Na een wat onrustige nacht zaten we lekker op tijd in de auto. Terug naar Washington DC. Het regende pijpestelen dus het was een goede dag om te rijden. We hebben onderweg een ontbijtje gescoord en zouden voorlopig alleen kilometers maken om zo snel mogelijk terug te zijn in DC. Op ongeveer de helft zijn we gestopt bij Grove City, hier zat een Outlet Mall, hier konden we wel even goed de benen strekken en even shoppen een goede combinatie zou ik zeggen. Na ongeveer anderhalf uur zijn we weer verder gegaan. Hoe meer we in de buurt van Washington DC kwamen hoe beter het weer werd. Onze laatste stop was om te tanken en wat te eten want het was alweer 17:00 UUR. Toen we zaten te eten zagen we een bord staan… Washington DC 127 mijl ( 203 km).. Joepie we zijn er bijna.

 

 

7 1   7 2

 

 

En eindelijk kwamen we Washington DC binnen, we vonden het gelijk een mooie stad, en het deed ook heel vriendelijk aan. Het was even zoeken want we moesten naar het Washington Plaza hotel. Mijn route planner klopte niet helemaal, maar gelukkig is het in de binnensteden van Amerika nooit lastig zoeken aangezien de staten meestal allemaal nummers hebben. Toen we bij de Plaza aan kwamen kregen we de indruk dat dit een heel chique hotel was. We hadden hier de auto niet meer nodig en dus hebben we voor valled parking gekozen, dit was $ 2,- duurder en we wilde graag de auto uit. Onze koffers werden netjes naar boven gebracht, heel luxe.

 

 

7 3   7 4

 

 

Het was mooi weer en het was nog niet helemaal donker dus we wilden nog wel even naar het witte huis lopen. Dit was ongeveer 10 minuten lopen vanaf het hotel. Buiten kwamen we wat oude mensen tegen die ook op zoek waren, het ene stel zei dat we links moesten en het andere zei dat we rechts moesten, tja dat schiet niet echt op. Een andere voorbijganger nam zijn taak heel serieus, nadat hij voor ons alle hoogte punten van Washington DC had uitgestippeld moesten we het allemaal even herhalen om te kijken of we wel hadden opgelet. Dit was ons allemaal net iets te veel dus vertelde we hem dat we voorlopig alleen tevreden waren met de route naar het witte huis. Het duurde even maar na een goede herhaling van de route omschrijving mochten we gaan.

 

Daar woonde hij dan Bush… De beveiliging was enorm, scherpschutters op het dak en allemaal politie buiten de hekken. Terug weer op weg naar het hotel viel het ons op hoe veel zwervers hier liepen. Ze vielen je in ieder geval niet lastig. In een bouwval van een supermarkt waar we langs kwamen vlak voor ons hotel hebben we lekkere dingen gehaald om de avond nog mee door te brengen.