We waren wederom lekker op tijd wakker. We konden vandaag zowaar voor het eerst de korte broek aan, super mooi weer. We hebben een ontbijtje in het hotel genomen en we zijn richting de Mall gelopen. We wilde hier eigenlijk een kaart kopen voor een tram die langs alle hoogte punten van de stad gaat, maar deze reed vandaag niet omdat het Memorial Weekend was. De weg was afgezet want er reden heel veel bikers, dit was ook super gaaf om te zien. De ene moter nog mooier dan de andere.

 

 

Op de Mall staan aan weerskanten allemaal musea, deze zijn van Smithsonian, en dus gratis, dit word onderhouden door belastingsgeld. Aan de kopse kant staat Capitol Hill en aan de andere kant de National Monument. National Monument hadden we wel graag in gewild maar daar moest je voor reserveren net als voor het vrijheids beeld De rij was trouwens wel erg lang. Capitol Hill konden we vandaag ook niet in, in de avond was hier een festival, dus alles was door de beveiliging afgesloten.

 

 

8 1  8 2

 

 

We konden nog nergens in want het ging allemaal pas om 10:00 uur open. Eerst zijn we dan ook maar helemaal om Capitol Hill gelopen echt een schitterend gebouw, alle gebouwen hier zijn mooi, ze hebben een mooie statige uitstraling. Ben gek op dit soort architectuur. Inmiddels ging langzaam alles open en zijn we eerst de Botanical Garden ingegaan.  Ik ben bloemist dus wilde dit niet missen. Als ja van bloemen houdt is dit echt een aanrader. Mooie orchideeën en epifyten. Ook allerlei andere mooie planten waren hier te bewonderen. Vervolgens zijn we het Air and Space museum in gegaan, dit is een favoriet onderdeel van Bas, hij is gek van vliegtuigen. Het was hier mega druk. Na rond te hebben gekeken hebben we hier wat bij de Mc Donalds gegeten. Hier viel mijn mond van open, zoveel mens en zo snel je eten krijgen, daar kan de Mac bij ons nog wat van leren….. Met een volle buik zijn we ook nog het museum voor Natural History in gegaan, hier hadden ze een skelet staan van een dinosaurus. Ook dit was een mooi en interessant museum maar het was zo druk dat we er niet zo lang hebben gekeken.

 

 

8 3    8 4

 

 

We zijn doorgelopen naar de gedenk plek van de tweede wereld oorlog. Omdat het memorial weekend was lagen er overal bloemen en waren er veel mensen. We wilde eigenlijk nog naar de Vietnam Wall maar mijn zooltjes waren versleten, ik had geen voetjes meer over. We zijn via het witte huis teug gelopen naar het hotel, onderweg konden we nog mooie moters bewonderen. Er stonden allemaal kraampjes langs de weg met eten en souvenirs.

 

 

8 5

 

 

In ons hotel hebben we ons even wat opgefrist en we zijn vervolgens met de metro naar de Smithsonian Zoo gegaan. Ook de deze dierentuin was gratis. Ze hadden hier panda beren en die hadden we nog nooit in het echt gezien. Met de metro waren we er zo, ik heb het zelf nooit zo op de metro maar het is wel een snel vervoerssysteem. Ook bij de dierentuin was het erg druk. Ze lieten ook elke keer maar kleine groepjes door bij de panda's. Toen we eraan kwamen lopen zaten ze ergens helemaal achterin achter hun bamboe stuiken. Langzaam kwamen ze steeds verder naar voren en hebben we een paar mooie foto’s kunnen maken. Na ons Panda avontuur hebben we ze ook nog even van boven af kunnen bekijken al was dit wel lastig. Een oude man ging iets over de reling hangen om goed te kunnen kijken… Dat was niet zo handig want z'n bril gleed van zijn neus zo in de richel. Mijn held Bas heeft de man geholpen en kon net bij zijn bril komen. We hebben nog even rond gelopen en zijn weer met de metro naar ons hotel gegaan.

 

 

8 6  8 7

 

’s Avonds moesten de koffers weer gepakt worden, want morgen gingen we weer vliegen. In bed hebben we nog even tv gekeken naar het festival wat bezig was bij Capitol Hill, maar toen vielen de luikjes wel langzaam dicht.