We zaten keurig om 6:00 uur beneden met onze koffers, hadden ons gelukkig niet verslapen… De shuttle service was ook keurig op tijd. Het was erg gezellig in de bus, er zat een grietje in en die praatte je de oren van je hoofd. Ze wilde van alles weten over Nederland, uiteindelijk was ze er zo enthousiast over dat ik denk dat ze naar Nederland gaat emigreren.

 

 

Op het vliegveld verliep alles vlekkeloos, met je creditcard en ticket kon je via een computer inchecken, helemaal super.  Vervolgens gingen er stickers op de koffer en was je klaar. We hoefde zelfs maar 1 keer door een controle. Bas had alleen een beetje pech, hij had een spijkerbroek aan waar een metalen plaatje op zat, piepen jo… Uiteindelijk moest hij op een stoeltje gaan zitten en even wachten…. Bas dacht o nee strip search, maar het viel mee…

 

 

Vluchtschema voor vandaag:

 

New York       naar     Washington DC

   10:20                             11:40   

 

 

Omdat mijn tweede naam holle bolle gijs is, werd het wel tijd voor een ontbijtje. Die hebben we dan ook gescoord op het vliegveld, lekkere bleu berry muffins. Toe we bij de gate aan kwamen zagen we dat het vliegtuig op tijd zou vertrekken. Inderdaad we konden netjes optijd instappen. Alleen toen we op de baan stonden om op te stijgen moesten we wachten, een half uur. Gelukkig had deze piloot wel zijn studie afgemaakt en zette de motor uit, scheelt brandstof… Na een uur en 15 minuten vertraging konden we dan eindelijk de lucht in. Ook nu zaten we weer in een klein vliegtuigje.

 

 

 5 1  5 2

 

 

In Washington DC ging alles heel snel, we hoefde niet eens door de controle??? Alleen koffers ophalen en op zoek naar het Alamo Busje. We hadden hier een auto gehuurd en het is de bedoeling dat we gelijk door rijden naar de Niagara Falls in Canada. Helaas moesten we bij Alamo wel weer lang wachten. Het duurde ruim een uur voor Bas weer naar buiten kwam, en toen was het nog wachten op een auto ook. Gelukkig gaf iemand die daar werkte ons een andere auto uit een klasse hoger die we eigenlijk hadden gehuurd.

 

 

5 3    5 4

 

 

Nou eindelijk zaten we op de weg, veel later dan de bedoeling was…. Het was eerst even zoeken om op de goede weg te komen maar na een paar keer vragen was ook dit geen probleem. We moesten een kleine 800 km rijden dus voorlopig was er geen tijd voor pauzes. We zijn alleen even gestopt om wat lekkere dingen te halen.

 

 

5 5  5 6

 

 

De reis liep heel voorspoedig. We hebben onderweg een keer moeten vragen of we goed zaten. Tegen een uur of zeven ’s avonds begonnen we dan toch wel honger te krijgen en zijn we nog even gestopt om bij Subway een heerlijk broodje te halen en even de benen te strekken. Tegen elf uur ’s avonds reden we dan bij de Niagara Falls, nou moesten we alleen de grens overgang nog vinden. We dachten dat we hem hadden gevonden en toen we er heen reden stond er een bord dat deze net om 23:00 uur was dicht gegaan. Al vloekend zaten we in de auto. Ik kon me alleen niet voor stellen dat ze de grens overgang dicht gooide ‘s nachts. We hebben het gevraagd en gelukkig was er nog een grens overgang. Met een Canadese stempel in ons paspoort reden we Canada in. Langs de waterval, omdat het waaide leek het wel of we door een enorme regenbui reden. Ons hotel was Quality Inn Clifton Hill, deze had ik in Nederland al geboekt.

 

 

5 7

 

 

Nadat we hadden incheckt zijn we even Clifton Hill door gelopen. Een heel apart plaatsje, heel toeristisch met allemaal eettentjes, bars en gokhallen. Het deed me een beetje denken aan het sprookje van Pinokio waar alle stoute kinderen naar lui lekkerland gingen… We waren niet stout geweest…. Na wat te hebben gesnackt zijn we naar ons bedje gegaan.