Eindelijk was het dan weer zo ver, op vakantie naar Amerika. De voorbereidingen waren dit keer een stuk uitgebreider dan de vorige keer. Zo verspillen we geen tijd op locatie met het zoeken.

 

 

Ons vlucht schema,

 

Amsterdam            naar     Washington DC   

   12:50                                  15:30

 

Washington DC      naar     New York

      17:05                                18:42

 

 

Bas zijn ouders  en ons nichtje Lisa brachten ons naar Schiphol. We waren hier natuurlijk al vroeg omdat we drie uur van te voren aanwezig moesten zijn. Gelukkig was er dan tijd genoeg voor een kopje koffie en om alvast op zijn Amerikaans te beginnen een Donnut. Hierna was het tijd voor het afscheid. Tot over vier weken….

 

 

dag 1 foto 1     dag 1 foto 2

 

 

Eenmaal door de douane heen konden we nog even wat winkelen, we hebben wat tijdschriften gekocht voor in het vliegtuig. Hierna was het al tijd om naar de gate te lopen...of in ieder geval te gaan staan op de rolbanden.

 

 

Deze keer werden we voor we het vliegtuig in zouden gaan al ondervraagd, wat we gingen doen en of we wel weer van plan waren om terug te komen.

 

 

Eenmaal in het vliegtuig ging er een wereld voor ons open, wat een ruimte. De vorige keer vlogen we met Air France en was het toch wel wat krapjes. Nu vlogen we met United Airlines. Maar goed die extra ruimte had er misschien ook mee te maken dat ik 16 kilo lichter was, de vorige keer zat ik heeeel krap in mijn stoel, nu kon ik bewegen. De vlucht verliep super, wat boekjes gelezen, eten gehad, filmpje gekeken een normale zondag eigenlijk alleen hadden we nu bediening. Na 8 uur en 20 minuten werden we dan ook weer keurig op de grond gezet, en dan begint de ellende…..

 

 

We moesten er zelf voor zorgen dat onze koffers mee kwamen, ook moesten we door de douane hier krijg je ook weer een stel vragen, vervolgens maken ze een iris scan en nemen ze je vinger afdrukken. Verder worden er nog wat extra foto’s van je gemaakt. Dit duurde wel een tijdje dus moesten we vaart gaan maken. Na dit onder onsje met de douane moesten we achter onze koffers aan, die stonden al op ons te wachten. Nu zouden we nog bijna met de verkeerde koffer weglopen. Dit was precies dezelfde koffer met een sticker van Kras Ster Vakanties (daar zijn we vorig jaar mee naar Turkije geweest). Zelfs de band waarmee je de koffer dichtsnoert was hetzelfde. Door de initialen op de koffer zagen we dat het een andere was. Met de juiste koffers stonden we weer in de rij voor de volgende beveiliging. Paspoort en ticket werden gecontroleerd. Het volgende doel was het weer kwijt raken van onze koffers, we hoefde niet meer in te checken maar waar ga je dan met die dingen heen. Uiteindelijk kwamen we in een grote ruimte waar je de koffers kon achterlaten. Hier werden ze ook open gemaakt en doorzocht, daar hoef je gelukkig niet op te wachten zij zorgen ervoor dat de koffer in het juiste vliegtuig komt, althans dat hoop je dan… Je geloofd het niet we moesten weer door een soort beveiliging, ik moest mijn schoenen uit, mijn riem af mijn jasje uit, tas open en door de poort, ik was blij dat er geen alarm af ging anders had denk ik alles uit gemoeten…

 

 

Eindelijk zaten we voor onze Gate Pufff dat was een hele heisa. Zitten we net lekker krijgen we te horen dat ons vliegtuig een half uur vertraging heeft. Maar na dit half uur konden we dan ook wel instappen. Dit was een binnenlandse vlucht dus het was een klein vliegtuigje, ik denk voor max 50 mensen. Aan de ene kant had je maar 1 rij met stoelen en aan de andere kant twee stoelen naast elkaar. Ook maar 1 stewardess  wel een vriendelijke. Nou daar gingen we dan eindelijk.....dachten we….. Eenmaal op de startbaan moesten we wachten en wachten en wachten…eindelijk zouden we dan vertrekken…. Maar je gelooft het niet we moesten terug want we hadden geen kerosine meer genoeg voor de vlucht… echt het leek wel een film. Na deze tankbeurt ging het dan weer gebeuren, we konden nu....jawel met voorrang eindelijk opstijgen.

 

 

dag 1 foto 3   dag 1 foto 4

 

 

Binnen een uur waren we weer geland in New York. Eindelijk de plaats van bestemming bereikt. We moetsen maar 1 keer door de controle zonder dat alles uit en af moest. We konden zo onze koffers van de band afhalen en naast ons was de desk waar je de shuttle kon bestellen naar je hotel. We hadden deze al in Nederland gereserveerd. De hele dag ging al een beetje moeizaam, dus hier ook, het computer systeem lag plat, echt ik dacht dat ik ter plekke neer zou vallen. Gelukkig kwam daar een man aan die mensen voor zijn Shuttle regelde, nou ging hij ons net wat te snel en het was niet de bedoeling dat wij hem nu gingen betalen want dat hadden we al gedaan. No no you don’t have to pay, come with me.. Hij pakte de koffers en ging er vandoor. Nou ja dan ga je er maar achteraan. Hup alles in De shuttle, nog een andere stop en hij had zijn busje vol…… Gassen maar, nu maar hopen dat er genoeg benzine in zit??

 

 

Met een drie kwartier waren we dan eidelijk in ons hotel, we waren binnen 15 min incheckt en op onze kamer… Geweldig we waren in NEW YORK.

 

 

dag 1 foto 5    dag 1 foto 6

 

Het was inmiddels al bij 23:00 uur maar we wilden toch wel even naar Times Square. Dit was nog geen 5 minuten lopen. Toen ik dit zag dacht ik echt in welke film ben ik beland, geweldig. Wat nog beter was is dat daar de Mac Donalds zat en die konden we wel gebruiken. Een heerlijke MC Chicken met een groot stuk Kipfilet er tussen. Wij houden nogal van mayonaise. Alleen als je dit voor je patat besteld dan kijken ze je aan alsof ze het horen donderen in keulen...en dan weten ze nog niet eens waar dat ligt dus kan je wel nagaan hoe raar ze kijken. Met volle buikjes zijn we terug gelopen naar ons hotel en zijn lekker gaan slapen….