweg want we wilde ook nog wat andere dingen zien.

 

 

We reden over de I 8 richting Yuma, net voor Yuma had je de Imperial Dessert. Ergens op de I 8 hebben we eerst getankt en een ontbijtje gegeten. Ons broodje hebben we gedeeld met mega veel ground squirls  die hier liepen. Onderweg stonden een aantal controle posten, dit waarschijnlijk omdat we heel dicht langs de grens met Mexico reden. De natuur veranderde steeds meer in zand dus we wisten dat we dichtbij de Imperial Dessert moesten zitten.

 

 

11 1 11 2

 

 

Bij de Imperial Dessert National Monument hebben we de auto geparkeerd en zijn deze enorme zand heuvel op gelopen. Ik was niet zo heel erg slim want ik had mijn sandalen aan, en als daar warm zand tussen loopt is dat niet een heel prettig gevoel. Ondanks dat het vroeg was was het al wel heel warm, althans voor ons Hollanders wel….?

 

 

11 3  11 4

 

 

Na Imperial Dessert zijn we het plaatsje Yuma in gereden. Hier stond de Yuma State Prison, dat inmiddels een museum was geworden. Een leuke stop om even te kijken. Dat waren nog eens gevangenis cellen…

 

 

We zijn verder gereden over I 95 richting Quartzsite vanaf daar hebben we een binnen weg genomen richting Parker. In Parker wilde we de Parker Dam bekijken, we konden hem alleen niet vinden. We zijn bij een meer gestopt om het te vragen of we goed zaten. En aangezien ik uitstekend kaart kan lezen…. Zaten we nog steeds op de goede weg. En ja hoor daar was hij dan de Parker Dam. Dat water zag er zo mooi blauw uit dat je er bijna een duik in zou nemen… is misschien alleen niet zo verstandig bij een dam???

 

 

11 5  11 6

 

 

Na Parker Dam zijn we over de zelfde weg verder gereden naar Lake Havasu City, om de Londen Bridge te bekijken. Dit viel wel een beetje tegen, maar dat dacht de slimmerik die dacht dat hij de towerbridge had gekocht vast ook ha ha ha. We hebben hier nog wel wat rond gelopen en een lekker ijsje gegeten.

 

 

 

11 7   11 8

 

 

Niet lang na Lake Havasu City begon route 66. Eerste grote plaats aan route 66 was Kingman, we zijn hier niet gestopt maar wel langzaam doorheen gereden. Volgende leuke plaats was Hackberry, echt zoals je route 66 verwacht. We hadden dit al in een reis programma gezien, Huub Stapel is hier ook geweest. We vroegen dit aan de man waarvan het was, en begon gelijk te lachen, ja dat wist hij nog wel…

 

 

 11 9

 

 

We zijn verder gereden naar Peach Spring waar een mooi hotel stond. Bas is naar binnen gegaan om te vragen wat het koste, maar de kamers waren $110,- dat vonden we eigenlijk een beetje veel. We zijn een stukje terug gereden naar Truxton, daar hadden we ook een Motel gezien. Deze was beter betaalbaar $35,-. Per kamer. De kamers waren wel heel oud maar wel schoon. Truxton heeft verder niks, alleen een Motel en een benzine pomp. Bij de pomp zou Bas wat te eten halen, want onze maagjes rommelde wel. Het beste wat hij had kunnen krijgen waren mini pizza’s uit de magnetron, ach je moet maar zo denken als je honger hebt smaakt alles.

 

 

11 10

 

 

We zijn heerlijk aan route 66 in slaap gevallen.