Ook nu waren we op tijd wakker. We hadden gisteren al broodjes gehaald dus we konen ons ontbijtje nuttigen op onze kamer. We hebben voor onze laatste twee dagen een Hop On Hop Of tour geregeld. We gaan met een bus door New York en kunnen op belangrijke punten de bus uit en hier kan je ook weer opstappen. Als het goed is zouden we nergens langer dan 7 min. moeten wachten. We kunnen vanaf 8:00 uur onze kaart ophalen en om 8:30 gaat de eerste bus rijden.

 

3 foto 1

 

Het weer zat vanochtend niet mee het miezerde zachtjes. De Hop On Hop Of  is een dubbeldekker bus met een open dak, erg leuk, als het DROOG is. Onze eerste stop was het Empire State Building. Die gaat pas om 9:00 uur open dus we moesten even wachten. Na een uitgebreide controle  konden we verder lopen, ook hier hoefde we onze kaartjes niet te betalen want dit zat ook in de New York Pass

 

3 foto 2    3 foto 3

 

Eenmaal boven was het erg koud. Brrr. Er hing veel bewolking, dus echt ver kijken zat er niet in. In eerste instantie konden we Central Park nog zien maar 5 minuten later was het park weg, foetsie, verdwenen… Na eventjes heerlijk tegen het hek te hebben gehangen zijn we maar weer naar binnen gegaan en hebben we.....en dan vooral ik in de souvenirs winkels gesnuffeld. Ik vind het altijd zo leuk wat je daar kan kopen ik ben er gek op.

 

Nadat we weer beneden waren, zijn we eerst Donky Donuts in gedoken, een Donut gaat er altijd wel in bij mij…. Ha ha ha. Vervolgens zijn we Macy’s in gelopen, ik denk dat ik me hier wel een dag zou kunnen vermaken, maar Bas nog geen 5 minuten dus we stonden zo weer buiten, te wachten op de bus.

Eerst zijn we door Green Wich Village heen gereden en daarna China Town, hier zijn we uitgestapt. Je gelooft het niet maar de zon begon zelfs weer te schijnen. China Town is erg grappig om door heen te lopen. En hier kan je goedkoop je Souvenirs kopen.

 

3 foto 4  3 foto 5

 

Omdat het weer begon op te klaren hadden we besloten om nu maar naar het vrijheidsbeeld te gaan, aangezien ze voor morgen nog meer regen hadden voorspeld. Dit was dan ook de volgende stop. We moesten met de boot naar Ellis Island, maar voordat we de boot op gingen werden we weer van top tot teen gescreend. Dat begrijp ik best en ik heb er ook geen moeite mee, maar ze kunnen wel een beetje vriendelijker zijn. We moesten zelfs door een detectie poort die blies om te kijken of je springstof restjes op je kleding hebt...denk ik, heel apart. Na dit alles zaten we dan eindelijk op boot.

 

3 foto 6      3 foto 7

 

Het beeld is echt heel groot en heel onwerkelijk als je erbij staat. Na wat foto's te hebben genomen bij het beeld zijn we verder gelopen want we wilde er graag in. Nou had ik al op internet gelezen dat we dit moesten reserveren, we hadden dan ook verschillende keren gebeld maar omdat we en een New York Pass hadden en een Nationale Park Pass hoefde dit niet, zo werd ons verteld. Maar helaas zonder reservering konden we er niet. Op mijn beste engels heb ik uitgelegd dat we verschillende keren hebben gebeld en geïnformeerd, ook lieten we haar onze NP Park Pass zien. Er kwam nog een gezin aan lopen met hetzelfde probleem, geen kaartjes. Ze vroeg of we even wilde wachten ze zou eerst die andere mensen even te woord staan. Dit vonden we eerst een beetje raar. Maar toen die andere mensen weg waren haalde ze twee kaartjes uit haar zak, die waren voor ons… Bij hoge uitzondering konden we ze van haar krijgen, we waren als kinderen zo blij. Eigenlijk stelde het in het beeld niet zo veel voor. Het Museum waar je eerst door liep was wel leuk. Helaas mag je sinds 9-11 alleen nog maar tot aan de sokkel.

 

Eenmaal weer buiten zagen we dat het een goede keus was geweest om nu naar het vrijheidsbeeld te gaan want er kwamen enorm donkere wolken aan ze waren helemaal donker paars.

 

De Hop On Hop Of heeft ons weer keurig afgezet op Times Square. Hier hebben we gegeten bij de Mac en hebben ons verbaasd over Toys 'r us. Wat een mega winkel, en er stond zelfs een reuze rad binnen. Het is gewoon kinder mishandeling om hier met je Kids naar binnen te lopen en ze dan met lege handen weer naar buiten te laten lopen.

 

3 foto 8     3 foto 9

 

Omdat we de New York Pass hadden wilde we wel naar Madame Tussaud, ook hier was de entree gratis. Vol goede moed lopen we naar binnen voor een paar foto’s. Goh zegt Bas mijn Geheugen kaartje is vol voor vandaag, dus ik kijk naar mijn toestel, uhmmm mijn Batterij is leeg, oeps… En dan te bedenken dat we elke dag fris beginnen met lege geheugen kaartjes, twee van 256 mb voor Bas zijn toestel, en elke dag met frisse batterij en accu.

 

Ze hadden The House of Wax, van de film waar Paris Hilton in speelt, opgezet. Nou hou ik al helemaal niet van Horror, Bas wel dus daar moesten we door heen, ik heb de longen uit mijn lijf gegild, er liep zo’n rand debiel in een horror pakje die je de stuipen op het lijf jaagt, dit heeft me tien jaar van me leven gekost. Bas Piste zowat in zijn broek van het lachen natuurlijk.

 

Onze volgende blunder; We stonden netjes te wachten op een mevrouw die een foto aan het maken was van een wax beeld. Dit duurde lang en lang, tot we in de gaten kregen dat de vrouw met de camera ook van wax was, erg grappig. Na zoveel humor was het tijd om naar ons hotel te gaan, denk niet dat ik nog meer humor kon verdragen vandaag. En nou maar hopen dat ik niet eng ga dromen……..