We zijn vroeg weg gereden want we wilden ontbijten met Shamu, in Sea World. Dit hadden we eigenlijk op internet moeten boeken, maar we dachten als we er om 8:00 uur staan gaat dat ook wel goed. We waren niet als eerste er waren twee oudere stellen voor ons, zij hadden ook een ontbijt met Shamu geboekt. Het eerste loket ging open, helaas vertelde de meneer die hier zat dat we alleen aan het ontbijt met Shamu mee konden doen als we hadden gereserveerd en dat kon nu niet meer. De mensen die ook al stonden te wachten hoorde dit en vroegen nogmaals of er echt niks was wat ze konden doen. De man stelde voor om te zeggen dat we hun kinderen waren en dat hij ons was vergeten mee te reserveren. De man in het loket moest lachen en zei alleen maar dat kan je proberen.

 

 

We raakte met deze mensen aan de praat, als we voor hun kinderen door moesten gaan moesten we toch wel wat van elkaar weten. Langzaam werd het steeds drukker… Er liep iemand rond die het ontbijt regelde. Onze vader..? ging het wel even regelen. Het was geen probleem alleen moesten we met z’n zessen aan een vijf persoon tafel zitten. Dat was geen probleem. Inmiddels werd de mededeling gemaakt dat het nog even ging duren vanwege een technische storing… Shamu zal de batterijen wel op hebben…. Maar na 15 minuten werd bekend dat er niet ontbeten kon worden met Shamu… Ze waren het ontbijt buffet ergens anders in het park aan het opzetten en we konden met 10 minuten aanschuiven. Het ontbijt hoefde niet betaald te worden, vanwege de teleurstelling.

 

 

10 1

 

 

Het ontbijt was erg goed, er was werkelijk van alles. Hierna zijn we nog even met zijn zessen op de foto gegaan en toen zijn we ieder onze eigen weg gegaan. We zijn gelijk naar de Dolfijnen gegaan want ik wilde me opgeven voor een Dolphin Encounter, ze geven maar een paar plaatsen per dag weg en dus moest je er snel bij zijn. Ik was de op 1 na laatste die kon deelnemen. We zouden eigenlijk met zijn tweeën gaan, maar er stond nog een man achter ons die ook graag wilde. Bas heeft zijn plaats aan hem afgestaan omdat hij toch meer mee ging voor mij, ach zegt Bas kan ik mooie foto’s maken en filmen. We moesten om 16:00 uur daar weer zijn.

 

 

10 2  10 3

 

 

We zijn lekker door het park gelopen, het is echt een schitterend park. Wij zijn allebei gek van beesten en dus ook van Dolfijnen en Orka’s. Na een tijdje lopen kwamen we terecht bij de Orka Show, deze ging nog lang niet beginnen dus de tribune was helemaal leeg. Wel waren ze daar aan het trainen, we hebben netjes gevraagd of we mochten gaan kijken en dat was geen probleem. Ik denk dat we ruim ander half uur hebben zitten kijken, geweldig om te zien. Er kwam een meisje naar ons toe lopen die in het park werkte, ze vroeg of we wat wilde weten en dan konden we het aan haar vragen.

 

 

10 4  10 5

 

 

Eindelijk ging de show beginnen inmiddels was de tribune helemaal afgeladen…De show was echt geweldig. Na deze show moesten we flink door lopen voor de dolfijnen show, ook helemaal leuk, al moet ik wel zeggen als ik heel eerlijk ben dat de show in het dolfinarium mooier is, ik was daar toevallig pas nog geweest.  Na deze show hebben we wat gedronken en zijn langzaam terug gelopen naar de dolfijnen.

 

 

Eindelijk was het dan 16:00. We waren maar met een paar mensen en twee trainers en een heleboel dolfijnen. Eerst kregen we een korte uitleg. Ook vertelde ze ons dat we de laatste groep waren en dat de dolfijnen niet heel actief meer zijn. We begonnen met vis voeren en aaien, ze voelde heel zacht aan als een soort zeem. Daarna kon je de dolfijn aan zijn mond vast houden en dan kon er een mooie foto worden gemaakt. Vervolgens draaide de trainster de dolfijn om en kon ik hem helemaal aaien. Er werden kunstjes gedaan, en ze deden allemaal actief mee ondanks dat het het einde van de middag was, en we konden de vinnen vast pakken echt helemaal geweldig, dit duurde ongeveer een kwartier.

 

 

 

10 6

 

 

We wilde als laatste nog een keer de orka show zien, het duurde nog even dus hebben we eerst de ijsberen en de Balouga  bezocht. Na de laatste orka show ging het park dicht en dus tijd om naar het hotel te gaan.

 

 

We hebben even snel gedoucht en zijn daarna naar Old Town gereden. We hadden gehoord dat je hier heel lekker Mexicaans kan eten. Eerst hebben we wat rond gelopen door Old Town zelf maar alles ging al een beetje sluiten. We konden nog wel wat winkeltjes in. Hierna zijn we op zoek gegaan naar een eet tentje, je werd er daar mee overladen dus moeilijk kon het niet zijn. Alleen nu nog 1 uitzoeken die er een beetje gezellig uit zag, dat is voor de Amerikanen altijd wat moeilijker. Toch mochten we uiteindelijk niet klagen, we konden buiten zitten want ze hadden terras verwarming. De serveerster vroeg waar we vandaan kwamen en toen we vertelde dat we uit Nederland, Europa kwamen rade ze ons een voorgerecht af, de porties waren nog al groot genoeg voor ons…. Het eten was heerlijk, zelfs Bas vond het lekker…

 

 

 10 7  10 8

 

Met goed gevulde buikjes, verbrande hoofdjes (van het in zon zitten bij Sea World), en weer een aantal mooie herinneringen zijn we naar het hotel gegaan en als een blok in slaap gevallen.