Onze laatste dag in New York. Vanochtend hebben we eerst in het hotel een shuttel geregeld voor naar het vliegveld morgen ochtend, dan vliegen we naar Washington DC. Om 6:00 uur moeten we bepakt en bezakt beneden staan.

 

 

dag 4 foto 1

 

 

Helaas viel deze dag letterlijk in het water. Het regende pijpenstelen… We zijn eerst naar de Intrepid gegaan, een vliegdekschip, hier wilde Bas graag heen. Het was fleetweek dus er zouden mooie schepen binnen komen maar het was zulk slecht weer dat we niet zijn blijven kijken.

 

 

4 foto 2     4 foto 3

 

 

 

We zijn terug gelopen richting Times Square en zijn Madame Tussaud nog maar een keer in gegaan nu met lege kaartjes en volle accu’s en batterijen. Je gelooft het niet maar we stonden gewoon weer te wacht bij de mevrouw met de camera VAN WAX !!!! We hebben dit even staan bekijken en gelukkig waren we niet de enige die hier intrapte… al was het waarschijnlijk wel hun eerste keer.

 

 

4 foto 4    4 foto 5

 

 

Omdat het nog steeds regende hebben we een internet café opgezocht om wat mailtjes naar huis te sturen. Toen we hier uit kwamen was het droog en zijn we op de Hop On Hop Of gestapt richting Ground Zero. Toen we hier uitstapte zei de buschauffeur dat we naar het kerkje moesten gaan wat er bij stond. Ground Zero zelf deed me niet zo veel, misschien wel omadat je de twin towers nooit in het echt hebt gezien. Maar het kerkje wat er bij stond, daar kreeg je kippenvel van. Hier hebben ze de hulpverleners en slachtoffers opgevangen tijdens de ramp. Er hingen allemaal foto’s. Ook lagen er beren met kaartje en brieven naar de mensen die waren om gekomen. Ik kreeg een brok in mijn keel….

 

 

4 foto 6      4 foto 7

 

 

Het kerkje staat echt naast de plek waar het WTC heeft gestaan, maar hij is niet beschadigd toe de torens naar beneden zijn gekomen.

 

 

Na Ground Zero zijn we op de bus gegaan en hebben de hele Loop gereden. Bij Times Square zijn we eruit gegaan en naar ons hotel gelopen. In de supermarkt hadden we weer een warme maaltijd mee genomen. Na het eten zouden we even een dutje doen en vanavond naar times square lopen om nog wat mooie foto’s te maken en te shoppen.

 

 

Ik werd wakker en keek op de wekker 7:00…. Ik dacht even na, en raakte vervolgens in paniek….. ik maakte Bas wakker.. Bas Bas we zijn door de wekker heen geslapen het is al 7:00 uur, we zijn gisteravond niet meer wakker geworden en om 6:00 uur zou de shuttle komen… Bas keek op de wekker en sprong eruit. Alles werd binnen no time in de koffer gepropt, ik trok snel de eerste de beste trui en broek aan die ik te pakken kon krijgen, al vloekend en shittend stonden we bijna klaar voor vertrek om ons vliegtuig nog optijd te halen. Tot ik opeens een helder moment kreeg.. uhhh Bas het kan natuurlijk ook 7:00 uur ’s avonds zijn, dus ik keek naar de tijd op mijn mobiel, 19:05 Oeps Foutje. We hadden zo vast geslapen allebei dat we er helemaal van overtuigd waren dat het ochtend was.

 

 

4 foto 8       4 foto 9

 

Maar goed na dit drama, zijn we maar even gaan douchen en vervolgens gaan winkelen op times Square. Hier hebben nog wat leuke spulletjes gekocht. We hebben nog wat mooie foto,s gemaakt en zijn terug gegaan naar ons hotel…. Niet te laat naar bed, want we weten nu hoe het voelt als je je verslaapt…