Ik weet niet of het de Jetlag of het enthousiasme is waardoor je vroeg wakker word. Het was 6:30 en we waren klaar wakker. Tja en wat doe je dan? Bas had wel een ideetje maar het werd dus opstaan en aankleden… We zouden deze eerste ochtend een ontbijt in het hotel nemen, wel zo makkelijk. We hadden voor het Buffet gekozen daar ben ik gek op, kan ik me vol stoppen met lekkere broodjes. We zouden toch veel lopen, dus die calorieën gaan er wel weer af….

 

 

We hadden voor vanochtend een bike tour op het programma staan. Twee uur met een gids fietsen door Central Park, leek ons de snelste manier om een indruk van Central Park te krijgen. Ook hadden we voor drie dagen een New York Pass aangeschaft. Hiermee kreeg je toegang tot heel veel atracties en tevens kreeg je korting bij veel excursies, zo ook bij deze fiets tocht .

 

 

Vanuit het hotel was het ruim 5 minuten lopen naar de fietsenverhuur, we hadden alle tijd want we waren veel te vroeg. Maar we hadden deze tijd ook wel nodig om de eerste indrukken op te doen van New York, wat een gebouwen… wat een stad… Eenmaal bij Colombus Circle gingen we op zoek naar de fiets, in eerste instantie schrokken we hier een beetje van. Een raar half Spaans sprekende ouwe man, met maar een paar tanden in zijn mond, met een broek die hij het laatste jaar volgens mij al aan had, zo rook het in ieder geval. Hij stond bij een stuk of 50 mountain bikes onder een raar afdakje, geen kantoor… niks. Als dit maar goed komt.. en dat kwam het, ik leverde mijn reservering, die ik thuis had uitgeprint, bij hem in en we konden gelijk twee fietsen uitzoeken. De zadels werden op hoogte gezet en we waren klaar voor vertrek, alleen duurde dat vertrek nog drie kwartier.

 

 

We zijn daar eerst nog maar wat gaan rond lopen, hier stonden ook de CNN Towers een gebouw van Donald Trump. En echt op z’n New Yorks hebben we maar een beker koffie gehaald in een kraampje..

 

 

dag 2 foto 1     dag 2 foto 2

 

 

Het weer zag er tot nu toch nog super uit maar we waren benieuwd hoe lang dat zo zou blijven, ze hadden voor in de middag niet veel goeds voorspeld, we hoopte er in ieder geval op dat het droog zou blijven tijdens het fietsen.

 

 

Eindelijk was het 10:00 en konden we gaan fietsen. We waren met zijn vieren of eigenlijk met z’n vijven als je de gids mee telt. Onze gids was een enorme Hans Worst. In een mooi Tempo begonnen we te fietsen en liet hij allemaal bekende plekken zien en vertelde er het een en ander over. Het tempo werd steeds verder op gekrikt waardoor een meisje het tempo niet meer kon bij houden, maar onze fijne gids bleef gewoon door fietsen. We bleven express allemaal een beetje hangen zodat ze bij kon komen maar deze hint werd niet begrepen door de gids. Bas fietste uiteindelijk naar hem toe en vroeg of het tempo wat naar beneden kon omdat iemand het niet bij kon houden. Onder het motto hoe sneller we fietsen hoe meer ik je kan laten zien moest ze toch maar doortrappen. Begrijp me niet verkeerd de tour is echt een aanrader, vooral als je voor het eerst in New York komt.

 

 

dag 2 foto 3   dag 2 foto 4

 

 

Om 12:00 waren we weer terug bij Colombus Circle, na het inleveren van de fiets zijn we te voet verder gegaan. Even naar het weer gekeken en gelukkig klopte de voorspellingen niet echt, het werd steeds zonniger en warmer. We zijn verder gelopen naar de Sint Patrick Kathedraal, naar de Trump Tower en hebben naar de chique winkels gekeken die hier stonden. Laat hier nou een Disney Store tussen staan. Ik ben helemaal Fan van Disney en verslaafd aan Winnie the Pooh. "We" hebben ons hier dus prima kunnen vermaken. Bij het Rocke feller centrum zaten de NBC studio’s, met onze New York Pass konden we gratis deze tour maken en we hebben dat dan ook gedaan. Het was wel leuk, maar niet bijzonder.

 

 

dag 2 foto 5    dag 2 foto 6

 

 

Na al dit gewandel zijn we naar ons hotel gelopen. Het begon al laat te worden en we wilden vanavond ook nog met de circel line boot mee om de zons ondergang aan de sky line  van New York te zien. Ook dit kon met de New York Pass.  Eerst moesten we nog wat te eten regelen. We zijn een soort van supermarkt binnen gegaan waar je ook een soort buffet had van warme gerechten om mee te nemen, dit zag er erg lekker uit en hier hebben we dus maar wat van meegenomen. Het smaakte net zo lekker als dat het eruit zag, gelukkig. Voordat we naar de boot zouden lopen wilden we nog even een dutje doen want het was allemaal best vermoeiend.

 

 

Na ons dutje en een frisse plens water in het gezicht zijn we naar pier 88 gelopen, helaas voor ons zijn we eerst de verkeerde kant op gelopen en moesten we uit eindelijk gaan rennen om het allemaal te halen. Net op tijd kwamen we aan. We zijn buiten voorop de boot gaan zitten, dit was wel koud maar zo had je het mooiste zicht. Uiteindelijk zijn we voorop de boot gaan staan vol op in de wind en kou maar het was o zo mooi… echt genieten. Na veel foto’s en langs het vrijheids beeld en onder de brooklyn brug door te zijn gevaren draaide de boot weer om. Het was nu echt donker, en tijd voor een warme beker chocomelk met slagroom, we waren ten slotte helemaal verkleumd.

 

 

dag 2 foto 7     dag 2 foto 8

 

 

We liepen van de boot terug naar ons hotel door het Theater District en langs Times Square. Ik denk dat ik al sliep voor in ik mijn bed in stapte na deze drukke maar geweldige dag.